Home > νέα > Σε αδιέξοδο οδηγείται η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη λήξη της ΔΕΚΠΟΤΑ ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μ. Τάσσου στον «Π.Τ.»

Σε αδιέξοδο οδηγείται η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη λήξη της ΔΕΚΠΟΤΑ ► Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μ. Τάσσου στον «Π.Τ.»

Ανακοίνωση της παράταξης «Πόλη+Ζωή»

Σε αδιέξοδο οδηγείται η Διαπαραταξιακή

Επιτροπή για τη λήξη της ΔΕΚΠΟΤΑ

► Δηλώσεις του αντιδημάρχου κ. Μ. Τάσσου στον «Π.Τ.»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΜΙΑ ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δράμας «Πόλη+Ζωή», διαφαίνεται ότι το ζήτημα για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, έτσι όπως αποφασίστηκε από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος και μάλλον θα ξεφύγει από τα χρονικά όρια τα οποία έχουν τεθεί. Κάτι που ίσως δημιουργήσει θέματα, δεδομένου ότι έχει ήδη ψηφιστεί συγκεκριμένος προϋπολογισμός για πολύ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Πόλη+Ζωή», στην τηλεδιάσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Δράμας για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ, που συγκροτήθηκε με απόφαση του δημάρχου Δράμας «δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής».

Και όπως συνεχίζει η παράταξη, «αρχικά, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του δημάρχου ο αντιδήμαρχος κ. Τάσσου Μιχάλης, αλλά αποσύρθηκε, όταν από συμμετέχοντα στη Διαπαραταξιακή τέθηκε θέμα ασυμβίβαστου στο πρόσωπό του, επειδή εκπροσωπούσε ως δικηγόρος τα συμφέροντα άλλου Αντιδημάρχου (Γιάννης Εφραιμίδης), που βρίσκεται σε αντιδικία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ για καταβολή οφειλών. Κωμικοτραγική η κατάσταση!»

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της παράταξης «Πόλη+Ζωή», τονίζει πως «από την αρχή φαινόταν ότι η συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής δεν θα είχε αποτελέσματα, αφού το μόνο που τέθηκε υπόψη της ήταν ένα υπηρεσιακό ενημερωτικό σημείωμα, και αυτό 5 λεπτά πριν τη συνεδρίαση. Ούτε περιγραφή της σημερινής κατάστασης της ΔΕΚΠΟΤΑ, ούτε συγκεκριμένη πρόταση, ούτε πολιτικό σκεπτικό, ούτε χρονοδιάγραμμα ενεργειών».

Και καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει: «Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η μεγάλη καθυστέρηση της Δημοτικής Αρχής, είτε οφείλεται σε αδιαφορία, είτε σε ανικανότητα, είτε εξυπηρετεί σκοπιμότητες, καθιστά ανέφικτη τη λύση της ΔΕΚΠΟΤΑ πριν τα τέλη Απριλίου. Για όποια προβλήματα προκύψουν, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της».

MIXALHS TASSOU 2

Τάσσου: Δεν εκπροσωπώ πλέον…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, στη Διαπαραταξιακή από την πλευρά του δημάρχου συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Τάσσου, από την παράταξη «Πόλη+Ζωή» ο κ. Μλεκάνης, από την παράταξη «Project Δράμα 2020» ο κ. Αποστολίδης, από την παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» ο κ. Ηλιόπουλος και από τη Δημοτική Κοινότητα Δράμας, ο σύμβουλος κ. Ηλίας Ευθυμιάδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, το θέμα για το ασυμβίβαστο του κ. Τάσσου, έθεσε ο τοπικός σύμβουλος κ. Ευθυμιάδης, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη του κ. Καλλινικίδη (πρόεδρος σήμερα της ΔΕΚΠΟΤΑ), «Δράμα Πρωταγωνίστρια». Αργότερα, όταν έγινε η ανάληψη καθηκόντων μετά τις εκλογές του 2019 από τη νέα δημοτική Μαμσάκου, η συγκεκριμένη παράταξη συνεργάστηκε με αυτήν του δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Τάσσου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει ζήτημα ασυμβίβαστου και εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του από τη Διαπαραταξιακή:

«Αποχώρησα από τη Διαπαραταξιακή, όχι γιατί αποδέχτηκα την ένσταση που κατέθεσε ο κ. Ευθυμιάδης, αλλά επειδή μια Διαπαραταξιακή, έχει ως σκοπό, με σύμπνοια και ομόνοια να αποφασίσει και να καταλήξει σε ένα αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα ενταχθεί το θέμα, να μπορέσει να επιτευχθεί, αν όχι μια ομοφωνία, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία γίνεται. Ως εκ τούτο, δεν ήθελα ακόμα κι αυτό το παράλογο κώλυμα που έθεσε ο κ. Ευθυμιάδης, να αποτελέσει τροχοπέδη σ’ αυτές τις εργασίες της Διαπαραταξιακής. Σε κάθε περίπτωση,  η Διαπαραταξιακή Επιτροπή η οποία συνήλθε τη Δευτέρα, δεν έχει να κάνει με οικονομικά ζητήματα. Δεν είχε αντικείμενο οικονομικής φύσεως της ΔΕΚΠΟΤΑ. Το αντικείμενο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συζητήθηκε, και με έγγραφο που στάλθηκε από την υπηρεσία στους συμμετέχοντες, είχε να κάνει με την καινούρια εισήγηση για την απόφαση της λήξης της επιχείρησης, τη συζήτηση γενικά για τον καθορισμό εκκαθαριστών, για τη μεταφορά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και για τη μεταφορά του προσωπικού της ΔΕΚΠΟΤΑ στο Δήμο της Δράμας. Ήταν καθαρά διοικητικής φύσεως θέματα. Όταν σε μια επιχείρηση ακολουθεί εκκαθάριση, δεν την αναλαμβάνουν υπηρεσίες του Δήμου, αλλά την αναλαμβάνουν ορισμένοι εκκαθαριστές, που προκύπτουν μετά από προσφορές, μετά από επιλογή του Δημοτικού Συμβούλιου και αυτοί είναι υπεύθυνοι για την εκκαθάριση και για την οποιαδήποτε διαχείριση υποχρεώσεων της ΔΕΚΠΟΤΑ έναντι τρίτων.  Οπότε δεν ήταν παράλογο το ασυμβίβαστο και η αποχώρησή μου έχει να κάνει ότι δεν  υπάρχει λόγος σε μια Διαπαραταξιακή, η οποία γίνεται ακριβώς για να μην μπαίνουν σε μια διαδικασία αντεγκλήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε αυτές τις αντεγκλήσεις. Εγώ δίνω την ευκαιρία σε όποιον θέλει, όταν θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο με το καλό και θα εισηγηθώ το θέμα, να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα ασυμβιβάστου δικού μου και να προβάλει τους λόγους που θέλει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί η αρμοδιότητα για να εισάγει το θέμα είναι της Διοικητικής Υπηρεσίας στην οποία πολιτικά προΐσταμαι».