Home > Νέα > Ημερολόγιο 2022 για προβολή των αρχαιοτήτων της Δράμας-Για πρώτη φορά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Ημερολόγιο 2022 για προβολή των αρχαιοτήτων της Δράμας-Για πρώτη φορά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Για πρώτη φορά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας

Ημερολόγιο 2022 για προβολή

των αρχαιοτήτων της Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ έκδοση ενός ημερολογίου για το 2022, έχει προγραμματίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο τοίχου, με την παρουσίαση ενός μήνα σε κάθε φύλλο και μαζί με μια φωτογραφία από αρχαιότητες της περιοχής της Δράμας.

Στόχος της έκδοσης, δεν είναι η πώληση του ημερολογίου, αλλά η αποστολή του σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποτελέσει πόλο προβολής και έλξης για τις αρχαιότητες του Νομού.

Όπως σημειώνει με δήλωσή της στον «Πρωινό Τύπο» η προϊσταμένη της ΕΦΟΑ Δράμας κα. Πουλιούδη, το ημερολόγιο θα αποσταλεί σε μεμονωμένα άτομα, φορείς, συλλόγους κτλ., για ευχές για το νέο χρόνο, έχοντας παράλληλα στόχο να κάνει γνωστά, ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς τόπους της περιοχής. Το ημερολόγιο θα συνοδεύεται μάλιστα από ένα κείμενο, στο οποίο θα αναφέρονται και λίγα λόγια για την κάθε αρχαιότητα.

Στο μήνα Ιανουάριο στη φωτογραφία παρουσιάζεται το αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, ενώ κατά σειρά παρουσιάζονται εικόνες από τους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους: Ακρόπολη Πλατανιάς, Αρχαιολογικός χώρος Καλής Βρύσης, Αρχαιολογικός χώρος Αρκαδικού, Ελληνιστικός Τάφος οδού Τροίας, Αρχαιολογικός χώρος Ποταμών, Τείχη της Δράμας, Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας, Ιερός Ναός Ταξιαρχών, Άγιος Παντελεήμονας Προσοτσάνης, Ρωμαϊκός Αγωγός Κεφαλαρίου, Τείχη της Δράμα για δεύτερη φορά.

Το εξώφυλλο κοσμεί μια υπέροχη φωτογραφία από τον κάμπο της Δράμας με φόντο το Φαλακρό.