Home > Εκδηλώσεις > Ξεκινά το καλοκαιρινό ταξίδι στο φαράγγι της Πετρούσας με πρώτο σταθμό τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

Ξεκινά το καλοκαιρινό ταξίδι στο φαράγγι της Πετρούσας με πρώτο σταθμό τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

Ξεκινά το καλοκαιρινό ταξίδι στο Πέτρινο Θέατρο

στο φαράγγι της Πετρούσας με πρώτο σταθμό

τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη

 

Με τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη ξεκινούν οι φετινές καλοκαιρινές συναυλίες στο Πέτρινο Θέατρο στο Φαράγγι της Πετρούσας, για να ακολουθήσει στη συνέχεια πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων.

Το Πέτρινο Θέατρο, αποτελεί μοναδικό στολίδι στη Βόρεια Ελλάδα και προσελκύει το ενδιαφέρον των τουριστών, αλλά και του φιλοθεάμονος κοινού, τόσο με τις παραστάσεις, όσο και με τις συναυλίες υψηλών προδιαγραφών που φιλοξενούνται.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι την όλη διοργάνωση αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούσας με την αμέριστη αρωγή του Δήμου Προσοτσάνης.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 20 Ιουνίου με τον Γιάννη Χαρούλη, ενώ στη συνέχεια θα εμφανιστούν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στις 26 Ιουνίου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στις 6 Ιουλίου, η ορχήστρα Βασίλη Τσιτσάνη με την Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου στις 15 Ιουλίου, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις 24 Ιουλίου, και η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον Γιάννη Κότσιρα στις 28 Αυγούστου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα παρουσιαστεί και πλήθος θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

 

Ο Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει

στο Πέτρινο Θέατρο της Πετρούσας

με νέα τραγούδια

Μετά από ένα δημιουργικό χειμώνα, που έφερε νέες μελωδίες, στίχους και ενορχηστρώσεις, ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται κι αυτό το καλοκαίρι να μοιραστεί μαζί μας καινούριες σκέψεις κι αναπάντεχες επιθυμίες.

Ο Γιάννης Χαρούλης μας καλεί με ανοιχτή την καρδιά, να νιώσουμε, να χαρούμε, να χορέψουμε, να γιορτάσουμε και να θυμηθούμε αυτά που από πάντα γνωρίζουμε..με τον ίδιο τρόπο που έχει με τη φωνή, την παρουσία και την ερμηνεία του,να μας κάνει να ακούμε την παραδοσιακή μουσική σαν μόλις να έχει γεννηθεί.

Τα νέα τραγούδια έρχονται αγκαλιά με όλα όσα ήδη αγαπήσαμε, να μας δώσουν λόγο κι αφορμή να πιαστούμε από το χέρι, να φτιάξουμε παρέες και να ανακαλύψουμε απ’ την αρχή πόση δύναμη κι αγάπη φέρνει το να είμαστε μαζί…

Οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι οι:  Λευτέρης Ανδριώτης/Λύρα, Μιχάλης Καλκάνης/ Κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης/ Κρουστά, Κωνσταντής Πιστιόλης / Πνευστά, Θανάσης Τζίνγκοβιτς/ Ηλεκτρική Κιθάρα, Πάνος Τόλιος /Κρουστά και MarkNieuwenhuis/ Τρομπέτα.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με ώρα προσέλευσης στις 8.30. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι  13€ (στην προπώληση, φοιτητικό, ανέργων) και 15€  στο ταμείο.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού

Συλλόγου Πετρούσας κα. Ηλιάδου

Με την ευκαιρία έναρξης των συναυλιών στο Φαράγγι, η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρούσας, κα. Βασιλική Ηλιάδου.

«Το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, όχι μόνο στη Δράμα αλλά και πανελλήνια. Τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει ολοένα και πιο πολύ ποιοτικές εκδηλώσεις. Όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με δειλά βήματα με την πρωτοβουλία δημοτών του χωριού, ενώ μπροστάρης ήταν ο Σύλλογος. Η πρώτη συναυλία έγινε το 2000, ενώ στην αρχή παρουσιαζόταν μια θεατρική παράσταση και μια – δυο συναυλίες. Πιστεύω όμως ότι με τα χρόνια έχει αναδειχτεί το φεστιβάλ και παρουσιάζονται όλο και πιο δυνατά ονόματα», εξήγησε η κα. Ηλιάδου.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι, όλη την φροντίδα του χώρου και των διοργανώσεων επιμελούνται εθελοντικά τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  Πετρούσας.

«Ο κόσμος της Δράμας στηρίζει πάρα πολύ το θεσμό αυτό, αλλά η μεγαλύτερη στήριξη έρχεται από τους χωριανούς μας, στην Πετρούσα», επεσήμανε η κα. Ηλιάδου.