Home > νέα > Υψίστη τιμή η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας

Υψίστη τιμή η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας

Υψίστη τιμή η απαντητική επιστολή

του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας

στον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας

 

 

ΣΤΙΣ 11 Απριλίου 2021, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμμανουέλ Μακρόν. Την επιστολή υπέγραφαν, ο πρόεδρος κ. Γεώργιος  Σ. Ιντζές, Οφθαλμίατρος, Εφ. Λοχαγός (ΥΓ) και ο γενικός γραμματέας κ. Βασίλειος Δ. Κυριαζίδης, Μαθηματικός, Εφ. Ανθυπολοχαγός (ΠΒ).

Στην επιστολή του αυτή προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, ευχαριστούσε τον κ. Μακρόν, «από καρδιάς για τον εμπνευσμένο λόγο που εκφωνήσατε την 25η Μαρτίου τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821».

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, θεώρησε χρέος του να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Αποτελεί λοιπόν υψίστη τιμή το γεγονός ότι ακολούθως και συγκεκριμένα στις 17 Αυγούστου, ο ΣΕΑΝ Δράμας έλαβε απαντητική επιστολή διά του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Μπρις Μπλοντέλ.

Χαρακτηριστικά, στην ευχαριστήρια επιστολή του ο ΣΕΑΝ Δράμας ανέφερε, «Ήταν ο λόγος σας μεστός, φωτεινός, ειλικρινής, ποτισμένος με το διαχρονικό ελληνικό πνεύμα, ενδεικτικός του θαυμασμού σας για την ιστορίας της Ελλάδος και συμβατός με τη δίκαιη και θαρραλέα φιλελληνική στάση που επιδεικνύετε τόσον καιρό απέναντι στην έντονη τουρκική προκλητικότητα. Τονίζοντας ότι θα ήσαστε πάντοτε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων σας όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, ήσασταν απολύτως ξεκάθαρος αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στο Αιγαίο και σας ευχαριστούμε».

Η επιστολή αναφέρεται επίσης και στην αποκάλυψη ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ως έφηβος μελετούσε αρχαία ελληνική κλασική παιδεία, «που συνέβαλε στη διαμόρφωση του Δυτικού Πολιτισμού, πρόσφερε τις αρχές που δόμησαν την φιλοσοφία μας και οι οποίες επιπλέον τροφοδότησαν την αναγέννηση, τον κλασικισμό, την νεώτερη και σύγχρονη εποχή».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης στην Γαλλική Επανάσταση του 1789, «κηρύττοντας το τρίπτυχο Ισότητα – Ελευθερία Δικαιοσύνη που αποτέλεσε λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού και μήτρα του αγώνα των εθνών για ιδανικά».

Τέλος, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρει: «Αναφερθήκατε εκτενώς στους αρραγείς δεσμούς των δύο κρατών μας. Τονίζοντας τα ιδανικά της Θεόδοτης Ελευθερίας, που η Ελλάδα διεκδίκησε 200 χρόνια πριν κόντρα σε κάθε λογική και προσδοκία και της κοινής Ευρωπαϊκής πορείας των χωρών, που για εμάς σηματοδοτήθηκε με την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης πριν 40 χρόνια, δείξατε για άλλη μια φορά το κοινό μας όραμα για πρόοδο και ευημερία των λαών. Άλλωστε ήταν η χώρα σας Κύριε Πρόεδρε, που πριν από δύο και πλέον αιώνες, το 1789, κηρύττοντας το τρίπτυχο Ισότητα – Ελευθερία – Δικαιοσύνη αποτέλεσε λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού και μήτρα του αγώνα των εθνών για ιδανικά».

Το Δ.Σ. του ΣΕΑΝ Δράμας, διά του Προέδρου του Γ. Ιντζέ και του Γ. Γραμματέα, Β. Κυριαζίδη, αλλά και των μελών του, Α. Δαμιανίδη, Α. Πυρόβολο, Κ. Δημητριάδη, Ι. Ρουσάκη, Β. Τιγγερίδη, Α. Νούσκα και Κ. Ευμοιρίδη, έκλεισαν την ευχαριστήρια επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμμανουήλ Μακρόν ως εξής: «Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε, Κλείνοντας την ευχαριστήρια επιστολή μας, ευχόμαστε διακαώς υγεία σε εσάς και στο φίλο Γαλλικό λαό, καθώς και γόνιμη συνεργασία των χωρών μας στην παιδεία, τον πολιτισμό, στον τεχνολογικό και στον στρατιωτικό τομέα».

epostolh

Η απάντηση του Γάλλου Πρόεδρου

Στην επιστολή του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δράμας, απάντησε με επιστολή του στις 17 Αυγούστου 2021, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας παρέλαβε την επιστολή, την οποία του αποστείλατε από κοινού με τον κ. Βασίλειο Δ. Κυριαζίδη, Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας.

Όντας ενήμερος για τους λόγους που οδήγησαν στην προσέγγισή σας, ο Αρχηγός του Κράτους μου ανέθεσε το καθήκον να σας ευχαριστήσω θερμά και να σας διαβεβαιώσω ότι έχει λάβει υπόψη του τις παρατηρήσεις σας σχετικά με τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες μας.

Παρ’ ότι ο κ. Εμμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, επαναλαμβάνει την προσήλωσή του σε αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς και τις δημοκρατικές αξίες οι οποίες διέπουν τα δύο έθνη μας εδώ και αιώνες.

Παρακαλώ δεχθείτε, κύριε Πρόεδρε, την έκφραση της υψίστης εκτιμήσεώς μας».