Home > Νέα > ΠΑΛΙΑ ΔΡΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Δράμας 1965 – 1995

ΠΑΛΙΑ ΔΡΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Δράμας 1965 – 1995

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Δράμας 1965 – 1995

 

Η ιστορία γράφεται όταν ψάχνεις.

Όταν, το ενδιαφέρον σου είναι επικεντρωμένο σ΄ αυτό που θέλεις να βρεις.

Όταν, εντοπίζοντας κάτι που για τους πολλούς είναι αδιάφορο, στο δικό σου μυαλό καταγράφεται αμέσως η διαχρονική του πορεία, που θεωρείς πως αν έρθει στη δημοσιότητα, σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας ιστορικής αρχής για τους μελλοντικούς ερευνητές.

Αυτό έκανε ο συμπολίτης μας  Νίκος Γρηγορίου, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αλλά και στενός συνεργάτης της στήλης αυτής επί σειρά ετών.

Επισκεπτόμενος τον καλό του φίλο Κυριάκο Ρεπάκη στο γραφείο του, είδε αναρτημένη μια μεγάλη φωτογραφία ποδοσφαιρικής ομάδας γράφοντας από κάτω: « ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 1980».  Αμέσως, το ενδιαφέρον του στράφηκε προς τη φωτογραφία αυτή και όπως ήταν φυσικό του ζήτησε να πάρει ένα αντίγραφο. Ο φίλος του Κ. Ρεπάκης δεν του το αρνήθηκε. Την …. αποκαθήλωσε και του την έδωσε.

Και τώρα τι γίνεται! Πρέπει να βρεθούν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και να γραφούν κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή. Έχουν περάσει 38 ολόκληρα χρόνια από τότε. Μπορεί να τους θυμόμαστε στην εμφάνιση, μπορεί να τους καλημερίζουμε στους δρόμους, αλλά τα επίθετά τους; Και άντε να γνωρίζουμε δυο – τρεις. Τους άλλους; Πρόκειται για  16χρονα και 17χρονα παιδιά, που ο χρόνος τους άλλαξε ακόμη και στην όψη.

Ο Νίκος Γρηγορίου, αισθάνεται την υποχρέωση να ψάξει. Και αυτό κάνει επί πολλές μέρες.

Να μάθει κάποια πράγματα για τον σύλλογο, αλλά και για το ποίοι ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που έπαιζαν στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ το 1980.

Να λοιπόν τι μας γράφει ο Ν. Γρηγορίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκόμισε:

«Περίοδος 1965 – 1995. Χρώματα φανέλας μπλε.

Η δραστηριότητα της ομάδας εμφανίζεται στην περιοχή των Κρατικών και είναι δημιούργημα των παιδιών της γειτονιάς και της γύρω περιοχής. Ανεπίσημη ομάδα αλλά οργανωμένη αφού έχει για πρόεδρο ένα δραστήριο άνθρωπο, τον Κυρ – Μήτσο Σούτζη. Ένα άνθρωπο με μεγάλο ενδιαφέρον και αγάπη για το ποδόσφαιρο. Η έδρα της ομάδας εκείνη την εποχή ήταν στο σημερινό παρκάκι δεξιά της εισόδου του Στρατοπέδου Παπαργύρη της Λ. Στρατού.

Οι φιλικές συναντήσεις της ομάδας ήταν μια γιορτή για τους παίκτες και τους φίλους της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

Με το πέρασμα του χρόνου την ομάδα αναλαμβάνει για μικρό χρονικό διάστημα ως πρόεδρος ο Νίκος  Νικηφορίδης και στη συνέχεια αναλαμβάνει ο Αθαν. Πάππος. Η ομάδα, στο διάστημα αυτό μετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ στη Β΄ κατηγορία.

AKROPOLIS 1980 (1) gia to site1

Στη φωτο διακρίνονται: 1. Παντελίδης Θεόδωρος ( προπονητής) 2. Ζαφειρόπουλος Α. 3.    ………. 4. Σαμλίδης ( γιος του Λευτέρη Σαμλίδη) 5. Αποστολίδης Θ. 6. Παζβάντης Β. 7. Πολυχρονιάδης Κ. 8. Δημητρίου Ιωαν. 9. Νούσιος Στ. 10. Μικέλης           Ιωάν. 11. Ψωμιάδης Χρ. 12 Ρεπάκης Κυριάκος ( πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος πρόσφερε επί πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του με στενό συνεργάτη του τον κ. Ψωμιάδη). 13. Παπαδόπουλος Μιχ. 14. Σαχινίδης Γ. 15. Γερμαντζίδης Απόστ. 16. …… 17. Τσικρικούδης Αντ. 18. Ζαχαριάδης Γεώργ. 19. Αποστολίδης Χαρ. 20. Σιδηρόπουλος Κων. 21. Σερεμετίδης Θ. 22. Παναγιωτίδης Ν.

Η ομάδα της Ακρόπολις την εποχή της προεδρίας του Κυρ. Ρεπάκη γίνεται γνωστή στη Δράμα για την δυναμικότητά της και τους καλούς ποδοσφαιριστές της.

Μετά την παραίτηση του προέδρου Ρεπακη την ομάδα αναλαμβάνει το 1988 – 1993 ο Κώστας Παπαδήμας δείχνοντας ενδιαφέρον τον πρώτο καιρό και προς το τέλος  του 1993 η ομάδα αδρανοποιείται.

Από την ομάδα της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ξεπετάχθηκαν ικανοί ποδοσφαιριστές  που έγραψαν στη συνέχεια την ιστορία τους στο Δραμηνό ποδόσφαιρο».