Home > Πρώτο Θέμα > Ξεκίνησε στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας ο μαζικός έλεγχος πληθυσμού με rapid test ► Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Οι πολίτες να κάνουν το rapid test για να έχουμε ένα καλό δείγμα ► Σε αναστολή διάφορα τμήματα σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ σε όλο το Νομό Δράμας

Ξεκίνησε στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας ο μαζικός έλεγχος πληθυσμού με rapid test ► Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Οι πολίτες να κάνουν το rapid test για να έχουμε ένα καλό δείγμα ► Σε αναστολή διάφορα τμήματα σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ σε όλο το Νομό Δράμας

Ξεκίνησε στην πλατεία Ελευθερίας

Δράμας ο μαζικός έλεγχος

πληθυσμού με rapid test

► Αντιπεριφερειάρχης Δράμας: Οι πολίτες να κάνουν το rapid test για να έχουμε ένα καλό δείγμα

► Σε αναστολή διάφορα τμήματα σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και ΙΕΚ σε όλο το Νομό Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη ξεκίνησε από τις 10 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, η διεξαγωγή του πρώτου μαζικού τεστ για τον έλεγχο κορωνοϊού στη Δράμα. Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στη Δράμα, θα διενεργήσουν2.000 rapid test, μέσω των οποίων αναμένεται να διαφανεί για το ποια είναι η πραγματική διασπορά στην  πόλη της Δράμας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα. Ελένη Γαμβρέλη, η υπεύθυνη ιατρός και επόπτης του ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ Δράμας, γίνεται «ιδιαίτερη έκκληση προς τους νέους, οι οποίοι συνήθως είναι ασυμπτωματικοί, αλλά μεταφέρουν μεγάλο φορτίο του ιού και κάνουν μεγάλη διασπορά – μετάδοση του κορωνοϊού στις οικογένειές τους, στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους παππούδες τους».

Όπως επισημαίνει η ίδια, «η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και τα μέτρα θα είναι πιο σκληρά εάν δεν αναχαιτίσουμε την διασπορά και την ραγδαία εξάπλωση του ιού. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την διασπορά. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η οικονομία της χώρας».

εικόνα_Viber_2020-11-05_10-20-16 site

Παπαδόπουλος: Οι πολίτες να κάνουν το rapid test

Στο ζήτημα του μαζικού ελέγχου με τα rapid test, αναφέρεται με δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο» και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και σε συγκεκριμένα άτομα, τα οποία προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να συμμετάσχει στον έλεγχο αυτόν.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι, «κάποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη (σήμερα) να κάνουν το rapid test για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για συγκεκριμένους ανθρώπους της αγοράς, που είναι και επαγγελματίες. Ισχυρίζονται ότι αν βγει μεγάλος αριθμός θετικών, τότε θα πάμε σε ολικό απαγορευτικό».

Όπως τονίζει ιδιαίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, «αν είναι  να έχουμε μεγάλο θετικό φορτίο, καλύτερα να κλείσουμε τα πάντα για 10 μέρες. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται από κάποιους συγκεκριμένους κύκλους, για να αποτρέψουν την κατάσταση.

Κάνω έκκληση προς όλους, να πάνε συμπολίτες μας στην πλατεία να κάνουν το τεστ. Να υπάρχει μια καλή ροή για να μπορέσουν και οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Φροντίσαμε να τοποθετήσουμε 100 καρέκλες στην πλατεία σε απόσταση για να μην είναι όρθιοι, ενώ θα υπάρχει και η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας. Πιστεύω ότι θα υπάρξει μια καλή παρουσία, να υπάρξει ένας καλός αριθμός, ώστε να υπάρξει και ένα αντίστοιχο δείγμα».

εικόνα_Viber_2020-11-05_10-21-09 site

Κλειστά σχολεία

Στο μεταξύ, καθημερινά προστίθενται ολοένα και νέα τμήματα σχολείων τα οποία αναστέλλουν τη λειτουργία τους σε όλο το Νομό Δράμας.

Στα κλειστά σχολεία, περιλαμβάνονται πλέον το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου, τα οποία μέχρι προχθές λειτουργούσαν με διάφορα τμήματα σε αναστολή.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως, ότι, παρ’ όλα τα δύσκολα μέτρα που λαμβάνονται ακόμα και στις κόκκινες και γκρι ζώνες, τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. Σήμερα σε όλο το Νομό, τα σχολεία που παραμένουν κλειστά είναι τα παρακάτω:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

1ο Δημοτικό σχολείο το τμήμα Β1 από 29/10 έως 11/11.

6ο Δημοτικό Σχολείο το τμήμα Γ1 από 29/10 – 11/11.

6ο Δημοτικό Σχολείο τα τμήματα Γ1 και  Ε1 από 03– 16/11.

8ο   Δημοτικό Σχολείο το τμήμα Γ2 από 31/10 έως 13/11.

15ο Δημοτικό Σχολείο το Τμήμα Δ2 από 29/10 έως 11/11.

Στο Δημοτικό Σχολείο Φωτολίβους, αναστολή λειτουργίας σε ένα τμήμα από 4 έως 17/11.

Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου ανέστειλε τη λειτουργία του από 2 έως 15/11.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Ξηροποτάμου ανέστειλε τη λειτουργία του από 3 έως 15/11.

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο από 23/10 έως 05/11.

Το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας ανέστειλε τη λειτουργία του από 4 έως 17/11.

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

3ο Γυμνάσιο Δράμας Ν. Αμισός το τμήμα Α1 έως 08/11.

4ο Γυμνάσιο Δράμας  το τμήμα Β2 σε αναστολή έως 16/11.

5ο Γυμνάσιο Δράμας το τμήμα Β2 έως 08/11.

Στο 1ο ΓΕΛ Δράμας, αναμενόταν χθες το μεσημέρι η αναστολή λειτουργίας για 2 τμήματα μέχρι 17/11.

3ο ΓΕΛ Δράμας σε πλήρη αναστολή έως 17/11.

ΓΕΛ Δοξάτου σε αναστολή ένα τμήμα.

ΓΕΛ Προσοτσάνης σε πλήρη αναστολή έως 17/11.

Και όλο το 4ο ΓΕΛ κλειστό έως 09/11.

1ο ΕΠΑΛ σε αναστολή ένα τμήμα.

2ο ΕΠΑΛ Δράμας κλειστό το Τμήμα Γ Φυσικοθεραπείας έως 13/11.

Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας, κλειστά τα τμήμα Β Μηχανολογίας 1, Γ2 και Γ Κομμωτικής έως 12/11.

ΕΠΑΛ Δοξάτου σε αναστολή ένα τμήμα.

ΕΠΑΛ Προσοτσάνης σε πλήρη αναστολή έως 17/11

ΙΚΕ Δράμας, αναστολή λειτουργίας το τμήμα Α1 Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας έως 11/11.