Home > Νέα > Ανοίγει στη Δράμα το Κέντρο Πληροφόρησης της Οροσειράς Ροδόπης- Στην παλιά εκθεσιακή αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας

Ανοίγει στη Δράμα το Κέντρο Πληροφόρησης της Οροσειράς Ροδόπης- Στην παλιά εκθεσιακή αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 10.30 π.μ. στη Δράμα

Ανοίγει το Κέντρο Πληροφόρησης

της Οροσειράς Ροδόπης

Στην παλιά εκθεσιακή αίθουσα «ΜΕΛΙΝΑ» στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας

 

 

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εγκαινιάζεται στη Δράμα το Κέντρο Πληροφόρησης της Οροσειράς Ροδόπης.

Το Κέντρο στεγάζεται την παλιά αίθουσα εκθέσεων «ΜΕΛΙΝΑ» του Δήμου Δράμας, στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, στο κτίριο πριν από τα γραφεία της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10.30 το πρωί και θα πραγματοποιηθούν από το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και το Δήμο Δράμας.

Το Κέντρο Πληροφόρησης αποτελεί μια σύγχρονη και άρτια οργανωμένη υποδομή με σκοπό να συμβάλλει στην προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση μαθητών, στην προσέλκυση επισκεπτών και στην τόνωση του αειφόρου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

KENTRO PLHROFORHSHS OROSEIRAS RODOPHS 1

Η Δράμα ως μία από τις κύριες πύλες εισόδου στην προστατευόμενη περιοχή αποτελεί κομβική θέση για την υποδοχή και την ενημέρωση επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, παραχωρήθηκε η αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο της πόλης στο επίκεντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και σταθερό πόλο αναψυχής για τους κατοίκους της.

Το Κέντρο Πληροφόρησης διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Δημιουργία μέσων ερμηνείας περιβάλλοντος για την ανάδειξη και προβολή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Για την πληροφόρηση των επισκεπτών, το Κέντρο θα κάνει χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων και θα αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις για το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς της Ροδόπης, και να ενισχυθεί η περιβαλλοντική τους συνείδηση ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων λόγω τήρησης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, ωστόσο το κοινό θα μπορεί στη συνέχεια να επισκεφθεί το Κέντρο.