Home > νέα > Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο του ρολογιού στην ανάπλαση!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο του ρολογιού στην ανάπλαση!

 

Αν και σήμερα συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας…

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στήσιμο του ρολογιού στην ανάπλαση!

Με ανάθεση του Δεκεμβρίου 2015 κόστους 14.760 ευρώ

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΘΥΜΑΣΤΕ το θέμα με το ρολόι κήπου που είχε αγοράσει ο Δήμος Δράμας; Ε, λοιπόν, φαίνεται πως ήρθε η ώρα, χειμωνιάτικα, να στηθεί επιτέλους! Γιατί, αν μη τι άλλο, ο μηχανισμός του ρολογιού είχε αγοραστεί και παρέμενε στις αποθήκες, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει στηθεί.

Ένα από τα ζητήματα βέβαια, είναι ότι ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες αυτές τις ημέρες, εντούτοις σήμερα Τετάρτη πρόκειται να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, προκειμένου να παρθεί η απόφαση … «για τη δημιουργία υπέργειας κατασκευής για την τοποθέτηση διακοσμητικού ρολογιού εξωτερικού χώρου σε κοινόχρηστη περιοχή πρασίνου επί της ανάπλασης της οδού Χελμού»! Και είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς, τι θα πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί, ενώ ήδη η κατασκευή έχει ξεκινήσει να στήνεται, πίσω ακριβώς από το άγαλμα της Νίκης της Δράμας!

 

Από τον Δεκέμβριο του 2015

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα. Η πρώτη απόφαση που πάρθηκε έρχεται από τις 10 Δεκεμβρίου 2015, όταν με απόφαση του δημάρχου, ανατίθεται σε τοπική εταιρεία κηπευτικών, η προμήθεια ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού ρολογιού κήπου διαμέτρου 6 μέτρων, για ποσό 14.760, 60 ευρώ με τον ΦΠΑ. Η αγορά έγινε κάποια στιγμή αργότερα και η εταιρεία που ανέλαβε την προμήθειά του, πληρώθηκε στις 3 Μαρτίου 2016 με το καθαρό ποσό των 14.268,15 ευρώ, μετά από τις σχετικές κρατήσεις.

Για την ιστορία και όπως ήδη είχαμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ στα μέσα Δεκεμβρίου 2015, το έργο της ανάθεσης πέρασε μέσα από την 11η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την όποια είχαν καταψηφίσει οι αντιπολιτεύσεις, εφόσον είχαν ήδη καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου της δημοτικής αρχής Μαμσάκου για το 2016. Όπως κατήγγειλε ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριάδης, το εξόφθαλμο στην όλη περίπτωση, είναι ότι το έργο κοστολογείται ακριβώς πριν από το όριο της ανάθεσης και του διαγωνισμού που είναι τα 15.000 €. Και όπως σημείωνε τότε ο κ. Ζαχαριάδης, θα μπορούσαν να το κάνουν με διαγωνισμό και να υπάρξει μια πιο συμφέρουσα τιμή.

Ένα ακόμα ζήτημα που προέκυψε τότε, είναι ότι δεν είχε έρθει ως μεμονωμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και να ακουστούν απόψεις, αλλά ως ένα κονδύλιο μέσα στον προϋπολογισμό. Όπου, ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μόνο από τη δημοτική αρχή, πήγε στη συνέχεια στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προκειμένου να ψηφιστεί η πίστωση. Στην Οικονομική Επιτροπή, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ζαχαριάδης το καταψήφισε, περνώντας έτσι και πάλι κατά πλειοψηφία.

 

«Όραμα της δημοτικής αρχής…»

Ο χώρος που είχε επιλεγεί αρχικά να στηθεί το ρολόι διαμέτρου 6 μέτρων, ήταν η ανάπλαση στην οδό Χελμού, ενώ αργότερα συζητήθηκε και ο χώρος στα φανάρια του «Βασιλόπουλου», ο οποίος απ’ ότι φαίνεται στη συνέχεια ανακαταλήφθηκε!

Σε δηλώσεις του ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χατζηγιάννης, μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» και απαντώντας στην ερώτηση, τι θα απαντούσε στον κόσμο που θα του έλεγε ότι σε μια τέτοια δύσκολη εποχή δεν είναι καιρός για τέτοια περιττά έξοδα, μας απάντησε: «Έξοδα γίνονται πάρα πολλά, γίνονταν και θα γίνονται. Το θέμα είναι ότι αυτό το είχαμε σαν όραμα στη δημοτική αρχή και θέλαμε να το κάνουμε από πέρυσι ακόμα (σ.σ. εννοεί το 2014)».