Home > Πρώτο Θέμα > Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας θα διεξαχθεί στο Παρανέστι 24-26 Ιουνίου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας θα διεξαχθεί στο Παρανέστι 24-26 Ιουνίου

Δηλώσεις αντιπεριφερειάρχη Δράμας και δημάρχου Παρανεστίου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Ποδηλασίας θα διεξαχθεί

στο Παρανέστι 24-26 Ιουνίου

► Για πρώτη φορά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Δράμα με εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον

► Δηλώσεις των υπευθύνων των αγώνων στα τοπικά μέσα ενημέρωσης

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημαντική διοργάνωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Δράμα και συγκεκριμένα στο Δήμο Παρανεστίου. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου 2022 ανδρών και γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως και 26 Ιουνίου σε διαδρομές του Δήμου Παρανεστίου.

Την παρουσίαση των αγώνων στο Παρανέστι, έκανε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπεμμανουήλ, με το δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου. Μαζί τους, ήταν ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Γρούβας, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Χρήστος Κηπουρός, ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας κ. Γιώργος Φλώρος και η υπεύθυνη επικοινωνίας των Αγώνων κα. Κική Ποιμενίδου.

Κατά τις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αγώνες στη χώρα, τονίζοντας ότι «πέρα από ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, έχει και τουριστικές προεκτάσεις γιατί θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες». Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνουμε τέτοια γεγονότα πανελληνίας εμβέλειας για τον τόπο μας».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, τόνισε ότι «είναι σημαντικό γεγονός, γιατί θα έρθει κόσμος σε όλο το Νομό, ενώ στο Δήμο μας θα φιλοξενήσουμε πάνω από 100 άτομα με συνοδούς και φυσικά άτομα που ενδιαφέρονται για τους αγώνες».

Σημείωσε επίσης, ότι, «γίνονται συνεχώς προσπάθειες να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας, το Δήμο μας, και είμαστε σε καλή συνεργασία όλοι μαζί για το καλό του τόπου».

Ένας ωραίος και δύσκολος αγώνας

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας δρόμου ανδρών και γυναικών, αναφέρθηκε ο κ. Γρούβας, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Όπως είπε, εδώ και δύο ημέρες επισκέφθηκαν την περιοχή και τόνισε ότι, «είναι πραγματικά από τις πιο όμορφες περιοχές, με πανέμορφες διαδρομές και πιστεύω ότι σε αγωνιστικό επίπεδο θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, με ιδιαίτερο ανταγωνισμό και το ανάγλυφο της περιοχής θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πιστεύω πως ακόμα και ο πλέον απαιτητικός αθλητής, θα μείνει ευχαριστημένος».

Αναφερόμενος στις υποδομές σημείωσε: «Όσον αφορά τις υποδομές που είδαμε στο Δήμο Παρανεστίου, έχω να πω ότι πραγματικά εξεπλάγην. Είναι πολύ όμορφα όλα και η ξενοδοχειακή μονάδα που μας φιλοξένησε και η ευρύτερη περιοχή. Θα είναι ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα μείνει αξέχαστο. Η συνδρομή των φορέων, θα είναι η αιτία που θα είναι ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματικά θα το θυμούνται όλοι».

Τέλος, υποσχέθηκε ότι «θα υπάρξει συνέχεια, γιατί η πρώτη εικόνα που συναντήσαμε στην περιοχή, δίνει προοπτικές όχι μόνο για την ποδηλασία, αλλά και για άλλα αθλήματα όπως το Mountain baik που θα μπορούν να φιλοξενηθούν στην περιοχή».

Κορυφαίος αγώνας

Με τη σειρά του, ο κ. Φλώρος, πρόεδρος του Ποδηλατικού Ομίλου Δράμας, τόνισε πως είναι η κορυφαία διοργάνωση της Ομοσπονδίας στο πανελλήνιο, εκφράζοντας την χαρά του, που η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας «μας ανέθεσε τη μεγαλύτερη διοργάνωση πανελληνίως όσον αφορά το πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου ανδρών και γυναικών στις 24 – 26 Ιουνίου. Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε ένα τέλειο αγώνα» επεσήμανε.

Ο κ. Φλώρος αναφέρθηκε στα  τεχνικά χαρακτηριστικά και τις διαδρομές:

«Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 24 Ιουνίου με την ατομική χρονομέτρηση η οποία θα γίνει στην περιοχή του Μεσοχωρίου με εκκίνηση προς το δρόμο του Φράγματος με αναστροφή πριν το τούνελ και τερματισμό στο Μεσοχώρι.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει το Σάββατο ο αγώνας αντοχής των γυναικών 100 χλμ ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε όλο το Δήμο Παρανεστίου. Θα ξεκινήσει από το Παρανέστι για Πασχαλιά, θα περάσει από τη Δριμιά και το Καπνόφυτο και θα επιστρέψει στο Παρανέστι. Μετά από 4 στροφές θα ολοκληρωθεί ο αγώνας των γυναικών.

Κατά την κορύφωση του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί ο  αγώνας ελίτ ανδρών την Κυριακή 26 Ιουνίου, ο οποίος θα ξεκινήσει από το Παρανέστι θα κατευθυνθεί προς τη Δράμα, στον κυκλικό κόμβου του Κούρου θα περάσει αριστερά προς το Δοξάτο και στη συνέχεια για Αδριανή και από εκεί στο Παρανέστι. Τα υπόλοιπα χιλιόμετρα της διαδρομής θα γίνουν από Πασχαλιά, Δριμιά, Καπνόφυτο με τερματισμό στο Παρανέστι».

Θα υπάρχει και συνέχεια

Τέλος, ο Τεχνικός Διευθυντής των αγώνων κ. Κηπουρός αναφέρθηκε στον τρόπο που προέκυψε αυτή η διοργάνωση στο Δήμο Παρανεστίου.

Όπως είπε, «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προέκυψε με την παρουσία ενός διεθνούς αγώνα στην περιοχή μας, που έγινε στην περιοχή του Νευροκοπίου το 2017, από την οποία η Ομοσπονδία πείστηκε ότι στην περιοχή υπάρχει μια σχετική υποδομή όσον αφορά την ποδηλασία δρόμου και έτσι καταφέραμε να  βάλουμε και ένα άλλο κομμάτι της Δράμας, το Παρανέστι με τους αγώνες αυτούς.

Αυτό αποσκοπεί αργότερα, στο να αποτελέσει η Δράμα ένα προορισμό όπου θα τελούνται αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας  και γιατί όχι και κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε μια Ημέρα Διαδρομής από τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος ξεκινάει το 2022 μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε ένα τέτοιο αγώνα στην περιοχή μας».