Home > Αρθρα > Ο σχολιασμός των ειδήσεων…

Ο σχολιασμός των ειδήσεων…

ΗΜΕΡΟΔΕΙΚΤΗΣ: Ο Θανάσης Πολυμένης σχολιάζει την επικαιρότητα

Σχόλια χωρίς ουσία…

Όταν γράφεις ένα άρθρο σε μια εφημερίδα, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ένας αναγνώστης! Ποτέ δεν ξέρεις αν κάποιος θυμώσει ή χαρεί, ποτέ δεν ξέρεις αν σου τηλεφωνήσει και κάνει τα παράπονά του, ή αν θα βρει το κείμενο αυτό αρκετά καλό για τα γούστα. Η αλήθεια είναι ότι, συχνά μας λένε οι άνθρωποι τις απόψεις τους, μόνο όμως αν συναντηθούμε κάπου κατά τύχη. Η άλλη αλήθεια επίσης, ότι παλαιότερα αρκετοί τηλεφωνούσαν για να μιλήσουν. Εδώ και κάνα δυο χρόνια όμως, αυτό έχει σταματήσει. Και ο λόγος, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αναγνωστών, διαβάζουν εφημερίδες μέσω ιστοσελίδων, αλλά σχολιάζουν μέσω του facebook!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, πρόκειται περί μια μάστιγας, που οδηγεί μακριά από την πραγματικότητα. Στο Facebook μπορείς να ανεβάσεις μόνο έναν τίτλο και μια εικόνα και οδηγείσαι στην ιστοσελίδα. Και δυστυχώς, η συντριπτική πλειοψηφία εκφράζει άποψη μόνο επί του τίτλου, χωρίς να μπει στον κόπο να συνεχίσει το διάβασμα του κειμένου, αλλά και χωρίς να μπει στη διαδικασία να καταλάβει τι λέει το άρθρο. Και μετά, πιάνουν το πληκτρολόγιο και σχολιάζουν ότι νάναι. Και πολλές φορές, δυστυχώς, αρχίζουν και βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, τους πάντες και τα πάντα. Αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα. Βρίζουν τόσο πολύ, που λες πως δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Και βρίζουν με το όνομά τους και τη φωτογραφία του διάπλατα μπροστά σου. Η αλήθεια είναι ότι, αν γνωρίσεις από κοντά τους ίδιους ανθρώπους, θα δεις ότι στην πραγματικότητα δεν βρίζουν, ή δεν θα τολμούσαν να βρίσουν κατάμουτρα.

Το άλλο ζήτημα είναι ότι, συνήθως κρίνουν απλά και μόνο από τον τίτλο ενός άρθρου. Παράδειγμα, το προχθεσινό μας δημοσίευμα για την παιδική χαρά του δημοτικού κήπου Δράμας. Πολλές φορές έχουμε γράψει για το ζήτημα αυτό. Πάμπολλες δημοσιεύσεις, με φωτογραφίες, για τις ζημιές που έκαναν άγνωστοι, που κινδύνευσαν να χτυπήσουν τα ίδια τα παιδιά μας. Κάποια φορά επίσης, κινδύνευσε η 4χρονη τότε κόρη μου, να πέσει ένα καδρόνι στο κεφάλι της, επειδή κάποιοι έφηβοι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, ξήλωσαν τα καδρόνια, τρύπησαν το πάτωμα! Μετά από πολλές καταγγελίες, ο Δήμος ξήλωσε τελικά κομμάτι – κομμάτι την παιδική χαρά του κήπου. Αυτό έγινε ένα μέρος πέρυσι και ένα μέρος φέτος το καλοκαίρι.

Παλαιότερα είχαμε παρουσιάσει το νέο σχέδιο του Δήμου για την παιδική χαρά του κήπου. Που όμως όλα αυτά καθυστερούν εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, γιατί το Δασαρχείο τον χαρακτήρισε ξαφνικά δάσος και άλσος και άλλα τέτοια και χρειάζεται διαχειριστική μελέτη. Κι όμως, ενώ γράφουμε στο άρθρο τι ακριβώς συμβαίνει, παρ’ όλα αυτά, γράφουν ορισμένοι:

«Δεν γνωρίζω τους λόγους που αφαιρέθηκε , αλλά πρώτα ας υπάρχει πλάνο και ένα χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου και μετά να τα αφαιρούμε. Στερούνται τα παιδιά την παιδική τους χαρά. Ντροπή». Πλάνο και χρονοδιάγραμμα υπάρχει αλλά κολλάει στην γραφειοκρατία. Και όσον αφορά τα παιδιά της πόλης, δεν στερούνται καμιά παιδική χαρά. Αυτή η πόλη είναι γεμάτη από παιδικές χαρές, αλλά το θέμα είναι ότι το σύνολο των γονιών πηγαίνουν τα παιδιά τους μόνο σε δυο-τρεις απ’ αυτές. Οι υπόλοιπες ρημάζουν μόνες τους στις γειτονιές από τον καιρό! Αυτό δεν είναι κρίμα; Αλλά δεν το σχολιάζει κανείς.

Ένας άλλος όμως απαντά: «Έπρεπε να αφαιρεθεί και έπρεπε να είχε αφαιρεθεί γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Σε περίπτωση ατυχήματος θα κράζαμε όλοι γιατί το λειτουργούσαν ακόμη». Κάποιος τουλάχιστον γνωρίζει μάλλον το θέμα.

Ένας άλλος πάλι συνεχίζει πικρόχολα: «Εκεί που συχνάζουν γέροι και αλκοολικοί βρήκαν να κάνουν παιδική χαρά». Κι όμως, πρόκειται για τον κήπο της πόλης, ο οποίος είναι αλήθεια πως είναι παραμελημένος. Πώς θα γίνει όμως κάτι χωρίς αξιοποίηση; Αν δεν γίνει η παιδική χαρά να γίνει πόλος έλξης, η περιοχή θα ρημάξει ακόμα περισσότερο! Και προφανώς μια Ονειρούπολη για ένα μήνα, δεν σώζει την κατάσταση!

 

Το πάρκινγκ του διοικητηρίου!

parking dioikitirioy (2)Στο πάρκινγκ του διοικητηρίου, η κατάσταση πολλές φορές δεν είναι καλή. Και οι φωτογραφίες είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 7 Νοεμβρίου. Οι θάμνοι ακούρευτοι, τα σκουπίδια κατακλύζουν το χώρο και προφανώς κάποιος έχει σκεφτεί να έχει εκεί καλά κλειδωμένο ένα καροτσάκι από σούπερ μάρκετ και γεμάτο σκουπίδια.

 

 

parking dioikitirioy (1)Κι όμως, πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα πάρκινγκ της πόλης. Δεν ξέρω ποιος είναι αρμόδιος για την καθαριότητά του, ο Δήμος ή μήπως η Αντιπεριφέρεια Δράμας; Όποιοι κι αν είναι, οφείλουν πάντως να το καθαρίζουν όσο συχνότερα γίνεται, αλλά και να περιποιούνται λίγο και τους θάμνους, που πλέον χρειάζονται ένα μικρό κούρεμα.