Home > νέα > Τρεις μέρες κράτησε η διακοπή νερού στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Σάββα -Ερωταπαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας επί διαφόρων θεμάτων

Τρεις μέρες κράτησε η διακοπή νερού στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Σάββα -Ερωταπαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας επί διαφόρων θεμάτων

 

Ερωταπαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας επί διαφόρων θεμάτων

 Τρεις μέρες κράτησε η διακοπή νερού

στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Σάββα

► Υπόθεση ονοματοδοσίας στη μνήμη των Διαμαντή Λαζαρίδη και Αλέκου Φρούσιου

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΚΑΤΑ τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Δράμας, είθισται οι δημοτικοί σύμβουλοι να θέτουν διάφορα ερωτήματα προς τη δημοτική αρχή, από την οποία περιμένουν και απαντήσεις.

Μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης 30 Οκτωβρίου, είναι η ονοματοδοσία οδού της πόλης στη μνήμη του δασκάλου, Διαμαντή Λαζαρίδη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, η ταλαιπωρία των κατοίκων του οικισμού των εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα, όπως και με το τι μπορεί να γίνει προκειμένου να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση που υφίσταται στον οικισμό των Ρομά στην πόλη της Δράμας.

 

Ονοματοδοσία στη μνήμη Δ. Λαζαρίδη

Ο Διαμαντής Λαζαρίδης, δάσκαλος και σημαντικός ερευνητής, γεννημένος στο Σιδηρόνερο Δράμας, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Παπαδόπουλος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή ενημέρωση για ονοματοδοσία ενός δρόμου στην πόλη της Δράμας, με το όνομα του Διαμαντή Λαζαρίδη και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες.

Στο θέμα απάντησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού και δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο οποίος είπε ότι η ονοματοδοσία είναι μια δύσκολη υπόθεση και για να περάσει από την αρμόδια επιτροπή χρειάζεται να υπάρχει πολλή καλή στήριξη. Όπως είπε, ζήτησε ήδη από την Κοινότητα την απόφαση ότι συμφωνούν με την ονοματοδοσία, ενώ αναμένεται να υπάρχει έγγραφο το οποίο θα συνυπογράφουν όλα τα Ποντιακά Σωματεία και οι Σύλλογοι του Νομού ότι επιθυμούν την ονοματοδοσία, ενώ ενισχύει τον φάκελο με το βιογραφικό και άλλα στοιχεία του αείμνηστου Διαμαντή Λαζαρίδη.

 

Ονοματοδοσία στη μνήμη Α. Φρούσιου

Στην γενικότερη συζήτηση που έγινε, τέθηκε από τον δ.σ. κ. Μυστακίδη και το ζήτημα της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου με το όνομα του αείμνηστου γυμναστή Αλέκου Φρούσιου. Όπως είπε, η ονοματοδοσία έχει ήδη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, ενώ ρώτησε πότε θα γίνει η σχετική ανακήρυξη.

Στο θέμα απάντησε ο δήμαρχος κ. Μαμσάκος, ο οποίος είπε ότι έχει εξεταστεί το θέμα και ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι θέλει να γίνει μια καλή εκδήλωση και όχι κάτι γρήγορο και πρόχειρο. «Θεωρώ ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να τιμήσουμε αυτόν τον άνθρωπο».

 

Εργατικές κατοικίες Αγίου Σάββα

Σοβαρό πρόβλημα στην υδροδότηση των εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα, υπήρξε το τριήμερο του περασμένου Σαββατοκύριακου. Όπως είπε αρχικά ο δ.σ. κ. Μλεκάνης, οι κάτοικοι του οικισμού του Αγίου Σάββα έμειναν χωρίς νερό από την ημέρα της 28η Οκτωβρίου και για τις επόμενες τρεις μέρες και μάλιστα χωρίς ενημέρωση για το τι είχε συμβεί.

Στην ερώτηση απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Χατζηγιάννης, λέγοντας ότι είχε καεί ο κινητήρας που τροφοδοτεί τις δεξαμενές της περιοχής του Αγίου Τρύφωνα. Από τον ίδιο αγωγό τροφοδοτούνται επίσης με νερό και οι περιοχές του Καλού Αγρού, των Κουδουνίων και του Μαυροβάτου, οι κάτοικοι όμως των οποίων δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς είναι πιο χαμηλά.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ παραγγέλθηκε και τοποθετήθηκε άμεσα νέος κινητήρας και λύθηκε το πρόβλημα.

 

Οικισμός Ρομά

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον οικισμό των Ρομά, έθιξε ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος. Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της ανάπλασης, είπε ότι η περιοχή επιβαρύνεται και από τον οικισμό των Ρομά, οι οποίοι πετάνε τα σκουπίδια στο ρέμα, καίνε πλαστικά, λάστιχα και άλλα αντικείμενα, υπάρχουν έντονες μυρωδιές και όπως είπε χαρακτηριστικά, «αν τα έκαναν αυτά άλλοι συμπολίτες, θα είχαν πάρα πολλές επιπτώσεις».

Εξήγησε μάλιστα ότι, «αν θέλουμε ν’ αφήσουμε κάτι σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα, όσο και να πάει, όσο δύσκολες αποφάσεις πρέπει να πάρουμε, σε συνεννόηση πάντα με τις υπόλοιπες αρχές του τόπου».

Για το θέμα απάντησε ο δημ. σύμβουλος κ. Χατζηγιάννης, λέγοντας ότι «πράγματι εκείνη η περιοχή είναι ένα αγκάθι για το Δήμο της Δράμας. Κατά καιρούς, επειδή διετέλεσα για πολλά χρόνια αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, είχαμε καθαρίσει πάρα πολλές φορές το χείμαρρο της Καλλιφύτου με υλικά, φερτές ύλες, ζάντες, λάστιχα και έπιπλα. Τα βάζουν όλα φωτιά προκειμένου να πάρουν μόνο το μέταλλο και δεν τους ενδιαφέρει ούτε το περιβάλλον, ούτε τίποτα».

Όπως είπε επίσης, ο χώρος όπου είναι εγκαταστημένοι, «είναι ένα μεγάλο θέμα και θα έλεγα ότι πρέπει να το δούμε από κοινού». Όπως εξήγησε μάλιστα, η έκταση αυτή ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία. Κατά καιρούς έγιναν επισκέψεις με την Κτηματική Υπηρεσία και την Αστυνομία, ενώ παλαιότερα είχαν δοθεί και κάποια δάνεια για μεταστέγαση, κάποιοι αγόρασαν διαμερίσματα και έφυγαν, όμως προστέθηκαν άλλοι στον οικισμό από άλλες πόλεις και ποτέ δεν έμεινε άδειος. «Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει να το δούμε όλοι μαζί!», κατέληξε.