Έμπειρος, γνώριζε πολύ καλά την περιοχή
Τραγικό τέλος για τον Δραμινό
πεζοπόρο στο Δάσος Φρακτού
στην περιοχή του Παρανεστίου
Δ. Κιόρογλου «Αδερφέ καλό παράδεισο…»
ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ έχει βυθιστεί η Δράμα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, με αγωνία περίμενε το τέλος της μεγάλης περιπέτειας που έμελλε να ζήσει, ο συμπολίτης μας πεζοπόρος στην περιοχή του Φρακτού. Ο έμπειρος πεζοπόρος, ποδηλάτης και γυμναστής στο επάγγελμα, ήταν ένας άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τα βουνά της Δράμας. Τα γνώριζε τόσο καλά, όσο λίγοι στη Δράμα. Ήταν ένας άνθρωπος που περπατούσε τα βουνά της περιοχής καθημερινά και γνώριζε τα πάντα για τα μονοπάτια, για τα σημεία που μπορούσε να περάσει κανείς, τα πάντα.
Παρ’ όλα αυτά, η άτυχη στιγμή το μεσημέρι της Δευτέρας, ήρθε για να βυθίσει σε πένθος την οικογένειά του. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο άτυχος πεζοπόρος, με τον φίλο του κ. Δημήτρη Κιόρογλου, ξεκίνησαν για να ανέβουν στο σημείο που βρίσκεται το μαχητικό αεροπλάνο που είχε καταπέσει στην περιοχή, την εποχή του Εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διασωθείς κ. Κιόρογλου, στο σημείο όπου έγινε το τραγικό γεγονός, βρέθηκε μπροστά τους μια αρκούδα. Σύμφωνα με την μαρτυρία του κ. Κιόρογλου, ενώ ο ίδιος κατάφερε να ξεφύγει με τη χρήση σπρέι πιπεριού, ο άτυχος ορειβάτης δεν πρόλαβε και η αρκούδα του επιτέθηκε σπρώχνοντάς τον προς τον γκρεμό, σε βάθος αρκετών εκατοντάδων μέτρων.
Σε ανάρτησή του, το βράδυ της Τρίτης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διασωθείς κ. Κιόρογλου αναφέρει «Αδερφέ καλό παράδεισο. Θα παρακαλούσα άπαντες να σεβαστούν το πένθος της οικογένειας και τη μνήμη του Χρήστου να σταματήσουν τις θεωρίες , χάθηκε ένας γιος ένας αδερφός ένας πατέρας ένας καθηγητής φυσικής αγωγής ένας φίλος ένας άνθρωπος που σεβόταν όλα όσα τον περιέβαλαν.
Προσωπικά είμαι ακόμη σε σόκ και θέλω τον χρόνο μου για να συνέλθω και να δώσω απαντήσεις σε αυτούς τους ειδήμονες και μη.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα τα παλικάρια που προσέγγισαν το σημείο της πτώσεις, μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδρομή, αυτούς που περίμεναν στην αρχή της διαδρομής αυτούς που ηγούνταν την όλη οργάνωση, ένιωσα την δοτικότητα απο όλους προς τον άγνωστο συνάνθρωπο μέσα από την καρδιά τους. Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε, σας ευχαριστώ».
Ο Δραμινός πεζοπόρος, ήταν ο άνθρωπος που μετά από μερικά χρόνια έρευνας που είχε ξεκινήσει, βρήκε το συγκεκριμένο μαχητικό αεροπλάνο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα, την εποχή που το είχε βρει, ένα χρόνο πριν, είχε δεχθεί να μιλήσει τότε στον «Π.Τ.»
Όπως είχε δηλώσει μάλιστα, είχε ακούσει την ιστορία με το μαχητικό αεροπλάνο και είχε βάλει σκοπό να το βρει, μέχρι που τα κατάφερε. Είχε ασχοληθεί με το αεροπλάνο αυτό και είχε ψάξει την ιστορία του, επισημαίνοντας ότι «το αεροπλάνο είχε πέσει κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, κάπου το 1947». Όπως έλεγε, «το αεροπλάνο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση και οι χειριστές του είχαν διασωθεί» και μάλιστα είχε ακούσει την ιστορία αυτή από το 1996 και είχε ξεκινήσει να το αναζητά εδώ δύο χρόνια πριν το βρει.
Είχε συλλέξει κάποιες μαρτυρίες για το πού περίπου μπορεί να είχε πέσει το αεροπλάνο και έτσι άρχισε να ερευνά συστηματικά «στην ευρύτερη περιοχή του Δάσους Φρακτού και όχι μέσα στο χαρακτηρισμένο ως Παρθένο Δάσος. Είναι περιοχή στην οποία επιτρέπεται η επίσκεψη και είναι σε αρκετά απομακρυσμένο και δύσβατο σημείο». Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο συγκεκριμένο σημείο, ο ίδιος έχει ανέβει πάρα πολλές φορές, συνοδεύοντας και καθοδηγώντας φίλους και επισκέπτες που ήθελαν να το δουν από κοντά. Και αυτό σημαίνει ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά την περιοχή.
Ο «Π.Τ.» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Δραμινής γης που θα τον σκεπάσει.
Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας.