Home > νέα > Χωρίς ενδιαφέρον από Ογκολόγους το υπό σύσταση Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Δράμας-Δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου κας Μ. Σαραφίδου

Χωρίς ενδιαφέρον από Ογκολόγους το υπό σύσταση Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Δράμας-Δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου κας Μ. Σαραφίδου

Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας

 Χωρίς ενδιαφέρον από Ογκολόγους

το υπό σύσταση Ογκολογικό Τμήμα

του Νοσοκομείου Δράμας

 Δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου κας Μ. Σαραφίδου

 

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

Ο ΜΗΝΑΣ Οκτώβριος, είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού. Κάθε χρόνο, γίνονται πάντα κάποιες εκδηλώσεις, ώστε να υπάρχει σχετική ενημέρωση κυρίως προς τον γυναικείο πληθυσμό.

Αν και τα δύο προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ατόνισαν παρόμοιες εκδηλώσεις, από φέτος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας δραστηριοποιείται και πάλι με κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανάφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Σαραφίδου, την ερχόμενη Πέμπτη 20 τρέχοντος, ο Σύλλογος διοργανώνει ενημερωτική καμπάνια στο ισόγειο του Διοικητηρίου Δράμας.

«Η πρόληψη σώζει ζωές. Κι αυτό είναι το ουσιαστικό νόημα του μήνα Οκτώβρη κατά της πρόληψης του καρκίνου του μαστού», επισημαίνει στις δηλώσεις της η κα. Σαραφίδου και τονίζει: «Αυτή την Πέμπτη θα έχουμε μια εκδήλωση στο ισόγειο του Διοικητηρίου. Περιμένουμε τον κόσμο και ειδικά τις γυναίκες να έρθουν, να ενημερωθούν με έντυπο υλικό και να φορέσουν το ροζ κορδελάκι που είναι σήμα κατατεθέν κατά του καρκίνου του μαστού».

Επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά η ίδια, ότι «πρέπει πάντοτε να έχουμε στο νου μας να κάνουμε πρόληψη. Θα το επαναλαμβάνω πάντα, ότι η πρόληψη σώζει ζωές και όχι μόνο για τον καρκίνο του μαστού, αλλά σε οποιαδήποτε μορφή καρκίνου. Γι’ αυτό με πολλή αγάπη τους περιμένουμε για να δώσουμε στον κόσμο κατατοπιστικό έντυπο υλικό».

Επίσης στις 25 Οκτωβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αφιερωμένη κατά του Καρκίνου του Μαστού με τη βοήθεια του Δήμου Δράμας θα φωταγωγηθεί το παλιό δημαρχείο με ροζ φωτισμό, αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες που νόσησαν ή θα νοσήσουν από τον καρκίνο του μαστού.

Όπως λέει η ίδια, «αυτά ξεκίνησαν από τις γυναίκες της Αμερικής, οι οποίες με το ροζ κορδελάκι εκείνη την ημέρα, έδωσαν στον  κόσμο το αισιόδοξο μήνυμα ότι η  πρόληψη σώζει ζωές. Το ροζ κορδελάκι είναι το χρώμα της ελπίδας».

Το Ογκολογικό Δράμας

Αναφέρθηκε ακόμα η ίδια στη σύσταση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Δράμας, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Ό,τι και να πω, το θετικό είναι ότι γίνονται προσπάθειες. Είναι πλέον στο Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, υπογράφτηκε από την 4η ΥΠΕ, έγιναν απ’ όσο ξέρω αιτήσεις για την έγκριση των Ογκολόγων, λένε όμως ότι δεν υπάρχει συμμετοχή γιατρών. Είμαστε αισιόδοξοι πάντως, γιατί πιστεύω ότι το Ογκολογικό που έγινε ήδη για μια φορά την εβδομάδα, έχουν ανοιχτεί πάνω από 800 φάκελοι ασθενών. Φανταστείτε πόση ταλαιπωρία ασθενών έχουμε γλιτώσει, με την παροχή και βοήθεια που δίνει εδώ ένα Κλινικό Ογκολογικό Ιατρείο. Εμείς πάντα θα παλεύουμε γι’ αυτό», κατέληξε η κα Σαραφίδου.