Home > Εκδηλώσεις > Ξεκινάει σήμερα στη Δράμα η μεγάλη γιορτή του οίνου˙ η 7η Δραμοινογνωσία – Στις 21.00 η συναυλία με τη Γλυκερία στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας

Ξεκινάει σήμερα στη Δράμα η μεγάλη γιορτή του οίνου˙ η 7η Δραμοινογνωσία – Στις 21.00 η συναυλία με τη Γλυκερία στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας

Ξεκινάει σήμερα στη Δράμα

η μεγάλη γιορτή του οίνου˙

η 7η Δραμοινογνωσία

Στις 21.00 η συναυλία με τη Γλυκερία στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας

 

ΑΝΟΙΓΕΙ σήμερα τις πύλες της η φετινή «7η ΔραμΟινογνωσία» η μεγαλύτερη γιορτή οίνου, στην άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θεό Διόνυσο γη της Δράμας. Οι αρκετά πλούσιες εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Μετά από δύο χρόνια όπου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό  διέκοψαν τις εκδηλώσεις, η Δράμα προσκαλεί τους λάτρεις του οίνου, των γεύσεων, των ήχων και της διασκέδασης, σε μια μοναδική «μεθυστική» διοργάνωση.

Τα εστιατόρια, τα στέκια και οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές, ιδιαίτερα δρώμενα που δένουν την παράδοση με το σήμερα, ενώ τα φημισμένα οινοποιεία της περιοχής μας ανοίγουν τις πόρτες τους και καλούν τους επισκέπτες να μυηθούν στα αρώματα και την οινογευσία των ξακουστών κρασιών και κεχριμπαρένιων αποσταγμάτων.

Η φύση αναγεννιέται στο απαύγασμα της άνοιξης και στρώνει το δρόμο για το Wine Trail, τον αγώνα δρόμου όπου οι δρομείς θα περάσουν από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία με τις εξαιρετικές επώνυμες δραμινές ετικέτες.

Συναυλίες φημισμένων καλλιτεχνών, μουσικά events, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδριο οινοτουρισμού με επιφανείς ομιλητές και πολλές ακόμα δράσεις απαρτίζουν τη γιορτή του κρασιού και της ξεγνοιασιάς.

Η Δράμα γίνεται επίκεντρο του οινοτουρισμού και εύχεται σε όλους «εις υγιείαν»!

Το σημερινό πρόγραμμα της ΔραμΟινογνωσίας, περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, την έναρξη συνεδρίου, συναυλία με την Γλυκερία και άλλα.

Το συνέδριο

Χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων, είναι ότι φέτος έχουμε περισσότερες ημέρες γιορτής αφενός και αφετέρου για πρώτη φορά διεξάγεται ένα συνέδριο, που συνδέει άμεση τη σημερινή Δράμα με την αρχαιότητα, τα μονοπάτια του θεού Διόνυσου. Ο εύγλωττος τίτλος του συνεδρίου τα λέει σχεδόν όλα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του Διονύσου».

Όπως είχε πει σε δηλώσεις η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων σε αυτή τη συγκεκριμένη γιορτή, τη γιορτή της Δραμοινογνωσίας, συμμετέχει με έναν απώτερο σκοπό: την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας και της ίδιας της ιστορίας του τόπου. Σε ένα ταξίδι, λοιπόν, χρόνου που προτάσσει από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι και τα σημερινά, κάνει μια αναδρομή σε όλες τις δυνατότητες που έχει να αναδείξει».

Αναλυτικότερα, στις 18:00, στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου, θα πραγματοποιηθεί η έναρξη έκθεσης φωτογραφίας με την επιμέλεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δράμας, #driphf η οποία θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 29 Μαΐου.

Παράλληλα, στις 18:00, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, θα γίνει η έναρξη του συνεδρίου με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια του Διονύσου». Στις 19:15-21:00, θα πραγματοποιηθεί η απογευματινή συνεδρία με θέμα: «Άμπελος και Οίνος» οινική καλλιέργεια, οινοποίηση στην περιοχή μας.

Ακολούθως, στις 21:00, στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, όπου μαζί συμπράττουν η Γλυκερία, ο Παναγίωτης Καταδημήτρης και ο Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης.

Επιπλέον, στις 21:30, “No 100” (Πρώην Αίγλη), θα πραγματοποιηθεί λαϊκό-ποντιακό πρόγραμμα με τους Κωνσταντινίδη Στέφανο σε λύρα και τραγούδι, τον Τινιακό Αντώνη σε μπουζούκι και τραγούδι και τον Κριμνιώτη Ευάγγελο στα πλήκτρα.