Home > Πρώτο Θέμα > Τρεις στέγες για 18 ωφελούμενους ΑμεΑ στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας► Μιλάνε στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και η προϊσταμένη του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Δράμας

Τρεις στέγες για 18 ωφελούμενους ΑμεΑ στο παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας► Μιλάνε στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και η προϊσταμένη του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Δράμας

Εγκαίνια των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων

Τρεις στέγες για 18 ωφελούμενους

ΑμεΑ στο παράρτημα

Χρονίων Παθήσεων Δράμας

► Μιλάνε στον «Π.Τ.» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας και η προϊσταμένη του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου, τα εγκαίνια των 3 Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του παραρτήματος του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αν. Μακεδονία – Θράκης – Άξονας Προτεραιότητας: Ανθρώπινοι πόροι και κοινωνική συνοχή – ΕΚΤ».

Να σημειωθεί ότι οι τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας στον συνοικισμό των εργατικών κατοικιών του Αγίου Σάββα, σε έναν άνετο και μεγάλο χώρο, κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο.

STEGES AMEA (52)

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ κα. Τζαμπαζλή, η προϊσταμένη του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας κα. Χατζηδημητρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Ζιμπίδης, οι δήμαρχοι Δράμας κ. Μαμσάκος, Κ. Νευροκοπίου κ. Κυριακίδης και Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Δράμας κ. Παναγιωτίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι. Το παρών έδωσε επίσης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας κ. Κρεμμύδας.

xatzhdhmhrioy

Όπως εξήγησε μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η προϊσταμένη του Κέντρου Χρονίων Παθήσεων Δράμας κα. Χατζηδημητρίου, «οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, λειτουργούν κάτω από την «ομπρέλα» της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, αξίας 1.400.000 ευρώ. Πρόκειται για τρεις Υποστηριζόμενες Στέγες Διαβίωσης και κάθε Στέγη φιλοξενεί από 6 παιδιά. Μέσω του προγράμματος έχουν προσληφθεί 18 άτομα και το πρόγραμμα είναι τριετές. Πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες που όμως μπορούν να συνεργάζονται. Σε κάθε στέγη υπάρχουν φροντιστές και δημιουργούνται γέφυρες για να μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματική υπηρεσία όσα έχουν τη δυνατότητα και μπορούν να «πατήσουν» στα πόδια τους. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να ενισχύσουμε αυτά τα παιδιά, για να μπορούν να νιώσουν ότι είναι ισότιμοι πολίτες και ότι έχουν αξία. Από 15 Ιουνίου έχει ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία και των τριών Σ.Υ.Δ.».

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο», ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος, σημειώνει ότι «ως Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχουμε χρηματοδοτήσει τις τρεις αυτές στέγες, επ’ ωφελεία 18 ωφελούμενων, με 1.400.000 ευρώ. Είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση της Περιφέρειας όλο αυτό το διάστημα που εντάσσεται στις παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Είμαστε δίπλα σ’ αυτό το κοινωνικό ζήτημα και θα είμαστε και στη συνέχεια με ό,τι χρειαστεί και μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και εξ ιδίων πόρων. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, την οποία χρειαζόταν η περιοχή μας και από εκεί και πέρα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τη σημερινή διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης».

tzanpazlh

Επίσης, μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ κα. Τζαμπαζλή τονίζει: «Πρόκειται για τρία σπίτια που φιλοξενούν συνολικά 18 παιδιά. Είναι το όνειρο όλων των γονιών, στο να μπορούν αύριο – μεθαύριο να μπορούν να φιλοξενηθούν κάπου τα παιδιά τους και να ζουν αξιοπρεπώς και να μπορούν να ανταπεξέρχονται μόνα τους, είτε στην καθημερινότητα, στην ατομική υγιεινή και να συνυπάρχουν μέσα σε ένα πολύ ωραίο χώρο και περιβάλλον. Δίπλα τους υπάρχει ένα εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορούν αυτά τα παιδιά όταν φύγουν οι γονείς τους, να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους».

Όπως τονίζει επίσης η κα. Τζαμπαζλή, «σκοπός αυτής της διοίκησης είναι να αξιοποιήσουμε όσα ακίνητα έχουμε στην Περιφέρεια, με στόχο τη δημιουργία τέτοιων στεγών για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης και της υφυπουργού κας Μιχαηλίδου, η αποϊδρυματοποίηση και πιστεύω ότι εδώ στην ΑΜΘ θα το καταφέρουμε».

Ερωτώμενη για το αν αυτά τα άτομα θα διαμένουν στις Σ.Υ.Δ., η κα. Τζαμπαζλή απαντά: «Ήδη η μία στέγη λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια. Σήμερα λειτουργούν και οι άλλες δύο. Είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα, για τρία χρόνια, και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο. Συγχρόνως κινούνται οι διαδικασίες για την ανανέωση του προσωπικού, ώστε να καλύπτονται αυτά τα σπίτια. Τα παιδιά θα μένουν εφ’ όρου ζωής στις Σ.Υ.Δ.»