Home > Αθλητικά > Βασιλόπιτα έκοψαν οι αθλητικοί σύλλογοι ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ και ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ► Βραβεύτηκαν αθλητές των δύο συλλόγων που διακρίθηκαν το 2019

Βασιλόπιτα έκοψαν οι αθλητικοί σύλλογοι ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ και ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ► Βραβεύτηκαν αθλητές των δύο συλλόγων που διακρίθηκαν το 2019

Βασιλόπιτα έκοψαν οι αθλητικοί σύλλογοι ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ και ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ

Ελπίδες ότι τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο

θα προωθήσουν τον αθλητισμό στη Δράμα

► Βραβεύτηκαν αθλητές των δύο συλλόγων που διακρίθηκαν το 2019

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ τους έκοψαν το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, σε μια κοινή εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, οι αθλητικοί σύλλογοι της Δράμας ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ και ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας των δύο αθλητικών συλλόγων της Δράμας, οι οποίοι συνεργάζονται μεταξύ τους, ενώ βραβεύτηκαν αθλητές από τους δύο συλλόγους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΟΛΥΝΙΚΗ κ. Μυστακίδης και ο πρόεδρος του ΑΟΔ κ. Φρούσιος, γιος του αείμνηστου προπονητή που ίδρυσε τον ΑΟΔ, Αλέκου Φρούσιου. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» και ο βετεράνος αθλητής της Δράμας κ. Κυριακίδης.

BRABEYSEIS AOD POLYNIKH (3)

AOD2

Από το ΑΟ Δράμας, βραβεύτηκαν οι εξής:

Τιμής ένεκεν οι πανελληνιονίκες: Στέφανος Τζιερτζίδης, Γεωργία Δημητριάδου, Φωτεινή Δημητριάδου, Ελένη Σωτήρ. Οι αθλητές του ΑΟ Δράμας: Δημήτρης Γκαρμπούνης, 8ος Πανελληνιονίκης στο μήκος Κ18.

BRABEYSEIS AOD POLYNIKH (7)

Από τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ βραβεύτηκαν:

Αθανασία Νικολαΐδου, 7η πανελληνιονίκης στα 300 μ. Κ16, Αναστασία Δομνίδου 12η πανελληνιονίκης στα 4Χ300 Κ16, Ανθίππη Σουλτάνα, 12η πανελληνιονίκης στα 4Χ300 Κ16, Σοφία Σαββίδου 12η πανελληνιονίκης στα 4Χ300 Κ16.

Επίσης, ο ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Δράμας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτρη Τομπαΐδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής, πρώην πρωταθλητή στίβου του ΑΟ Δράμας και μέλος της Εθνικής Ομάδας, για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό ως αθλητή και προπονητή.

 

Ο αθλητισμός προτάσσει συνεργασία

Τόσο για την εκδήλωση όσο και για το μέλλον του αθλητισμού στη Δράμα, μίλησε στον «Πρωινό Τύπο» ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΟΛΥΝΙΚΗ κ. Μυστακίδης. Όπως είπε, «η χρονιά πήγε αρκετά καλά και πέρα από τις προσδοκίες μας. Το καλό είναι ότι δεν είχαμε ιδιαίτερους τραυματισμούς και θεωρώ ότι τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε να  μπορέσουν να προκριθούν στα πανελλήνια πρωταθλήματα για να πάει η χρονιά όσο γίνεται καλύτερα».

AOD

Ο κ. Μυστακίδης, σημείωσε ότι «οι δύο αθλητικοί σύλλογοι συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια, ώστε να προασπίσουμε αυτό το οποίο προτάσσει ο αθλητισμός που είναι η συνεργασία».

Ο κ. Μυστακίδης, τόσο από τον αθλητικό χώρο, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου, ρωτήθηκε σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας για το νέο ταρτάν αλλά και τις κερκίδες, και τόνισε σχετικά:

«Είναι η πρώτη φορά που είμαι αρκετά αισιόδοξος και αυτό οφείλεται στο ότι η μελέτη σχεδόν έχει τελειώσει και προχωράει απ’ όσο μαθαίνω πολύ καλά. Τη μελέτη έχει κάνει ένας ιδιώτης, ο κ. Θεοδωρίδης και τον ευχαριστούμε πολύ. Ευελπιστούμε ότι κάτι μπορεί να γίνει και πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκαν και οι 600.000 ευρώ από το Υπ. Εσωτερικών για την κατασκευή του νέου ταρτάν, οπότε πιστεύω ότι κάτι καλό θα έχουμε στα επόμενα δύο χρόνια».

Στην ερώτηση αν τα νέα έργα, τόσο του ταρτάν, όσο και των νέων κερκίδων, θα βοηθήσουν στην αύξηση των επιδόσεων των αθλητών, ο κ. Μυστακίδης σημείωσε: «Θα βοηθήσουν στην αύξηση των επιδόσεων, κυρίως λόγω κάποιων καλύτερων συνθηκών δεν θα τραυματιστούν τα παιδιά μας που είναι το κυριότερο. Φυσικά, με το ότι θα έχουμε αυτές τις συνθήκες, θα προασπίσουμε την ασφάλεια των παιδιών και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα».

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε επίσης και ο αντιπρόεδρος του ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ κ. Παναγιώτης Δημητριάδης, ο οποίος έδωσε ιδιαίτερα βάση στη συνεργασία των δύο συλλόγων: «Η χρονιά ήταν πολύ καλή και είχαμε αρκετές επιτυχίες. Βέβαια, αυτό για εμάς δεν είναι το σημαντικό. Δεν βγάζουμε πρωταθλητές. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά μας, ότι ο αθλητισμός ενώνει και θέλουμε να βγάζουμε καλούς ανθρώπους στην κοινωνία».

AOD3

Αναφερόμενος στη συνεργασία του ΑΟ ΔΡΑΜΑΣ με τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ιδιαίτερα: «Με τον ΠΟΛΥΝΙΚΗ υπάρχει συνεργασία και άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοφία. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, αποφασίσαμε να κάνουμε από κοινού αυτή την εκδήλωση και να ευχηθούμε στα παιδιά μας υγεία και καλά αποτελέσματα».

Όσον αφορά τις συνθήκες στο γήπεδο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι «δεν είναι πολύ καλές και ευελπιστούμε ότι το μέλλον θα είναι πολύ καλύτερο. Μας υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσει επιτέλους η περιβόητη κερκίδα, με τα παιδιά μας που δεν μπορούν να αθληθούν το χειμώνα και έχουμε σοβαρά προβλήματα. Πιστεύω ότι δεν θα μείνουμε στα λόγια αλλά θα περάσουμε και σε πράξεις».