Home > νέα > Ολοένα και μεγαλώνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Κρητικοί ετοιμάζουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη !

Ολοένα και μεγαλώνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία Κρητικοί ετοιμάζουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη !

Ολοένα και μεγαλώνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Κρητικοί ετοιμάζουν απόβαση στη Θεσσαλονίκη!

 

 

ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ τους στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι ετοιμάζουν σχολαστικά οι Κρητικοί, προκειμένου να διατρανώσουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, η Κρήτη ετοιμάζει μια πολύ δυναμική εκπροσώπηση στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Ολοένα και περισσότεροι Κρητικοί, οργανώνονται για τη μεγάλο άνοδο, με στόχο να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Κρήτης στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ως εναντίωση των πολιτών της χώρας απέναντι στην επιμονή των Σκοπίων να διατηρήσουν μια ονομασία που θα εμπεριέχει μέσα της και τον όρο «Μακεδονία».

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται, όμως, το συλλαλητήριο στηρίζουν και πολλοί Κρητικοί οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την εναντίωσή τους στη στάση των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, μάλιστα, υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες από την Κρήτη, που όχι μόνο στηρίζουν το συλλαλητήριο, αλλά χρηματοδοτούν παράλληλα μετακινήσεις πολιτών προς τη Θεσσαλονίκη.

 

Η Εκκλησία της Κρήτης

Στο μεταξύ, θέση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, πήρε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη. Οποιοσδήποτε γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, με το όνομα αυτό ή παράγωγό του. Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε, αναφέρει και μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με πλήρη επίγνωση, λοιπόν, ότι την εξωτερική πολιτική της Χώρας, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την εντολή του λαού, την ασκεί η Ελληνική Πολιτεία, ἡ Ιερά Σύνοδος διατυπώνει τη θέση της, για το φλέγον αυτό ζήτημα.
Ως Κρήτες Αρχιερείς, έχομε την ευθύνη και το ιερό χρέος έναντι του αίματος των Προπατόρων μας, Κρητών Μακεδονομάχων, νά αρθρώσομε λόγο και νά διατυπώσομε ξεκάθαρη θέση για το εξαιρετικά σημαντικό Εθνικό αυτό θέμα.
Συγκεκριμένα, υπενθυμίζομε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού ότι ὁ μισός εκ του συνολικού αριθμού των Μακεδονομάχων ήταν Κρήτες. Ειδικότερα, ὁ αριθμός των Κρητών Μακεδονομάχων (1903-1908), ανήλθε σε 3.015 (2.976 άνδρες και 39 οπλαρχηγούς), από δε τούς τρεις μεγάλους οπλαρχηγούς, οι δύο ήταν Κρήτες.
Η Ιερά Σύνοδος διατυπώνει ρητώς και ευθέως, σεβόμενη την Ιστορία, την Εθνική μας Ταυτότητα και το αίμα των Προπατόρων μας, ότι ἡ Μακεδονία είναι μία, Ελληνική και αδιαπραγμάτευτη!»