Home > νέα > Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας μέχρι 31 Αυγούστου 2021 ► Πού βρίσκεται τελικά το θέμα με την κατασκευή των κερκίδων;

Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας μέχρι 31 Αυγούστου 2021 ► Πού βρίσκεται τελικά το θέμα με την κατασκευή των κερκίδων;

Νέα προσωρινή άδεια λειτουργίας

στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας

μέχρι 31 Αυγούστου 2021

► Πού βρίσκεται τελικά το θέμα με την κατασκευή των κερκίδων;

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΥΠΕΓΡΑΦΗ χθες από την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δράμας κα. Αναστασία Τόλιου η χορήγηση άδειας λειτουργίας υπό όρους (προσωρινή) έως τις 31 Αυγούστου 2021, για την αθλητική εγκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Δράμας.

Η προσωρινή άδεια λειτουργίας, αφορά τόσο στο γήπεδο ποδοσφαίρου, όσο και στον χώρο του στίβου. Στους όρους – οι οποίοι εδώ και χρόνια είναι ίδιοι καθώς γίνονται συνεχείς ανανεώσεις – αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι,  θα πρέπει να υπάρχει κατά την τέλεση των αγώνων Ιατρός ή εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο θα ελέγχει τυχόν ελλείψεις στον εξοπλισμό του κουτιού πρώτων βοηθειών καθώς και των χώρων υγιεινής.

Επίσης, να υπάρχει διαβεβαίωση για την παρουσία διασώστη και ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια των αγώνων και για την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού για την χορήγηση πρώτων βοηθειών κατά τη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης.

Ενώ επίσης, ορίζεται ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν χώροι υγιεινής θεατών ΑΜΕΑ ή να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες ΑΜΕΑ και να γίνει η τοποθέτηση εμφανών αναρτημένων πινακίδων, οι οποίες να δηλώνουν την κατεύθυνση της περιοχής όπου βρίσκονται οι χώροι υγιεινής των θεατών.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι: «Το προσβάσιμο τμήμα των κερκίδων που απομένει, μετά από την οριοθέτηση – περίφραξη των τμημάτων – διαζωμάτων που είναι ακατάλληλα για χρήση, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση – γνωμάτευση (Ιανουάριος 2005) και το σχεδιάγραμμα που τη συνοδεύει της πολυτεχνικής σχολής το Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, είναι κατάλληλο για χρήση. Επομένως υπάρχει δυνατότητα τέλεσης αγώνων με θεατές στα επιτρεπόμενα – οριοθετημένα τμήματα, του αντίστοιχου σχεδιαγράμματος.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι κατάλληλος για διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων μετά από πρόσφατες τοπικές επιδιορθώσεις του ταρτάν και τη συνεχή συντήρησή του, έως ότου να αντικατασταθεί το σύνολο του ταρτάν του στίβου, μέσω της εγκεκριμένης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Οι αγώνες διεξήγοντο μέχρι πρότινος, με την σύμφωνη γνώμη του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή τους και υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να διεξάγονται».

Κερκίδες

Το ζήτημα των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας παραμένει ακόμα ανοικτό. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Δράμας, ήταν η παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας.

Η παρουσίαση είχε γίνει μάλιστα σε ένα τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου 2019, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε από το σώμα η προώθηση της μελέτης. Η οποία, σημειωτέων, έγινε με προσφορά του Δραμινού εφοπλιστή κ. Άρη Θεοδωρίδη.

Δυστυχώς, από τότε μέχρι και σήμερα, η δημοτική αρχή τηρεί σιγήν ιχθύος. Σε κατά καιρούς οχλήσεις μας προς την αντιδήμαρχο κα. Τόλιου, δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Μάλιστα, πριν από αρκετό καιρό και μετά τη λήξη της καραντίνας, η κα. Τόλιου είχε επισκεφθεί τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ο οποίος είχε υποσχεθεί στο δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο ένα ποσό της τάξης των 700.000 ευρώ. Ούτε και τότε η κα. Τόλιου είχε να ανακοινώσει κάτι και μας παρέπεμψε σε μέλλοντα χρόνο για επίσημες ανακοινώσεις.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Περιμένουμε να δούμε  πού θα καταλήξει αυτό το ζήτημα, όπως και το ζήτημα με την συντήρηση του κτιρίου του Κολυμβητηρίου Δράμας.