Home > Πρώτο Θέμα > Κερκίδες και διαμόρφωση περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου στην τελική ευθεία για τους διαγωνισμούς-Υπογράφεται αύριο η σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Κερκίδες και διαμόρφωση περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου στην τελική ευθεία για τους διαγωνισμούς-Υπογράφεται αύριο η σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Υπογράφεται αύριο η σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Κερκίδες και διαμόρφωση

περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου

στην τελική ευθεία για τους διαγωνισμούς

Μιλάει στον «Π.Τ.» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΟΠΩΣ έχει ήδη δημοσιεύσει ο «Πρωινός Τύπος», δύο μεγάλα έργα υπό τον γενικό τίτλο «αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», έχουν ήδη ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών «Αντ. Τρίτσης». Την ένταξη και χρηματοδότησή τους μάλιστα είχε ανακοινώσει και επίσημα ευρισκόμενος στη Δράμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας.

Το έργο περιλαμβάνει δύο μεγάλα υποέργα τα οποία αφορούν: Το πρώτο την κατασκευή νέων κερκίδων και σύγχρονου προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας και το δεύτερο αφορά στη διαμόρφωση του περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου, με τρόπο τέτοιο, ώστε να διευκολυνθούν ακόμα περισσότερο ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής.

Το σύνολο της χρηματοδότησης αγγίζει τα 10.374.361,99 ευρώ, εκ των οποίων τα 5.871.400 ευρώ είναι για τις κερκίδες και το προπονητήριο του Δημοτικού Σταδίου Δράμας, και τα 4.472.000 ευρώ είναι για τη διαμόρφωση του περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου.

Στα δύο παραπάνω περιλαμβάνονται και άλλα δυο συνοδά έργα «Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης», (συνολικού προϋπολογισμού 24.800 ευρώ, καθώς  και «Υπηρεσίες συμβούλου για τη σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής πρότασης χρηματοδότησης» (συνολικού προϋπολογισμού 6.161,99 ευρώ).

Θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα, ότι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα του 2022, είχε περάσει κατά πλειοψηφία η δανειακή σύμβαση. Στη συνέχεια των διαδικασιών αυτών, έφτασε λοιπόν η ώρα να υπογραφεί αυτή η δανειακή σύμβαση, με την οποία ολοκληρώνονται πλέον οι διαδικασίες δέσμευσης της χρηματοδότησης και από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να βγει στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός για την ανακήρυξη αναδόχου του έργου.

Καψημάλης: Δύο σημαντικά έργα

Προκειμένου λοιπόν να υπάρξει η τελική δέσμευση της συνολικής χρηματοδότησης, το πρωί της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου (αύριο), ο δήμαρχος Δράμας κ. Μαμσάκος, θα υπογράψει τη δανειακή σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και θα έχουμε την τελική δέσμευση των χρημάτων.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Δράμας κ. Καψημάλης επισημαίνει ότι «πρόκειται για δύο μεγάλα και  σημαντικά έργα, τα οποία θα αλλάξουν αρκετά πράγματα τόσο στον αθλητικό τομέα της πόλης, όσο και στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Όπως τονίζει, «τόσο το νέο σύγχρονο προπονητήριο και οι κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου, όσο και η διαμόρφωση και ανάπλαση του περιμετρικού δρόμου Κορυλόβου, θα δώσουν μια νέα πνοή στην πόλη της Δράμας από πολλές απόψεις» και συμπληρώνει ότι, «η χρηματοδότηση έρχεται 100% από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Από εδώ και πέρα πλέον, μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανακήρυξη του αναδόχου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο ανάδοχος αναμένεται να ανακηρυχθεί περίπου σε 8 μήνες».

Τα δύο έργα

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι η μελέτη του έργου της ανακατασκευής των νέων κερκίδων και της αίθουσας προπονητηρίου του Δημοτικού Σταδίου Δράμας, έγινε με δωρεά του Δραμινού επιχειρηματία κ. Θεοδωρίδη.

Κάτω από τον χώρο της κατασκευής των νέων κερκίδων, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο σύγχρονο κλειστό προπονητήριο, στο οποίο επίσης θα υπάρχει και ένας μεγάλος διάδρομος άνω των 100 μέτρων, καθώς και αίθουσες γυμναστηρίου, γραφεία και άλλοι χώροι.

Όσον αφορά το ζήτημα της διαμόρφωσης της περιμετρικής οδού Κορυλόβου, η μελέτη έγινε με δωρεά της εταιρείας Raycap του Δραμινού επιχειρηματία κ. Αποστολίδη. Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς, όπως πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομος, Jogging Trail, χώροι στάθμευσης οχημάτων και ποδηλάτων, διαμόρφωση πλατείας μπροστά από το 6ο Γυμνάσιο Δράμας και μικρότεροι χώροι στάσης σε σημεία με ενδιαφέρουσες θεάσεις προς την πόλη και το άλσος.

Εφόσον τα δύο έργα μπουν σε τροχιά κατασκευής περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα, αναμένεται να αλλάξουν ριζικά την πόλη της Δράμας σε πολλά ζητήματα.