Home > Νέα > Το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο της ΑΜΘ στο Παρανέστι Δράμας

Το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο της ΑΜΘ στο Παρανέστι Δράμας

Το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο

της ΑΜΘ στο Παρανέστι Δράμας

 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Προσκοπικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2022 στο Παρανέστι Δράμας με ενήλικους εθελοντές από τους πέντε νομούς της Περιφέρειάς μας.

Το φετινό Συνέδριο ήταν το πρώτο, μετά από τα δύο τελευταία χρόνια, δια ζώσης διήμερο και όπως τονίζουν οι ίδιοι «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ατενίζουμε, πλέον, το μέλλον με αισιοδοξία δημιουργώντας προγράμματα και δράσεις με πυξίδα το παιδί και γνώμονα την προσφορά στην Κοινωνία. Οι ενήλικοι εθελοντές  της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης δούλεψαν προς αυτήν την κατεύθυνση και τα πορίσματα του συνεδρίου ήταν πολύ θετικά. Οι σύνεδροι πέρα των εργασιών γνώρισαν το Παρανέστι και την ευρύτερη περιοχή του και ξεναγήθηκαν στο μοναδικό Φράγμα του Θησαυρού».

Ο Δήμος Παρανεστίου, στήριξε την προσπάθεια αυτή των προσκόπων παραχωρώντας τον οικισμό του Μεσοχωρίου όπου φιλοξενήθηκαν για δυο ημέρες οι πρόσκοποι της Περιφέρειας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο ήταν ο απολογισμός και η αξιολόγηση του Προσκοπικού Έργου της προηγούμενης προσκοπικής περιόδου 2022 της ΠΕ. O προσδιορισμός των στόχων και των ενεργειών (Πρόγραμμα Δράσης και Σχέδιο Ανάπτυξης) της νέας προσκοπικής περιόδου 2023 των Εφορειών της Περιφέρειας μας και οι εκλογές μελών Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) Σ.Ε.Π.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια είναι περήφανοι πρεσβευτές και εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.