Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με αγρότες και κτηνοτρόφους-Χρήστος Γκόντιας: Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος - Πρωινός Τύπος
Home > Νέα > Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με αγρότες και κτηνοτρόφους-Χρήστος Γκόντιας: Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος

Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με αγρότες και κτηνοτρόφους-Χρήστος Γκόντιας: Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος

Τηλεδιάσκεψη Βορίδη με αγρότες και κτηνοτρόφους

Συζήτηση για τα προβλήματα του πρωτογενή

τομέα στην εποχή του κορωνοϊου

Χρήστος Γκόντιας: Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος

 

 

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων είχε προχθές ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδης, στο πλαίσιο της κατάστασης που επικρατεί αυτή την εποχή στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν συνολικά 14 εκπρόσωποι καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, ανθοκόμων και αλιέων από τις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας, ενώ από τη Δράμα συμμετείχε ο αγρότης, κ. Χρήστος Γκόντιας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη στήριξη των προϊόντων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

Από την πλευρά του, κ. Βορίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο παρακολουθεί στενά τις ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και θα στηρίξει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από την πανδημία, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά και ουσιαστικά σε κάθε ζήτημα που τυχόν προκύπτει. Παράλληλα, δεσμεύτηκε να επαναλάβει την τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή περισσότερων εκπροσώπων από όλους τους κλάδους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων και ανθοκόμων κ.κ. Κώστας Αλεξανδρής (Έβρος), Άρης Αρσενίου (Λάρισα), Χρήστος Βοργιάδης (Ημαθία), Χρήστος Γκόντιας (Δράμα), Διαμαντής Διαμαντόπουλος (Σέρρες), Αχιλλέας Δούμας (Βοιωτία), Ιωάννα Καρρά (Τρίκαλα), Θανάσης Κελμάγερ (Αττική), Χάρης Κόκκαλης (Βόλος), Γιάννης Παναγής (Σέρρες), Δημήτρης Παπαδάκης (Χαλκιδική), Γιώργος Παπαδημητρίου (Φωκίδα), Πάνος Πασάκης (Πέλλα) και Βαλάντης Φαριάης (Πιερία).

Επίσης συμμετείχαν και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.

Χρ. Γκόντιας: Να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο κτηνοτρόφος

BORIDHS

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο κ. Γκόντιας, σημείωσε αρχικά ότι όσοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, είχα περίπου 3-5 λεπτά χρόνο για να θέσουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στον πρωτογενή τομέα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γκόντιας, «κοινό αίτημα όλων μας ήταν να στηριχθεί με κάθε τρόπο ο Έλληνας κτηνοτρόφος που πλήττεται από της επιπτώσεις του κορωνοϊού, σε συνδυασμό και από λανθασμένες δημόσιες δηλώσεις υψηλόβαθμου υπουργού μέλους της κυβέρνησης. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτούμε το γεγονός της δυνατότητας που μας δόθηκε θέσαμε και διαχρονικά προβλήματα και αιτήματα.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μέσα από μια τηλεδιάσκεψη δεν λύνονται διαχρονικά προβλήματα, απλά θέτονται στο τραπέζι του διαλόγου και μπαίνουν στην ατζέντα μιας διαπραγμάτευσης και ενός γόνιμου διαλόγου ο οποίος θα πρέπει να συνεχιστεί κλαδικά και σε διευρυμένη βάση. Η επόμενη μέρα μετά την κορωνοϊό εποχή θα είναι ακόμη δυσκολότερη για τον χώρο μας και σε συνδυασμό με της παθογένειες της δικές μας και του συστήματος θα είναι εξοντωτική για πολλούς από εμάς. Όποτε πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας να αφήσουμε την γκρίνια και την φαγωμάρα, να ανασυνταχθούμε και πάνω από όλα να βάλουμε πλάτη και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον».

 

 

 

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com