Home > νέα > «Το brand name της Ονειρούπολης πρέπει να μείνει δυνατό και κυρίαρχο» ► «Προκαλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει διαπαραταξιακή για να καταθέσουν προτάσεις οι αντιπολιτεύσεις»

«Το brand name της Ονειρούπολης πρέπει να μείνει δυνατό και κυρίαρχο» ► «Προκαλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει διαπαραταξιακή για να καταθέσουν προτάσεις οι αντιπολιτεύσεις»

Συνέντευξη Τύπου Κ. Χαρακίδη για τη δημιουργία της Ονειρούπολης

«Το brand name της Ονειρούπολης

πρέπει να μείνει δυνατό και κυρίαρχο»

► «Προκαλούμε τη δημοτική αρχή να κάνει διαπαραταξιακή

για να καταθέσουν προτάσεις οι αντιπολιτεύσεις»

► «Αν δεν γίνει τίποτα, θα καταφύγουμε

σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ της παράταξης «Πόλη+Ζωή» ως επικεφαλής, για τη δημιουργία της φετινής Ονειρούπολης, κατέθεσε χθες το πρωί σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι η διοργάνωση της φετινής Ονειρούπολης ακυρώνεται και θα υπάρξει μόνο στολισμός και δυο σπιτάκια στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ θα υπάρχουν πινακίδες με τη φράση: «Υπό κατασκευή…»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Χαρακίδης σημείωσε ότι «η πραγματική αιτία της ακύρωσης της Ονειρούπολης είναι η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής και όχι η πανδημία του κορωνοϊού. Εκτός από την Ονειρούπολη, και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι ακόμη μια εκδήλωση της Δράμας που την επισκέπτεται πολύς κόσμος και συγκεντρώνεται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας».

Όπως είπε, «θα πρέπει να μείνει δυνατό και κυρίαρχο το brand name της Ονειρούπολης» και ότι «η διοργάνωση πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα προστασίας της υγείας και αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοϊού», ενώ τόνισε ότι «οι δράσεις της Ονειρούπολης, και ιδιαίτερα αυτές που απευθύνονται στα παιδιά και αναδεικνύουν το πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να είναι παρούσες, έστω ενδεικτικά, και φέτος». Και όπως είπε χαρακτηριστικά, «η συζήτηση που άνοιξε για τον χώρο πραγματοποίησης πρέπει να συνεχιστεί με στόχο να βρεθούν εναλλακτικές προτάσεις που δεν θα καταστρέφουν το δημοτικό κήπο».

xarakidhs

Η πρόταση της παράταξης

Σύμφωνα με την πρόταση της παράταξης «Πόλη+Ζωή», «ο χώρος της διοργάνωσης περιορίζεται στο βορεινό μισό του δημοτικού κήπου και στην πλατεία Ελευθερίας και επεκτείνεται ευρύτερα με φωτισμό, μουσική και στολισμό σε όλο το Εμπορικό Κέντρο, στις συνοικίες και στις υπόλοιπες Κοινότητες. Η πλατεία μπορεί να περιφραχτεί και να ελέγχεται ως προς τον μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα συνυπάρχουν. Ο Δημοτικός Κήπος θα προσφέρεται κυρίως για έναν περίπατο στο γνωστό και ελκυστικό χριστουγεννιάτικο περιβάλλον της Ονειρούπολης. Τα επιπλέον έξοδα για τον φωτισμό και το στολισμό, που αποτελούν επένδυση και για το μέλλον, θα καλυφθούν από μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν από δράσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν».

Τόνισε ακόμα ότι, οι δωρεάν δράσεις θα είναι ελάχιστες και «θα πραγματοποιηθούν για να προσδίδουν το πνεύμα και το νόημα που πρέπει να χαρακτηρίζει την εκδήλωση», όπως το Σπιτάκι του Άη Βασίλη που δεν θα είναι επισκέψιμο, το Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης όπου τα παιδιά θα ρίχνουν τα γράμματα σε γραμματοκιβώτιο και το Σπιτάκι του Παραμυθιού όπου εξωτερικά θα τοποθετηθεί οθόνη προβολής και θα προβάλλονται κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Πρότεινε επίσης, αντί για ζωγραφική προσώπου, να υπάρχει η δράση «ζωγραφική μάσκας Χριστουγέννων»: «Ο Δήμος θα προμηθευτεί μάσκες με το λογότυπο της Ονειρούπολης και ζωγραφισμένες με Χριστουγεννιάτικα σχέδια και θα τις μοιράσει σε όλους τους μαθητές των σχολείων του Νομού Δράμας».

Όσον αφορά τα παιχνίδια, προτείνεται να τοποθετηθεί ένα καρουζέλ και 1 μικρό τρενάκι και τα σπιτάκια της αγοράς θα περιοριστούν σε δύο με αναμνηστικά, ένα με σάντουιτς και ζεστό κρασί και ένα με ζαχαρωτά. Προτείνετε τέλος, η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης από τον καθένα που επιθυμεί να την επισκεφθεί από όλο τον κόσμο. Στην πλατφόρμα θα υπάρχουν πληροφορίες για την εκδήλωση, βίντεο από προηγούμενες διοργανώσεις και διαδραστικά παιχνίδια αντίστοιχα με τις δράσεις που έχουν μέχρι σήμερα αναπτυχθεί στην Ονειρούπολη, αλλά και με νέες που θα προταθούν.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Χαρακίδης εξήγησε ότι  «οι προτάσεις είναι υλοποιήσιμες στο χρόνο που απομένει και κινούνται στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δαπανών και το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και διάθεση για δουλειά. Και εμείς δηλώνουμε παρόντες. Η Δράμα και οι Δραμινοί μας χρειάζονται και είμαστε εδώ και με τις προτάσεις και με διάθεση για δουλειά».

 

Στη διαπαραταξιακή οι προτάσεις

Σε ερώτηση του «Πρωινού Τύπου», για το αν η πρόταση της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστεί από τις αντιπολιτεύσεις για να υλοποιηθεί, ο κ. Χαρακίδης απάντησε:

«Αυτό που περιμένουμε, είναι ότι θα γίνει η διαπραταξιακή επιτροπή για να κατατεθούν προτάσεις από τις αντιπολιτεύσεις. Επειδή καθυστερεί η διαδικασία αυτή, γι’ αυτό προκαλούμε σήμερα εδώ, μ’ αυτόν τον τρόπο, τη δημοτική αρχή προκειμένου να λάβει υπόψη της σοβαρά, ότι υπάρχουν σοβαρές προτάσεις και υλοποιήσιμες, που μπορεί να υλοποιηθεί η Ονειρούπολη 2020-2021. Εφόσον δεν γίνει αυτό, ναι, οι αντιπολιτεύσεις θα καταθέσουμε με κατεπείγουσα διαδικασία, στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σε δεύτερη ερώτηση του «Π.Τ.» αν υπάρχει ήδη κάποια συνεννόηση μεταξύ των αντιπολιτεύσεων, ο κ. Χαρακίδης απάντησε: «Νομίζω ότι το βλέπετε, ότι και στο θέμα αυτό συμπλέουν οι αντιπολιτεύσεις, έχουν την ίδια άποψη, δεν συμφωνούν με αυτά της δημοτικής αρχής. Καθένας έχει διαφορετικές προτάσεις, θα συγκλίνουν οι προτάσεις και θα καταλήξουμε σε κάτι κοινό. Δεν λέμε ότι οι δικές μας προτάσεις είναι καλύτερες και αποκλείουμε των υπολοίπων. Ίσα – ίσα, λέμε, αυτές είναι οι δικές μας, είμαστε αυτή τη στιγμή εκτεθειμένοι στην κοινωνία, στους Δραμινούς, και πολιτικά και κοινωνικά, ότι αυτά μπορούμε να κάνουμε. Όποιος έχει κάτι περισσότερο μπορούμε να το συζητήσουμε».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Χαρακίδης σημείωσε ότι, «το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά, αποφασίζει και εν τέλει, δίνει  εντολή στο δήμαρχο να υλοποιήσει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι υποχρεωμένος. Τα αν μπορεί ή δεν μπορεί, αν είναι ικανός ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το θέμα είναι ότι, η δημοτική αρχή δεν είναι ο δήμαρχος μόνο, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων, που κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να μπουν μπροστά για να γίνεται η δουλειά».