Home > νέα > βράβευσε η Περιφέρεια ΑΜΘ Γυναίκες με προσφορά στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματικής ζωή

βράβευσε η Περιφέρεια ΑΜΘ Γυναίκες με προσφορά στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματικής ζωή

 

Από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Γυναίκες με προσφορά στην κοινωνική, πολιτική,

οικονομική, πολιτιστική και πνευματικής ζωή 

 

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», εκδήλωση τιμητικής βράβευσης γυναικών με πλούσια προσφορά στον κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής μας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την ευγενική συμμετοχή τους τρίο καθηγητών μουσικής του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής.

Βραβεύτηκαν από τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες οι ακόλουθες γυναίκες:

 

Ζωή Γαβριηλίδου – Καθηγήτρια ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας

 gynaikes 3

ΠΕ Δράμας

 1. Αγλαΐα Κατσιγιάννη – Πρόεδρος Παραπληγικών Δράμας
 2. Άννα Κορακάκη – Χρυσή Ολυμπιονίκης
 3. Αλίκη Τσιαμούρα – Πρόεδρος Κυριών Δράμας (Στέγη γυναικών)

ΠΕ Έβρου

 1. Σύνη Αναστασιάδη – Ζωγράφος
 2. Αγγελική Γιαννακίδου – Λαογράφος – Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
 3. Ουρανία Μαυρίδου – τ. Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας

ΠΕ Καβάλας

 1. Αλεξάνδρα Δήμογλου – Αργυρή Παραολυμπιονίκης
 2. Ανθή Καραγιάννη – Χρυσή Παραολυμπιονίκης
 3. Αγγελική Κιουρτσή Μιχαλοπούλου – Συγγραφέας

ΠΕ Ξάνθης

 1. Σεμιχά Ριζάολγου – Παραολυμπιονίκης κολύμβησης
 2. Ευτέρπη Στάντσιου – Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων
 3. Φιφή Χατζηστόικου – εικαστικός

ΠΕ Ροδόπης

 1. Λιβεριάδου Νατάσα – Πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ
 2. Σουκράν Ραϊφ – τέως Αντιπρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
 3. Μάρθα Σταμπουλίδου – ευεργέτης
 4. Μελίνα Τάσσου – Επιχειρηματίας – Οινοπαραγωγός
 5. Βίκυ Περιβολοπούλου – Προπονήτρια – και η ομάδα ποδοσφαίρου «Ροδόπη 87»

gynaikes 6

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε μεταξύ άλλων:

 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, για να τιμήσουμε συμπολίτισσές μας, γυναίκες από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέσα από το έργο και τη δράση τους έχουν προσφέρει στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου μας.

Φέτος, με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στο θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών στον εργασιακό τομέα.

Κι αυτό γιατί, παρά την επαγγελματική και οικονομική χειραφέτηση των γυναικών που επιτεύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες, οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών στον εργασιακό τομέα παραμένουν.»

«Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε πως η  οικονομική κρίση έχει συμβάλει στη διόγκωση των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών στον εργασιακό τομέα.

Τόσο η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων όσο και ο ΟΑΕΔ επισημαίνουν στις εκθέσεις τους ότι η ανεργία στην Ελλάδα πλήττει τις γυναίκες σε σημαντικά μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι τους άνδρες.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης λοιπόν οφείλουμε να επαγρυπνούμε και οι προσπάθειές μας για την εξάλειψη των ανισοτήτων πρέπει να είναι συνεχείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή εκδήλωση έχει, θα έλεγα, διττό χαρακτήρα.

Από τη μια, έχει το χαρακτήρα αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς των εξαίρετων γυναικών που τιμούμε.

Από την άλλη, είναι μια ευκαιρία για εμάς να τους πούμε ευχαριστώ, καθώς οι γυναίκες αυτές έχουν ορίσει πρότυπα τα οποία υπερβαίνουν τη διάκριση ανδρών και γυναικών και απευθύνονται με την ίδια δυναμική σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας.

Είτε είναι στον τομέα της τέχνης, της διανόησης και του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, του αθλητισμού, της ευεργεσίας και της κοινωνικής προσφοράς, οι γυναίκες που τιμούμε σήμερα κατάφεραν, μέσα από προσωπική προσπάθεια και επιμονή, να υπερπηδήσουν εμπόδια και δυσκολίες, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους και να προσφέρουν, εμπνέοντας ταυτόχρονα και τους γύρω τους να πράξουν το ίδιο.

Και με το παράδειγμά τους, μας έδειξαν πως η πραγματική ισότητα, τα ίσα δικαιώματα και οι ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα και σε διαφορετικά επίπεδα: στην οικογένεια, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας, στη γειτονιά, στον στενό και ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, στην πόλη, στην περιοχή, στην περιφέρεια.

Με αυτές τις σκέψεις, και υπογραμμίζοντας πως στο πρόσωπό σας τιμούμε επίσης και τις αφανείς γυναίκες που δίνουν καθημερινά το δικό τους αγώνα, σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *