Home > νέα > Συμψηφισμός χρεών του Δήμου Κ. Νευροκοπίου με τους ΚΑΠ

Συμψηφισμός χρεών του Δήμου Κ. Νευροκοπίου με τους ΚΑΠ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΥΠΕΣ

Συμψηφισμός χρεών του Δήμου

Κ. Νευροκοπίου με τους ΚΑΠ

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ χθες η απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, για τον συμψηφισμό χρεών του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πρόκειται για μια συνήθη πρακτική που χρησιμοποιεί το Υπ.Εσωτερικών, το οποίο συμψηφίζει χρέη των Δήμων, μέσω της χρηματοδότηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

Σύμφωνα με την απόφαση,  ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου έχει οφειλές ύψους: α) 56.339,15 ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο – Δ.Ο.Υ Δράμας, Ν. Δράμας και β) 49.642,26 ευρώ προς τον e-ΕΦΚΑ (Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Δράμας) του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.

Τα ποσά αυτά συμψηφίζονται μέχρι εξοφλήσεώς τους για χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα με παρακράτηση από τους αποδιδόμενους σε αυτόν Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών.

Το συνολικό ποσό είναι 105.981,41 ευρώ.

Ο συμψηφισμός των ανωτέρω ποσών γίνεται σε βάρος του εσόδου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, το οποίο κατανέμεται ως τακτική επιχορήγηση μηνιαία σε όλους τους Δήμους. Τα συμψηφισθέντα ποσά αποδίδονται στους δικαιούχους φορείς με χρηματικές εντολές, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των δήμων» (Νο 158). Με την κοινοποίηση των παραπάνω αποδόσεων, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου θα πρέπει να προβεί σε αντίστοιχες εγγραφές εξόφλησης των οφειλών.