Στις 28, 29 και 30 Ιουλίου

Η 14η Γιορτή Καλαμποκιού

στο Καλαμπάκι Δράμας

 

Την 14η Γιορτή Καλαμποκιού, διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ΔΗΚΕΔΗΔ, και ο Δήμος Δοξάτου, στις 28, 29 και 30 Ιουλίου, στο Καλαμπάκι Δράμας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., η Μικτή Χορωδία Καλαμπακίου Μ. Αλέξανδρος και η Παραδοσιακή Χορωδία Κυργίων του Δήμου Δοξάτου, θα τραγουδήσουν Μίκη Θεοδωράκη. Στις 9 μ.μ., θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Καλαμποκιού, και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ρεμπέτικα από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Καλαμπακίου. Ακολούθως, στις 9.30 μ.μ., τη σκυτάλη θα πάρουν Δραμινοί ρεμπέτες, με λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα, Δραμαδοντες. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μουσικό οδοιπορικό από την Ιωνία στον Πειραιά, ρεμπέτικα τραγούδια, τραγούδια με στίχους και μουσική του Παναγιώτη Χρόνη, και λαϊκό γλέντι για όλους.

GIORTH KALAMPOKIOY

Το Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ., θα ακολουθήσουν τραγούδια από το Ελληνικό ρεπερτόριο με την Φιλαρμονική του Δήμου Δοξάτου, στις 9 μ.μ., το πρόγραμμα θα συνεχιστεί χορεύοντας ελληνικά με την σχολή χορού της Μιρέλλας Νότα, ενώ στις 9.30 μ.μ., θα ακολουθήσει ταξίδι στο λαϊκό τραγούδι, με τους Ντίνα Παπαϊωάννου, Δημήτρη Καστόπουλο, Ρεμπελέτες και Άρη Δημητρακόπουλο.

Τέλος, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες, στις 9 μ.μ., το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στους ελληνικούς λαϊκούς ρυθμούς, με ρεμπέτικο σχήμα με την Ελένη Νοταρίδου στα κρουστά και το τραγούδι, την Μαριάνα Βογιατζή στο μπαγλαμά και το τραγούδι, και την Λένα Τζαμπάζη στην κιθάρα και το τραγούδι.