Home > νέα > Βραβεύτηκε η Δραμινή Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος κα. Δ. Ευαγγέλογλου

Βραβεύτηκε η Δραμινή Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος κα. Δ. Ευαγγέλογλου

Η ΠΑΜΘ τίμησε την Γιορτή της Γυναίκας

Βραβεύτηκε η Δραμινή Ιατρός

Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος κα. Δ. Ευαγγέλογλου

Γυναίκες από όλη την Περιφέρεια, με έμφαση

στον τομέα της υγείας, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησε την φετινή επετειακή εκδήλωση η οποία προβλήθηκε διαδικτυακά τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετείχαν γυναίκες από όλη την Περιφέρεια με έμφαση στον τομέα της υγείας οι οποίες βραβεύτηκαν για την προσφορά τους. Εκτός από την κεντρική ομιλήτρια, την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, τιμήθηκαν και οι: Ευαγγέλογλου Δέσποινα, Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος  από τη Δράμα, Μαρία Πανοπούλου, Ιατρός, Καθηγήτρια Μικροβιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μουμπετζέλ Εμίν, Ιατρός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας – Κομοτηνή, Χρυσάνθη Χρυσοχοΐδη, Μαθήτρια Β΄ Τάξης Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Εριφύλη Παπαδοπούλου, Νοσηλεύτρια Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης,  και η Βασιλική Ξανθοπούλου, Νηπιαγωγός – Ποταμιά Θάσου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, κα. Ζωή Κοσμίδου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως σε ένα κόσμο που η ομορφιά των ήχων και των πλούσιων συναισθημάτων θα είναι κυρίαρχη, «μας εμπνέουν σπουδαίες γυναίκες, του παγκόσμιου στερεώματος ή του τόπου μας, που είτε διακρίθηκαν ήδη στον τομέα τους, είτε όχι, αλλά θεωρούν καθημερινή τους συνέπεια και συνήθεια να πετυχαίνουν πάντα το καλύτερο».

metios

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, κ. Χρήστος Μέτιος, επεσήμανε ότι μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη δυσχερή οικονομική κρίση, οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με την πανδημία να έχει φέρει σημαντικές συνέπειες και στις ίδιες και τις οικογένειές τους, λόγω και απώλειας θέσεων εργασίας, ενώ οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Για αυτό και η εκδήλωση της Περιφέρειας είχε διπλό σκοπό, να επιβραβεύσουν εξαίρετες γυναίκες της περιφέρειας για τις διακρίσεις που πετυχαίνουν στον τομέα δραστηριότητάς τους, ξεπερνώντας δυσκολίες, καλλιεργώντας ταλέντα και δουλεύοντας σκληρά στο χώρο τους, δείχνοντας πως η πραγματική καταξίωση είναι μια κατάκτηση που επιτυγχάνεται κάθε μέρα. Παράλληλα, θέλησαν να τιμήσουν τις γυναίκες της περιοχής μας από το χώρο της υγείας οι οποίες εδώ και ένα χρόνο δουλεύουν στο μέτωπο της πανδημίας.

EVAGELOGLOU DESPOINA 1

Βράβευση της Δραμινής Δέσποινας Ευαγγέλογλου

Η Δέσποινα Ευαγγέλογλου είναι Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος, ειδικευμένη στο Νοσοκομείο της Καβάλας και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στη Δράμα ως Αγροτική Ιατρός, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί μικροβιολογικό εργαστήριο στη Δράμα. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας και αποτελεί εκλεγμένο μέλος τα τελευταία χρόνια του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Στο πλαίσιο της βράβευσής της, η κα. Ευαγγέλογλου, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης για την τιμητική διάκριση στο πρόσωπό της, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλοντας να αποτιμήσω την προσωπική μου συνεισφορά ως γυναίκα στη σφαίρα του δημόσιου βίου, μπορώ να επισημάνω την προσπάθεια ανταπόκρισής μου σε πολλαπλά καθήκοντα και ποικίλους ρόλους.

Σε πρώτη θέση προβάλλει η ιδιότητα της μητέρας δυο ανήλικων τέκνων και της συζύγου στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής. Ακολουθεί ο ρόλος του επιστήμονα ιδιώτη γιατρού στις υπηρεσίες της άσκησης του λειτουργήματός και τέλος συγκαταλέγεται η συνδικαλιστική μου δράση μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, όσο και των τοπικών κομματικών οργανώσεων δραστηριοποίησης μου καθώς και της υποψηφιότητάς μου στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές».

Η ημέρα της γυναίκας, όπως σημείωσε η κα. Ευαγγέλογλου, αποτελεί μια ημέρα μνήμης αγώνων για τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Ασφαλώς η ημέρα της γυναίκας έχει καθιερωθεί για να αναδείξει τον ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίσει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην κατεύθυνση της ισότητας των δυο φύλων, είναι ακόμη πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν.

Ιδιαίτερα επίκαιρο είναι το μήνυμα της φετινής χρονιάς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χαιρετισμό της η κα. Ευαγγέλογλου, των δυσάρεστων αποκαλύψεων στον δημόσιο κοινωνικό βίο, με απαρχή την μαρτυρία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία με θάρρος μίλησε δημόσια για τον βιασμό της.

«Αν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία με αντιλήψεις που προωθούν την ισότητα των δυο φύλων, ωστόσο τα νούμερα και τα στατιστικά δεν μας το επιτρέπουν να πανηγυρίζουμε.

Σήμερα λοιπόν, μέσα στο έντονα μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον που ζούμε. Απαιτεί σε μεγαλύτερο βαθμό η ισότιμη μεταχείριση της γυναίκας σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Όχι μόνο την ημέρα αυτή αλλά και κάθε ημέρα αξίζει να αποδίδουμε τιμή σε αυτό το θαύμα που λέγεται γυναίκα η οποία συμπεριλαμβάνει όλο το νόημα της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης. Η ζωή είναι γυναίκα και υποκλινόμαστε σε αυτή. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κα. Ευαγγέλογλου.