Home > νέα > Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Ονειρούπολη 2018-2019

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Ονειρούπολη 2018-2019

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την Ονειρούπολη 2018-2019

Εκτός διαπαραταξιακής οι αντιπολιτεύσεις

με δική τους απόφαση πλην της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, εξουσιοδοτήθηκε ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την πραγματοποίηση της Ονειρούπολης 2018-2019. Πρόκειται για την 15η διοργάνωση της συγκεκριμένης γιορτής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 4 Δεκεμβρίου 2018 έως και 2 Ιανουαρίου 2019.

Εισηγητής του πρώτου θέματος της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου, ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σολάκης και ζήτησε την έγκριση πραγματοποίησης της Χριστουγεννιάτικης γιορτής και την «εξουσιοδότηση του δημάρχου Δράμας για την υποβολή όλων των αναγκαίων αιτήσεων για τη χορήγηση όλων των αποφάσεων ή γνωμοδοτήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Ταυτόχρονα όμως, ο κ. Σολάκης κατέθεσε και τον ορισμό της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη+Ζωή» κ. Μλεκάνης, είπε ότι πρόκειται ουσιαστικά για τον Κανονισμό της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς, η οποία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την γιορτή της Ονειρούπολης, ενώ σημείωσε ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαπαραταξιακή επιτροπή, επιφυλασσόμενοι να δουν πρώτα τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.

Εκ μέρους της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας», ο επικεφαλής κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι είναι καλό να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και εξέφρασε την στήριξη της παράταξής τους για την Ονειρούπολη.

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, ξεκαθάρισε με τη σειρά του ότι, «άλλο είναι η χριστουγεννιάτικη γιορτή και άλλο η χριστουγεννιάτικη αγορά». Σημείωσε ότι θα δοθεί η απαραίτητη εξουσιοδότηση στο δήμαρχο, είπε όμως ότι η παράταξή του έχει άλλη άποψη, ενώ για τη διαπαραταξιακή είπε ότι ήταν η πρώτη παράταξη που αποχώρηση «γιατί είδαμε ότι δεν προχωράει το πράγμα». Δικαιολογώντας τη μη συμμετοχή του στη διαπαραταξιακή, είπε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στη λογική και στη νοοτροπία της δημοτικής αρχής όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, οπότε ούτε φέτος θα πάρουμε μέρος».

Ο κ. Τσιαμπούσης της παράταξης «Project Δράμα 2020», εξουσιοδοτεί το δήμαρχο για τις διαδικασίες, σημείωσε όμως ότι «υπάρχουν χαώδεις διαφορές για το πώς αντιλαμβανόμαστε την Ονειρούπολη σε σχέση με το πώς την αντιλαμβάνεται η σημερινή αλλά και η προηγούμενη δημοτική αρχή».

Σε σχέση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή είπε ότι «δεν είναι σήμερα της παρούσης να απαντήσουμε αν θα συμμετέχουμε ή όχι. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε σχέση με πέρυσι, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον απολογισμό και στοιχεία που πέρυσι δεν τα είχαμε και φέτος τα έχουμε». Τέλος, σημείωσε ότι η παράταξη θα αποφασίσει για τη συμμετοχή της στη διαπαραταξιακή «εν ευθέτω χρόνω», ενώ ζήτησε οι παρατάξεις να ενημερώνονται για το πότε συνεδριάζει η διαπαραταξιακή και τις ενέργειές της.

Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Στεφανίδης, αναρωτήθηκε «αν η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι στο μπόι της Δράμας, στο μπόι του Δήμου. Αν δηλαδή ο Δήμος Δράμας μπορεί να φορτωθεί για μια ακόμη χρονιά, πάνω από 300.000 ευρώ συν τις ανθρωποώρες του πολιτικού προσωπικού και του στελεχιακού δυναμικού του Δήμου που κι αυτές μεταφράζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, στις σημερινές συνθήκες. Πρέπει να γίνει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση; Πρέπει. Πρέπει να είναι στο ύψος των δυνατοτήτων της Δράμας; Αυτό είναι το ερώτημα, αν πρέπει ή όχι. Εγώ λέω ότι πρέπει να στο ύψος των δυνατοτήτων της Δράμας. Και ο Δήμος Δράμας, δεν μπορεί να κάνει τσαλίμια σ’ όλη την Ελλάδα με τέτοιες μεγάλες δαπάνες».

Αναφερόμενος στο θέμα της διαπαραταξιακής κυρίως ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Ψαρράς, είπε ότι «όλες οι αποφάσεις, είτε συμμετέχουν οι αντιπολιτεύσεις είτε δεν συμμετέχουν, ενημερώνονται, γιατί όλες έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όποιες δεν έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κάθε δημ. σύμβουλος έχει την ευκαιρία να ρωτήσει και να πάρει απαντήσεις. Άρα η μη ενημέρωση των μελών ή των παρατάξεων που δεν συμμετέχουν στη διαπαραταξιακή, δεν ισχύει. Συμμετοχή αλά καρτ, δεν γίνεται.  Ή συμμετέχουμε στη διαπαραταξιακή ή δεν συμμετέχουμε. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται».

Στη δευτερολογία του ο κ. Σολάκης ανακοίνωσε τα μέλη που θα αποτελούν τη διαπαραταξιακή επιτροπή. Η μοναδική παράταξη που δέχθηκε να είναι στη διαπαραταξιακή επιτροπή, είναι της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» με τακτικό μέλος τον κ. Χαραλαμπίδη και αναπληρωματικό τον κ. Παπαεμμανουήλ. Οι άλλες παρατάξεις αντέδρασαν, λέγοντας ότι δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να οριστεί η διαπαραταξιακή, ενώ ο πρόεδρος του σώματος κ. Μπαϊρακτάρης σημείωσε ότι μπορούν και στη συνέχεια να ορίσουν μέλος τους να συμμετέχει σ’ αυτήν.