Home > Νέα > Ξεκίνησαν τα ψηφιακά μαθήματα παιδικής όπερας «Carmen 4 all» από την Ένωση Κυριών Δράμας

Ξεκίνησαν τα ψηφιακά μαθήματα παιδικής όπερας «Carmen 4 all» από την Ένωση Κυριών Δράμας

Ξεκίνησαν  τα ψηφιακά μαθήματα

παιδικής όπερας «Carmen 4 all»

από την Ένωση Κυριών Δράμας

Με την αποκλειστική χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων

Σταύρος Νιάρχος και Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου

 

 

Το πρόγραμμα «Carmen 4 all» της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, επιστρέφει για τη νέα χρόνια με νέα ψηφιακά μαθήματα.

Ακολουθώντας τα προληπτικά μέτρα για την πανδημία, τα δια ζώσης μαθήματα διακόπηκαν τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μία σειρά καλλιτεχνικών εργαστηρίων για τους μαθητές από το σπίτι με την επιμέλεια και τον συντονισμό της υπεύθυνης του έργου Βίκυς Κωνσταντινίδου.

Χρονοδιάγραμμα

Με την έναρξη των σχολείων, σε μια προσπάθεια να επανέλθει και το πρόγραμμα της παιδικής όπερας «Carmen 4 all» στους κανονικούς ρυθμούς ξεκίνησαν  από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου  εβδομαδιαία ηλεκτρονικά μαθήματα μέσω ψηφιακής πλατφόρμας. Το κάθε μάθημα αποτελείται από μέρος φωνητικής με τους μουσικούς, Ευφημία Ζάννη και Γιάννη Αναστασιάδη,  και μέρος κινησιολογίας με τον χορευτή και χορογράφο, Δημήτρη Σωτηρίου.

Το πρόγραμμα «Carmen 4 all» χρηματοδοτείται με την αποκλειστική δωρεά των Ιδρυμάτων Σταύρος Νιάρχος και Ιωάννου Φ Κωστόπουλου.

Ταυτότητα προγράμματος

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2022. Είκοσι παιδιά ηλικίας 8-14 ετών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων θα γνωρίσουν την όπερα. Η δράση, θα γίνει σε συνεργασία με την Royal Opera του Λονδίνου, καθώς  η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. έλαβε το δικαίωμα χρήσης του εκπαιδευτικού προγράμματος “Sign and Create Carmen”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα μουσικολογίας, κινησιολογίας και βιωματικά εργαστήρια γνωριμίας με την όπερα. Τελικός στόχος είναι να ανεβεί η παιδική παράσταση της όπερας «Carmen 4 all» στην Λυρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και να παρουσιαστεί στο κοινό της Δράμας, σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, σχολεία ειδικής αγωγής.