Home > Αθλητικά > Το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ακαδημίας ΟΡΦΕΑ Χωριστής Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Σάκης Θωμόπουλος μιλάει στον “Π.Τ.”

Το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ακαδημίας ΟΡΦΕΑ Χωριστής Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Σάκης Θωμόπουλος μιλάει στον “Π.Τ.”

 

Στις 27 & 28 Μαΐου

Το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου

της ακαδημίας ΟΡΦΕΑ Χωριστής

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Σάκης Θωμόπουλος μιλάει στον “Π.Τ.”

 

        

Το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου διοργανώνει ο ΟΡΦΕΑΣ Χωριστής το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Μαΐου.        Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά το Σάββατο 27 Μαΐου θα αγωνιστούν οι ηλικίες 2004-05 (4 ομάδες) και 2006-07 (8 ομάδες)  ενώ την Κυριακή 28 Μαΐου θα αγωνιστούν οι ηλικίες 2002-03 (4 ομάδες), 2008-09 (8 ομάδες) και 2010-11 (12 ομάδες).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 14:00 με την τελετή έναρξης να προηγείται και την τελετή απονομής να είναι προγραμματισμένη για τις 14:10. Κατά την τελετή απονομής, όλοι οι αθλητές θα παραλάβουν μετάλλιο και αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά.

Στόχος των υπευθύνων της ακαδημίας είναι να   ψυχαγωγηθούν τα παιδιά και να φύγουν με χαμόγελο από το γήπεδο. Γι αυτόν τον λόγο άλλωστε, η ακαδημία έλαβε την απόφαση να απονεμηθούν μετάλλια σε όλα τα παιδιά και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τελετή απονομής ώστε όλα τα παιδιά να λάβουν το χειροκρότημα που τόσο πολύ επιθυμούν.

Επίσης, στην ακαδημία Χωριστής, θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργείτε μέσα από τα τουρνουά η “ευγενής άμιλλα”  και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη προς τα παιδιά που είναι από την φύση τους δίκαια. Γι αυτόν τον λόγο οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς διαιτησία καθώς αυτά τα παιχνίδια πρέπει να έχουν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι άνθρωποι της ακαδημίας Χωριστής, σε τέτοιου είδους αγώνες δεν πρέπει  να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Προτεραιότητα σε τέτοιου είδους αγώνες πρέπει να είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα και η ποιοτική βελτίωση των νεαρών ποδοσφαιριστών και όχι η βελτίωση των στατιστικών «μας». Για αυτόν τον λόγο δεν θα υπάρχει ανακοίνωση αποτελεσμάτων, βαθμολογία και κατάταξη και οι απονομές θα γίνουν σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες ισότιμα.

Επιπλέον, το τουρνουά της Χωριστής θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς να αποδείξουν στα παιδιά τους πως είτε είναι οι καλύτεροι είτε όχι, τα αγαπούν, τα στηρίζουν και επικροτούν κάθε προσπάθειά τους και όχι, απαραίτητα, το όποιο νικηφόρο αποτέλεσμα.

IMG_0075

Στην εφημερίδα μας μίλησε ο υπεύθυνος της ακαδημίας Χωριστής, Σάκης Θωμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της ακαδημίας και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Θωμόπουλος, «Η Ακαδημία μας έχει τμήματα που ξεκινούν από παιδιά ηλικίας 6 ετών και στόχος είναι το παιδί να γνωρίσει το άθλημα μέσα από το παιχνίδι. Επιδίωξή μας είναι όσο μεγαλώνει το παιδί να αναπτύσσει τα στοιχεία τακτικής του και να εξελίσσει τις ικανότητές του, όμως πάνω από όλα να χαίρεται το άθλημα. Προτεραιότητα όλων μας είναι τα παιδιά να γνωρίζουν τις αξίες της ομαδικότητας, της προσπάθειας, του σεβασμού της αντίπαλης ομάδας, χωρίς να είναι αυτοσκοπός η νίκη».

 

Η επιβράβευση της δουλειάς μας – εξηγεί ο κ. Θωμόπουλος – έρχεται όταν αθλητές μας εξελίσσονται μέσα από το άθλημα και διακρίνονται σ’ αυτό. Η ακαδημία της Χωριστής είναι στην ευχάριστη θέση να έχει τέσσερα παιδιά της στη μεικτή ομάδα της Δράμας, ενώ αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές της προωθούνται και αγωνίζονται στην αντρική ομάδα.

 

[Ο Α. Σ. Ορφέας Χωριστής ιδρύθηκε το 1974 και αποτελεί την ιστορική συνέχεια του Εργατικού Αστήρ Χωριστής (1928-1929) και του Αθλητικού Ομίλου Χωριστής (Α.Ο.Χ. 1949).Από το 2000 ο Ορφέας έχει οργανώσει και λειτουργεί την δική του ποδοσφαιρική ακαδημία της οποίας οι πρώτοι «μαθητές» στελεχώνουν πλέον την ανδρική ομάδα του συλλόγου και άλλες ομάδες του Νομού και γειτονικών νομών που αγωνίζονται σε επαγγελματικές κατηγορίες. Η ακαδημία αριθμεί πάνω από 110 παιδιά και συμμετέχει στο πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.Άλλωστε, αποτέλεσμα της σωστής δουλειάς που γίνεται στην ακαδημία του ΟΡΦΕΑ Χωριστής είναι και η παραχώρηση ποδοσφαιριστών – κατά καιρούς – σε τμήματα υποδομής μεγάλων συλλόγων όπως ο Ατρόμητος Αθηνών (Συμεωνίδης Σωκράτης και Μιχαλάκης Χαρίσης), Ολυμπιακό Πειραιώς (Αμαραντίδης Κυριάκος διεθνής με την Εθνική U16) SCODA Ξάνθης (Ιωσηφίδης Αλέξανδρος) Δόξα Δράμας (Βουτσινά Μάριο, Δούμπλατζη Μιχάλη, Συμεωνίδη Σωκράτη, Ματσιώρη Βασίλη κ.α) αλλά και στην γυναικεία ομάδα του νομού μας Αμαζόνες Δράμας (Κοτσάκι Στέλλα διεθνής με την Εθνική κορασίδων και νεανίδων).]