Το Χιονοδρομικό Φαλακρού
βάζει μπρος τις «μηχανές»
Ξεκινά η λειτουργία των αναβατήρων
Η αναμονή τελείωσε και το επιβλητικό Φαλακρό, είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους λάτρεις του χιονιού. Μετά το επίσημο άνοιγμα των πυλών του ανήμερα των Χριστουγέννων, το χιονοδρομικό κέντρο μπαίνει σε πλήρη εορταστική δράση, ανακοινώνοντας το άνοιγμα των πιστών για την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2026.
Φέτος, το στοίχημα για το Φαλακρό είναι μεγάλο. Η φετινή σεζόν ξεκινά με στόχο την καλύτερη οργάνωση, την έγκυρη επικοινωνία με το κοινό και την ανάδειξη του βουνού ως τον κορυφαίο τουριστικό πόλο έλξης για τον Νομό Δράμας.
Ο καιρός φαίνεται να είναι σύμμαχος και η διάθεση των ανθρώπων του βουνού στα ύψη και το ραντεβού δίνεται στις κορυφές!
Με τον καιρό να προβλέπεται αίθριος και το τοπίο να έχει «ντυθεί» στα λευκά, η Πρωτοχρονιά στο βουνό αναμένεται να είναι η ιδανική αρχή για τον φετινό χειμώνα.
Για τους φίλους της χιονοδρομίας, οι εγκαταστάσεις που θα είναι διαθέσιμες από την πρώτη μέρα του έτους περιλαμβάνουν σύμφωνα με το Falakro Ski Center:
Πίστες: Baby 1 και Baby 2 (ιδανικές για αρχάριους και παιδιά).
Η τετραθέσια καρέκλα θα λειτουργεί για όσους επιθυμούν μια μαγευτική βόλτα.
Το ύψος του χιονιού στη βάση εντός πίστας αγγίζει τα 20 cm, με την ποιότητα να χαρακτηρίζεται ως παγωμένη, απαιτώντας την ανάλογη προσοχή από τους σκιέρ.
Στον χώρο λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού, ώστε να μην ανησυχείτε αν δεν έχετε τα δικά σας πέδιλα ή snowboard.
Πρόγραμμα Λειτουργίας & Στόχοι
Το Χιονοδρομικό Κέντρο ακολουθεί εορταστικό ωράριο για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες από τη Δράμα και όλη την Ελλάδα: Έως τις 6 Ιανουαρίου θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες από τις 09:00 έως τις 16:00. Μετά τις γιορτές, θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και Κυριακή.

