Home > Αρθρα > ΒΑΒΕΛ Θανάσης Πολυμένης Η μάχη για τη ζωή!!!

ΒΑΒΕΛ Θανάσης Πολυμένης Η μάχη για τη ζωή!!!

 

ΒΑΒΕΛ 

Θανάσης Πολυμένης

 

Η μάχη για τη ζωή!!!

Ένα έμβρυο με ανεγκεφαλία θα δωρίσει τα όργανά του μόλις γεννηθεί!

 

 

ΠΟΣΟ σημαντική είναι η ζωή σε κάποιον που την έχει, είναι νέος και θεωρεί ότι έχει μπροστά του πολλά χρόνια, πολύ μέλλον; Μπορείς να σκεφτείς τον θάνατο; Προφανώς, όχι και καλά κάνεις. Από εκεί και πέρα όμως, η ζωή έχει αποδείξει ότι τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Έτσι, ανάμεσα σε όλα τα άλλα που κατάφερε ο άνθρωπος, είναι η μεγάλη ιατρική επιτυχία των μεταμοσχεύσεων. Άνθρωποι που βρίσκονται πλέον στο τελευταίο στάδιο του θανάτου, ουσιαστικά βέβαια είναι νεκροί, δίνουν τα όργανά τους σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είτε θα μπορούσαν να έχουν χάσει τη ζωή τους, είτε θα βελτιώσουν σημαντική την υγεία τους.

Καρδιά, νεφρά, μάτια και άλλα διάφορα όργανα, μπορούν να μεταμοσχευθούν από έναν άνθρωπο σε άλλο και να σώσουν ζωές! Τι σπουδαιότερο απ’ αυτό, αντί όλα αυτά να σαπίζουν στο χώμα, ενώ μπορούν να σώσουν μια άλλη ζωή;

Η ιστορία όμως που αλλάζει τα δεδομένα στη ζωή, είναι αυτή που βγήκε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για ένα νέο ζευγάρι Αμερικανών, όπου η γυναίκα κυοφορεί ένα παιδί, το οποίο πάσχει από ανεγκεφαλία. Το παιδί δεν έχει καθόλου εγκέφαλο και μόλις γεννηθεί μάλλον θα πεθάνει λίγες ώρες αργότερα.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, η συνήθης πρόταση είναι η διακοπή της εγκυμοσύνης και φυσικά η θανάτωση του βρέφους. Εκεί βάζεις τελεία.

Όμως, η Κέρι Γιανκ από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, δεν έβαλε τελεία και έκανε ένα τεράστιο βήμα παραπέρα. Η απόφαση της ίδιας και του συζύγου της, ήταν να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, να γεννηθεί κανονικά το παιδί και να γίνει άμεση δωρεά  όλων των οργάνων του. Η ίδια μάλιστα ανέβασε ένα υπερηχογράφημα στο Facebook και έγραψε: «Αυτή είναι η τέλεια καρδιά της κόρης μας. Έχει τέλεια πόδια και τέλεια χέρια. Έχει τέλεια νεφρά, τέλειους πνεύμονες και τέλειο συκώτι».

Σε ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η Κέρι και ο Ρόις Γιανκ, ανακάλυψαν ότι η κόρη του πάσχει από ανεγκεφαλία, ότι λείπει δηλαδή η κορυφή της κεφαλής, ο θόλος του κρανίου, και δεν θα μπορούσε να επιβιώσει.

Η Κέρι και ο σύζυγός της Ρόις ονόμασαν το παιδί Εύα. «Για τις επόμενες 20 εβδομάδες, θα τη νιώθω να κλωτσάει, να έχει λόξιγκα και θα μπορούμε να ακούμε τον τέλειο χτύπο της καρδιάς της, όλοι όμως γνωρίζουν ότι θα ζήσει μόνο λίγες ώρες, αφότου γεννηθεί», έγραψε.

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ζευγάρι έμαθε για την ιστορία της Άμπι Αχέρν από την Οκλαχόμα, η οποία κυοφόρησε ένα έμβρυο στην ίδια κατάσταση και είχε συνεχίσει την εγκυμοσύνη με σκοπό τη δωρεά οργάνων.  «Έζησε 14 όμορφες και απίστευτες ώρες και 58 λεπτά», δήλωσε σε μια συνέντευξή της η κα Αχέρν, «Πέρασε ολόκληρη τη ζωή της γεμάτη αγάπη, χαρά και ειρήνη. Δεν υπήρχε θλίψη ακόμα και όταν πέθανε.»

Το ζευγάρι μίλησε και με τον πάστορα της εκκλησίας τους, ο οποίος ρώτησε τον Ρόις Γιάνγκ πόσες ζωές είχε σώσει στη ζωή του. «Καμιά», παραδέχτηκε ο Γιανγκ και ο πάστορας του απάντησε: «Στη ζωή της η κόρη σας, μέσα σε μόλις 24 ώρες θα μπορούσε να σώσει 50 ζωές. Πρόκειται να είναι ένα τρομερά πολυάσχολο κορίτσι». Τώρα η Κέρι και ο Ρόις περιμένουν να γραφεί το τέλος αυτής της συνταρακτικής ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *