Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησε η προσπάθεια για την ανάδειξη  της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας Στη Δράμα περιηγείται ο πολυταξιδεμένος σεφ Τζόναθαν Χάμετ

Ξεκίνησε η προσπάθεια για την ανάδειξη  της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας Στη Δράμα περιηγείται ο πολυταξιδεμένος σεφ Τζόναθαν Χάμετ

Από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας

Ξεκίνησε η προσπάθεια

για την ανάδειξη  της γαστρονομικής ταυτότητας της Δράμας

Στη Δράμα περιηγείται ο πολυταξιδεμένος σεφ Τζόναθαν Χάμετ

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρίσκεται εδώ και μερικές ο πολυταξιδεμένες σεφ Τζόναθαν Χάμετ. Ο γνωστός σεφ, βρίσκεται στη Δράμα καλεσμένος από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Δράμας, η οποία έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια: αυτή της ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής.

Η ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής της Δράμας, είναι ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων. Ήδη, η πρώτη ενέργεια είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου, στην οποία ο «Πρωινός Τύπος» είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ με δηλώσεις του προέδρου της κ. Καλλία, από μια πρώτη ημερίδα σχετικά με το ζήτημα αυτό, από αγρότες της περιοχής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται μέσω των συνεργατικών σχεδίων της Αναπτυξιακής Δράμας στα πλαίσια του Leader που έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει διάρκεια ενός έτους και όπως είχε τονίσει μιλώντας τότε στον «Π.Τ.» ο κ. Καλλία, θα γίνει καταγραφή όλου του πρωτογενούς τομέα της Δράμας και «αυτά τα προϊόντα θα δοθούν σε έναν σεφ, ο οποίος θα δημιουργήσει διονυσιακά πιάτα, έναν διονυσιακό μενού, ώστε να μπορεί να σερβίρεται στα επισιτιστικά τμήματα των ξενοδοχείων, όπως και σε ταβέρνες και εστιατόρια, ως προτάσεις πιάτων».

Αυτή η ώρα έφτασε και πλέον ο γνωστός και πολυταξιδεμένος σεφ, Τζόναθαν Χάμετ, έχει ξεκινήσει και συνεργάζεται με την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας στην προσπάθειά της να αναδείξει τη γαστρονομική ταυτότητα, περπατώντας στα χνάρια του Διονύσου.

Οι φωτογραφίες από το διαδικτυακό προφίλ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Δράμας.

Έτσι έχει ξεκινήσει η καταγραφή των προϊόντων της περιοχής, με το σεφ αρχικά να επισκέπτεται εργαστήρι παραγωγής Χαλβά στον Άγιο Αθανάσιο και ελαιοτριβείο στο Δοξάτο, για να συλλέξει πληροφορίες για τα προϊόντα, να τα γευτεί και να παρουσιάσει νόστιμες λιχουδιές.

Επίσης, ο σεφ περιηγήθηκε στην πόλη της Δράμας, επισκέφθηκε μικρούς παραγωγούς στη λαϊκή αγορά της πόλης, όπως και τοπικά μπαχαροπωλεία και φυσικά συναντήθηκε με τις γυναίκες στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Καλοαγρίτισσα», όπου μάλιστα μαγείρεψε μαζί τους.

Ανέβηκε επίσης μέχρι το Σιδηρόνερο όπου μαγείρεψε άγρια μανιτάρια.

Την τρίτη μέρα της περιήγησής του, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας,

προκειμένου να γνωρίσει την ιστορία της περιοχής, αλλά και να συλλέξει κάθε γνώση που σχετίζεται με την γαστρονομία στο βάθος των αιώνων, ενώ επισκέφθηκε αλλαντοποιία της πόλης, όπου γνώρισε τις παραδοσιακές γεύσεις που είναι πραγματικά ανεπανάληπτες.

Φυσικά, επισκέφθηκε την τοπική ζυθοποιία της περιοχής μας, ενώ έφτασε και μέχρι το Παρανέστι. Η περιήγησή του συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες.

Είχε προηγηθεί ένας προσεκτικός διετής σχεδιασμός των δράσεων από την Ένωση. Το ταξίδι των τοπικών γεύσεων θα συνεχιστεί έως το τέλος του Σεπτεμβρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί ένα γαστρονομικό φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί το μοναδικό Διονυσιακό μενού.