Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου προς ευπαθείς ομάδες στο Δ. Δράμας-8.400 γεύματα μέχρι 31 Μαΐου από το Δήμο Δράμας- ► Πρώτη διανομή γευμάτων προς 90 συμπολίτες μας

Ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου προς ευπαθείς ομάδες στο Δ. Δράμας-8.400 γεύματα μέχρι 31 Μαΐου από το Δήμο Δράμας- ► Πρώτη διανομή γευμάτων προς 90 συμπολίτες μας

Ξεκίνησε η διανομή συσσιτίου

προς ευπαθείς ομάδες στο Δ. Δράμας

► 8.400 γεύματα μέχρι 31 Μαΐου από το Δήμο Δράμας

► Πρώτη διανομή γευμάτων προς 90 συμπολίτες μας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ είχαμε δημοσιεύσει την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου, ξεκίνησε πλέον από χθες Παρασκευή 10 Απριλίου, η διανομή συσσιτίου σε συμπολίτες μας από το Δήμο Δράμας, με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας.

Ήδη, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, στο πρόγραμμα συμμετέχουν αρχικά τα 80 άτομα ή οικογένειες που σιτίζονται από το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, ενώ ο αριθμός των ατόμων αυτών επρόκειτο στη συνέχεια να αυξηθεί μέχρι και τα 150 άτομα συνολικά.

Για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σ’ αυτά τα γεύματα, θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει την ανάγκη συμμετοχής του, με την παρουσίαση του εκκαθαριστικού Ε1, την αστυνομικού τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, 2521351125 και 2521351130, προκειμένου να γίνεται άμεσος έλεγχος και από την επόμενη μέρα θα μπορούν να σιτίζονται.

Ήδη, ο Δήμος Δράμας ενέκρινε 8.400 γεύματα συνολικά μέχρι και 31 Μαΐου, τα οποία θα διανέμονται στις οικίες των ωφελουμένων, ενώ για την πρώτη μέρα χθες, διανεμήθηκαν γεύματα στα πρώτα 90 άτομα. Όπως δήλωσε στον «Πρωινό Τύπο» ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Παναγιωτίδης, «η Εκκλησία αρχικά μας είχε δώσει μια λίστα με 80 άτομα από το 2016, χωρίς να είναι βέβαιο ποιοι απ’ όλους αυτούς δικαιούνταν τα γεύματα αυτά. Από εδώ και πέρα ξεκαθαρίζει η κατάσταση και αυτή τη στιγμή η ζήτηση είναι αυξανόμενη».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σχεδιασμός οι σκέψεις για το τι θα γίνει στο τέλος Μαΐου, αν δηλαδή συνεχιστούν τα συσσίτια του Δήμου, εξήγησε πως αυτό θα κριθεί ανάλογα από την κατάσταση που θα επικρατεί εκείνες τις ημέρες, πάντως ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο να μπορεί ο Δήμος να αναλάβει τα συσσίτια ευπαθών ομάδων.

Πάντως, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Δήμο Δράμας σχετικά με την έναρξη του συσσιτίου, αναφέρονται τα εξής:

[Σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει όλος ο πλανήτης εξ’ αιτίας της πανδημίας, ο Δήμος Δράμας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ευάλωτων συμπολιτών μας, υλοποιεί για πρώτη φορά έκτακτο πρόγραμμα σίτισης έως 31-5-2020.

Ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι μεμονωμένα άτομα ή νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, άστεγοι, διαμένοντες σε ακατάλληλα καταλύματα, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, κ.λ.π. (άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Δράμας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων) και δεν μπορούν να παρασκευάσουν φαγητό και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες καθημερινής διατροφής τους, με προτεραιότητα στα υποσιτιζόμενα παιδιά.

Μένετε σπίτι και φροντίζουμε εμείς για τη διατροφή σας, καθημερινά  με ένα πλήρες γεύμα ανά ημέρα, με catering και κατ’ οίκον παράδοση. Μένετε σπίτι και παραμένετε υγιείς εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.  Για πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων αποκλειστικά και μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα  2521351125 & 2521351130.]