Home > Νέα > Δωρεάν στη διάθεση και των νέων της Δράμας η εκπαιδευτική online πλατφόρμα Coursera

Δωρεάν στη διάθεση και των νέων της Δράμας η εκπαιδευτική online πλατφόρμα Coursera

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. αναζητά ίσες ευκαιρίες για όλους

Δωρεάν  στη διάθεση και των νέων της Δράμας

η εκπαιδευτική online πλατφόρμα Coursera

Με την πολύτιμη συνεργασία του ReGeneration 

 

Το ReGeneration το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, προχώρησε στη μεγαλύτερη συνεργασία εκπαίδευσης στην ιστορία του, και μέσω της σύμπραξής του με το Coursera, τον παγκόσμιο ηγέτη online εκπαίδευσης «ξεκλειδώνει» δωρεάν  πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, για δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους, φέρνοντας στην Ελλάδα online μαθήματα και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις από κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως Stanford, Yale, INSEAD, Imperial College London κ.ά.

Η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας –Σ.Α.Φ. Αλίκη Τσιαμούρα  μεταξύ άλλων τονίζει: «Όραμά μας είναι να δώσουμε στις νέες και στους νέους του Νομού μας τη δυνατότητα των ίσων ευκαιριών. Εκτός από την οικονομική κρίση καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε και μία υγειονομική κρίση η οποία πάει πίσω την νεολαία μας στον τομέα της γνώσης και της μόρφωσης. Χάρη στην πρωτοβουλία του ReGeneration και την στήριξη σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon, νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία υψηλού επιπέδου στους νέους μας εντελώς δωρεάν».

Η πλούσια «βιβλιοθήκη γνώσης» του Coursera περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκπαιδευτικά προγράμματα σε:

  • Business (Leadership and Management, Finance, Marketing etc)
  • Computer science (Java, C++, Javascript Blockchain Linux Agile IOT Scala HTML etc)
  • Data science (Python Excel SQL R Tableau Big Data TensorFlow MATLAB Deep learning Machine Learning Artificial Intelligence Statistics IBM)
  • Information Technology (Cyber Security AWS Google Cloud SAP Google)
  • Health
  • Math & Logic
  • Personal Development
  • Physical Science & Engineering (Electrical Engineering Mechanical Engineering Chemistry Environmental Science and Sustainability Physics and Astronomy Research Methods)
  • Social Sciences
  • Language Learning

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε νέους φοιτητές, απόφοιτους, εργαζόμενους και ανέργους 18-29 ετών. Ωστόσο, για πρώτη φορά, απευθύνεται και σε σπουδαστές και μόνιμους αξιωματικούς, 18-40 ετών των στρατιωτικών σχολών της χώρας.

Οι εγγραφές στα online μαθήματα ενδιαφέροντος πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30/10/2020. Κατόπιν εγγραφής, η πρόσβαση στα μαθήματα θα ισχύει έως 31/12/20.

Το ReGeneration, πιστό στο σκοπό του για συνεχή ενδυνάμωση και ανάπτυξη του νέου ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις χιλιάδες νέους της χώρας, ειδικά σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όπου ο απόηχος της πανδημίας του COVID-19 θα αρχίσει να φέρνει τις πρώτες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.