Home > Πρώτο Θέμα > Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής ► Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής ► Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

16η Ονειρούπολη Δράμας

Αντίστροφη μέτρηση για

την πρεμιέρα της μεγαλύτερης

χριστουγεννιάτικης γιορτής

Τι περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται τα συνεργεία για την φετινή Ονειρούπολη, ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα την ημέρα της έναρξης, την 1η Δεκεμβρίου.

Τα σπιτάκια έχουν ήδη τοποθετηθεί, ενώ παράλληλα διαμορφώνεται ο χώρος του Δημοτικού Κήπου της πόλης μας, προκειμένου να τοποθετηθούν και οι απαραίτητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές και τα λαμπιόνια.

Η Ονειρούπολη Δράμας, φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, στην μεγαλύτερη γιορτή των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ήδη έχουν τοποθετηθεί και διαμορφώνονται και τα παιχνίδια που θα διαθέτει η φετινή Ονειρούπολη, τα οποία απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

Ο Δημοτικός Κήπος της Δράμας, έχει αποκτήσει ήδη γιορτινή μορφή, ενώ απαραίτητες εργασίες γίνονται και στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα τοποθετηθούν και εκεί εκπλήξεις που επιφυλάσσει και φέτος η Ονειρούπολη για τους επισκέπτες της.

oneiroypolh

Η φετινή διοργάνωση, ανοίγει της πύλες της την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, παρασύροντάς μας σ’ ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι!

Σε λίγες ημέρες όλα θα είναι έτοιμα, καθώς πολύχρωμα λαμπιόνια, ξύλινα παραδοσιακά σπιτάκια, στολισμένα δέντρα και φωτεινές λιμνούλες, χριστουγεννιάτικοι ήχοι και παραμυθένια χρώματα, μεγάλα μπαλόνια και ξεχωριστά στολίδια, και πολλά άλλα, θα σημάνουν την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

Στη φετινή παραμυθένια Ονειρούπολη είναι έντονος ο κοινωνικός χαρακτήρας, με πλήθος φορέων και συλλόγων, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής, να συμμετέχουν ενεργά.

ONEIROYPOLH SK 1

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Πλήθος εκπλήξεων περιμένουν όσους επισκεφθούν τη φετινή διοργάνωση της Ονειρούπολης, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες καλλιτεχνών, μουσικών σχημάτων, τραγουδιών από χορωδίες, χορών από πολιτιστικούς συλλόγους, θεατρικών παραστάσεων και πλήθος άλλων δράσεων.

Την 1η Δεκεμβρίου, στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης, θα κάνουν πρεμιέρα οι XANAZOO. Τις επόμενες ημέρες, θα «ανέβουν» στη σκηνή της Ονειρούπολης μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι καλλιτέχνες: ο Mad Clip, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Δραμινός τραγουδιστής Στέλιος Πετρίδης, ο Aveiro, οι Δραμινοί καλλιτέχνες Κώστας Τότσιος και Ελευθερία Λάσκαρη, η καταξιωμένη συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο τραγουδιστής Δήμος Αναστασιάδης, οι George Caney και Diana Lilium, ο Chris Hawks κ.α.

Οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης

Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των δράσεων της φετινής Ονειρούπολης, οι οποίες φέτος αριθμούν τις 35, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Αναλυτικότερα, οι δράσεις είναι οι ακόλουθες: Το σπίτι του Αη Βασίλη, το Ταχυδρομείο, Ζωγραφική Προσώπου, Radio Ονειρούπολη, Make a wish – live on camera, Το σπίτι των συναισθημάτων, Τα παραμύθια στ’αλήθεια – Δάσος των ευχών, Μικρά ξωτικά σε δράση, Το επιτραπέζιο παιχνίδι της Ονειρούπολης, Εργαστήρι κατασκευών και ανακύκλωσης, Το μαραγκάδικο, οι Μαγικοί σπόροι του Πελίτι, Cine Ονειρούπολη, Escape game, Ζαχαροτεχνείο, Πυροσβεστικός Σταθμός, Αστυνομικός Σταθμός, Είναι ώρα να παίξεις PlayStation 4, Ονειρούπολη Explorer, Μουσικομικρούληδες Ντο Ρε Μι, Το ποδόσφαιρο της αγάπης, Σπήλαιο της Αλιστράτης, ο Τοίχος της Καλοσύνης, Μαγική Διαδρομή, Ποιος απήγαγε τον Ρούντολφ, Σταθμαρχείο, Κέντρο ενημέρωσης, σπιτάκι Θηλασμού, Το σπίτι των κοινωνικών δομών, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Λέσχη Lions Δράμας, Πάρκο του Handball, Σπιτάκι της Ένωσης Κυριών, Κιβωτός του Κόσμου, και η δράση Make a Wish.