Home > Εκδηλώσεις > Αγώνας δρόμου στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Via Egnatia Δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού της ΠΑΜΘ κ. Παπαεμμανουήλ και του δρομέα του Γιάνγκου

Αγώνας δρόμου στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ Via Egnatia Δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού της ΠΑΜΘ κ. Παπαεμμανουήλ και του δρομέα του Γιάνγκου

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου με αφετηρία τη Μαυρολεύκη

Αγώνας δρόμου στα χνάρια

της Αρχαίας Εγνατίας στα πλαίσια

του Φεστιβάλ Via Egnatia

Δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού της ΠΑΜΘ κ. Παπαεμμανουήλ και του δρομέα του Γιάνγκου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του δρόμου στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, ανακοίνωσε χθες για μια ακόμα χρονιά, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, ο αγώνας δρόμου 10 χλμ.,  στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, γίνεται στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Via Egnatia. Ο αγώνας δρόμου θα έχει αφετηρία από τη Μαυρολεύκη του Δήμου Προσοτσάνης και τερματισμό το Καλαμπάκι του Δήμου Δοξάτου.

Papaemmanoyil Giangkoy

Από αρ. ο κ. Γιάνγκου και ο κ. Παπαεμμανουήλ

κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους.

Όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαεμμανουήλ, «είναι ένας αγώνας δρόμου στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας  Οδού, που ήταν ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών που συνέδεε στρατιωτικά, εμπορικά, ιδιωτικά, λαούς, οικονομίες, πολιτισμούς και θέλουμε να αναδείξουμε αυτή τη συνέχεια  έσω του Φεστιβάλ Via Egnatia και μέσω του συγκεκριμένου αγώνα. Ο φετινός αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ενάντια στον οθωμανικό ζυγό. Τα μετάλλια που θα κοπούν μάλιστα θα έχουν αφιερωματική επιγραφή σχετικά με τα 200 χρόνια».

Ο ίδιος, ευχαρίστησε το ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης, την ΕΛ.ΑΣ., για τις προετοιμασίες και τη βοήθειά τους, καθώς επίσης και τους ανθρώπους του δρομικού κινήματος «που αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια, όπως τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας, τον πρόεδρο κ. Τζουρέλα και τον Πέτρο Γιάνγκου, έναν από τους μεγαλύτερους δρομείς μεγάλων αποστάσεων, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».

Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «ο Πέτρος Γιάνγκου μας έχει κάνει πολλές φορές υπερήφανους με τη συμμετοχή και τις νίκες του και συμμετέχει ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Δέσποινα. Και οι δύο θα συμμετέχουν επίσης σ’ αυτό τον αγώνα. Το δρομικό κίνημα τα τελευταία χρόνια στη Δράμα βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση και οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε».

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πέτρος Γιάνγκου, ο οποίος συμμετέχει σε μεγάλους αγώνας όπως στο Σπάρταθλο και αλλού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κάλεσε τους Δραμινούς δρομείς, αλλά και της Περιφέρειας, να συμμετέχουν σ’ αυτόν τον αγώνα, γιατί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι μια σημαντική εκδήλωση. «Να είμαστε όσο περισσότεροι γίνεται. Να έχουμε έναν ωραίο αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από σήμερα, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 το πρωί, με αφετηρία τη Μαυρολεύκη.