Home > νέα > Ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας και ενεργειακής βελτιστοποίησης ύδρευσης Δ. Δοξάτου

Ευφυές σύστημα διαχείρισης ενέργειας και ενεργειακής βελτιστοποίησης ύδρευσης Δ. Δοξάτου

Από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Ευφυές σύστημα διαχείρισης

ενέργειας και ενεργειακής

βελτιστοποίησης ύδρευσης Δ. Δοξάτου

Πέρασε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 28 Μαΐου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου. Οι ψήφοι στην Ο.Ε. έπρεπε να σταλθούν από τις 08.00 έως τις 10.00 χθες το πρωί.

Ένα από τα θέματα, ήταν η συμμετοχή του Δήμου Δοξάτου σε πρόσκληση του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» για το έργο: «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας στις υποδομές του υδροδοτικού συστήματος του Δήμου Δοξάτου με χρήση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Φ/Β)» με συνολικό προϋπολογισμό 2.040.664,75 ευρώ με ΦΠΑ.

Στα υποέργα περιλαμβάνονται: 1ο Υποέργο, «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ευφυούς συστήματος διαχείρισης ενέργειας και ενεργειακής βελτιστοποίησης του συστήματος ύδρευσης του Δήμου Δοξάτου» με προϋπολογισμό 1.616.464 ευρώ με ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 44/2021 μελέτη , το σύστημα θα αποτελείται από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), από 13 Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ), που θα εγκατασταθούν σε 13 αντίστοιχες θέσεις ελέγχου, έντεκα (11) Τοπικούς Σταθμούς Υπολειμματικού χλωρίου (ΤΣΥΧ), έναν (1) Τοπικό σταθμό Ρύθμισης Πίεσης (ΤΣΕΡΠ) και 3 δυο (2) Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου Πίεσης. Οι τιμές που θα συλλέγονται από τους ΤΣΕ θα μεταφέρονται στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), με ασύρματη επικοινωνία μέσω RF Modem που θα υπάρχουν στους Σταθμούς Ελέγχου

Στο 2ο υποέργο: «Προμήθεια και τοποθέτηση περίφραξης για τη διαμόρφωση χώρου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, προϋπολογισμού 15.000,75 ευρώ με ΦΠΑ.

Στο 3ο υποέργο: «Προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 498,96 KWP, προϋπολογισμού 409.200 ευρώ με ΦΠΑ.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, με 5 ψήφους υπέρ και 1 κατά από τον κ. Δαλακάκη.