Home > νέα > Ξεκινάει ένα πλούσιο διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στην Ονειρούπολη Δράμας

Ξεκινάει ένα πλούσιο διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων στην Ονειρούπολη Δράμας

Ξεκινάει ένα πλούσιο διήμερο δράσεων και εκδηλώσεων

στην Ονειρούπολη Δράμας

 

 

 

Λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η Ονειρούπολη Δράμας είναι πιο γιορτινή από ποτέ. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων.

 

 

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμα της Κυριακής, στις 10.00 – 14.00 μ.μ., στο Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά, θα πραγματοποιηθεί Θεατρικός Σχεδιασμός και δραματοποίηση παραμυθιού με μουσική, για παιδιά, βασισμένο σε γνωστό χριστουγεννιάτικο παραμύθι από την κα Κυριαζοπούλου Φωτεινή.

Στις 12.00 – 14.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, η «Modern Music Academy» συμμετέχει με τα συγκροτήματα και τα τμήματα φωνητικής και κιθάρας της Ακαδημίας.

Στη συνέχεια, στιας 14.30 – 17.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα πραγματοποιηθεί το Street Dance Festival 2018.
Street dance είναι μια οικογένεια χορών, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί στον δρόμο, σε πάρτι και σε οποιονδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Κάποιοι από αυτούς τους χορούς είναι: Hip Hop, Breaking, Popping, Locking, House & Krump.
Φέτος η χορευτική ομάδα Street WarrioZ (πανελλήνιοι πρωταθλητές των δύο τελευταίων ετών) μέσω του συλλόγου «Ram the Spot» διοργανώνει και συμμετέχει μαζί με πολλές άλλες ομάδες και τμήματα από την Ελλάδα, το Street Dance Festival με battles (μάχες χορού), special shows, cyphers και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Συμμετέχουν: Street WarrioZ Dance Studio (Δράμα), Σχολές χορού Έλενας Αγγέλοβα και Λαμπρινής Καλφοπούλου, Dance Academy (Καβάλα), X-Dream Dance Academy (Ξάνθη), DanceArt Academy (Αλεξανδρούπολη).

Στις 19.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα βρίσκεται η Ρένα Μόρφη, τραγουδίστρια των Imam Baildi, γνωστή και ως Σούλη Ανατολή που «Όταν μας χορεύει απ’ τις άλλες κλέβει».

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου

Στις 11.00 – 11.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Φιλαρμονική Καλλιφύτου.

Στις 12.00 μ.μ., στον χώρο της «Ονειρούπολης», ο Δήμαρχος Δράμας μοιράζει ευχές και δώρα στους μικρούς επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

Στη συνέχεια, στις 13.00 – 14.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, «Το δέντρο που μιλάει», παράσταση-παιχνίδι με τα κλοουνοξωτικά της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο».

Στις 16.00 – 17.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα βρίσκεται η Aethelwyne θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του φανταστικού, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, με παραδοσιακές μπαλάντες από αγγλόφωνες και σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο.

Ακολούθως, στις 17.30 – 18.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Δράμας σκορπίζοντας μαγεία στη γιορτινή ατμόσφαιρα, θα μας ταξιδέψει σε έναν ξεχωριστό κόσμο γεμάτο εικόνες, ήχους, χορό και μουσική μέσα από μια μουσικοχορευτική παράσταση-παραμύθι με τίτλο: «Το βασίλειο των ονείρων και το αστέρι της καλοσύνης». Κείμενα επιμέλεια: Νικολέτα Τσέπελη.

Στις 18.00 – 18.30 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, η Παραδοσιακή Χορωδία Άγιος Παΐσιος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Δράμας με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια.

Στις 18.30 – 19.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, οι χορωδίες Αγίου Αθανασίου του Δ. Δοξάτου «Η Βοϊράνη» και της Πολιτιστικής Στέγης Κρινήδων, θα παρουσιάσουν Χριστουγεννιάτικα και παραδοσιακά τραγούδια.

Στις 19.00 – 20.00 μ.μ., στην κεντρική σκηνή, θα εμφανιστεί «Το φάντασμα της Ονειρούπολης».
Η «Ονειρούπολη» ξεκίνησε κι όλοι είναι χαρούμενοι κι έτοιμοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Ένα φάντασμα όμως τρομοκρατεί τους επισκέπτες και η μεγάλη γιορτή κινδυνεύει να χαλάσει. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει δράση για να σώσει την «Ονειρούπολη»! Θα τα καταφέρει;