Home > νέα > Οριστικοποιήθηκε και ψηφίστηκε ο Κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Δράμας

Οριστικοποιήθηκε και ψηφίστηκε ο Κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Δράμας

Ομόφωνα από τη Δημοτική Κοινότητα Δράμας

Οριστικοποιήθηκε και ψηφίστηκε

ο Κανονισμός λειτουργίας

της λαϊκής αγοράς Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΜΟΦΩΝΑ πέρασε από το συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας, ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Να σημειωθεί ότι το θέμα συζητήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου με κατεπείγουσα διαδικασία.

Στο νέο Κανονισμό Λειτουργίας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο χώρος, ο οποίος θα είναι πλέον οριστικά στην ανάπλαση και συγκεκριμένα επί της οδού Χελμού, αλλά και μέρος αυτής της επί της οδού Διοικητηρίου.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με το νέο Κανονισμό, η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα, ημέρα Πέμπτη και θα καταλαμβάνει τους χώρους: Κατά μήκος της οδού Χελμού από το ύψος της οδού Βεργίνας έως την οδό Φιλίππου και σε καθέτους δρόμους αυτής. Επίσης, κατά της οδού Διοικητηρίου από την Βεργίνας έως την οδό Νικομηδείας.

Σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας, ο πάγκος του παραγωγού πωλητή θα καταλαμβάνει 5 μέτρα για τα προϊόντα: φρούτα, κηπευτικά, ανθοκομικά, όσπρια – πατάτες – σκόρδα – κρεμμύδια).

Επίσης ο πάγκος του παραγωγού πωλητή για τα προϊόντα αυγά, μέλι και παράγωγα μελιού, προϊόντα οικοτεχνίας-βότανα-γαλακτοκομικά προϊόντα, ελιές και τυποποιημένο ελαιόλαδο, σταφύλιααμπελόφυλλα-εμφιαλωμένος οίνος και προϊόντα απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών θα καταλαμβάνει 3 μέτρα.

Ο αριθμός των  θέσεων της λαϊκής αγοράς Δράμας είναι 274, όπως αυτές αποτυπώνονται σε σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι: Για τη χειμερινή περίοδο από 1 Νοεμβρίου έως και 30 Απριλίου – 06.30 με 14.00 και για τη θερινή περίοδο από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου – 06.00 με 14.00.

Ακόμα, για τη Β΄ Κατηγορία νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων αλιείας ή υδατοκαλλιέργειας, προβλέπονται δύο θέσεις.

Από εδώ και πέρα, το θέμα αναμένεται να πάει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Αν δεν αλλάξει κάτι άλλο, αναμένεται να περάσει είτε κατά πλειοψηφία είτε ομόφωνα και στη συνέχεια, η νέα λαϊκή θα αρχίσει να λειτουργεί οριστικά πλέον στην περιοχή της ανάπλασης. Πράγμα που σημαίνει ότι σταματάει η οποιαδήποτε λειτουργία της επί της οδού 19ης Μαΐου. Όλοι οι σύμβουλοι της Κοινότητας Δράμας ψήφισαν θετικά.