Home > Νέα > Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων στον «Π.Τ.»

Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού-Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων στον «Π.Τ.»

Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων στον «Π.Τ.»

Ξεκίνησε το έργο της κατασκευής του

Παιδικού Σταθμού στην οδό Χελμού

► Έχουμε αναδόχους για παιδική χαρά δημοτικού κήπου, Ν. Κρώμνης και Κ. Αγρού

► Σύντομα ο εργολάβος για τον περιβάλλοντα χώρο στο γήπεδο Κραχτίδη

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκονται ορισμένα σημαντικά έργα του Δήμου Δράμας, τα οποία και αυτά είχαν σχετικές καθυστερήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Ένα απ’ αυτά είναι η κατασκευή του νέου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Δράμας στην περιοχή της οδού Χελμού, δίπλα ακριβώς από το γήπεδο του τένις. Όπως μας λέει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καψημάλης, «ήδη ο εργολάβος έχει εγκατασταθεί και έχει ξεκινήσει το έργο. Αυτή την ώρα εκτελεί εργασίες, καθώς έχει ξεκινήσει περιμετρικά την περίφραξη του οικοπέδου και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο σκάμα για τη θεμελίωση». Ήδη από την πλευρά της 1ης Ιουλίου έχει ετοιμάσει τα πρώτα καλούπια.

Το κτίριο θα είναι ισόγειο, εμβαδού 501,35 τ.μ. και διαθέτει 96.63 τ.μ. ημιυπαίθριους χώρους. Αποτελείται από 4 αίθουσες νηπίων, ένα γραφείο διεύθυνσης, γραφείο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, συγκρότημα WC νηπίων, WC για ΑμεΑ, αποθηκευτικούς χώρους και λεβητοστάσιο. Η κεντρική είσοδος του κτιρίου θα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του οικοπέδου, επί της οδού Χελμού. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 1,23 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Παιδική χαρά δημοτικού κήπου

Ένα άλλο έργο που αναμένεται είναι η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου. Όπως διευκρινίζει ο κ. Καψημάλης, έχει εγκριθεί ήδη το δεύτερο πρακτικό από τη διαδικασία δημοπράτησης, που σημαίνει ότι πλέον έχουμε ανάδοχο και πολύ σύντομα πλέον θα οριστεί το χρονοδιάγραμμα του έργου για να ξεκινήσει.

Η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου, είναι κάτι που περιμένουν πολλοί συμπολίτες μας και θα προσδώσει σίγουρα μια διαφορετική όψη στο δημοτικό κήπο, καθώς αναμένεται η αναβάθμιση της περιοχής.

Η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου έχει προϋπολογισμό 568.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και φιλοδοξεί να είναι μια από τις καλύτερες της πόλης. Κατά την κατασκευή της, προβλέπεται να τοποθετηθούν σύγχρονα όργανα παιδικής χαράς, με δυνατότητα εξυπηρέτησης διαφόρων ηλικιακών ομάδων και παιδιών ΑμεΑ, στοιχεία αστικού εξοπλισμού όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, πινακίδες, φωτιστικά σώματα LED, μεταλλική περίφραξη ικανού ύψους και διαμόρφωσης για εξασφάλιση σε ανεξέλεγκτη πρόσβαση από και προς την παιδική χαρά, μεταλλικές θύρες περίφραξης, πινακίδες σήμανσης κτλ.

Ο εξοπλισμός που έχει επιλεγεί για να τοποθετηθεί, περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων. Για τις ηλικίες υποπεριοχή παίδων από 3 έως 6 ετών: κούνιες, εναέρια ταλάντωση, πολυσύνθετο όργανο παίδων, χοροδικτύωμα, τραμπολίνο, αναρριχητικό όργανο και όργανο ταλάντωσης.

Παιδικές χαρές Ν. Κρώμνης και Κ. Αγρού

Επίσης, ανάδοχο του έργου έχουμε και για τη νέα παιδική χαρά στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, για την οποία υπογράφτηκε μάλιστα το συμφωνητικό με τον εργολάβο και τις επόμενες ημέρες  θα υπογραφεί και το συμφωνητικό για την παιδική χαρά του Καλού Αγρού.

Γήπεδο Κραχτίδη

Επίσης, ήδη από τη Τρίτη 17 Μαΐου, υπογράφτηκε το συμφωνητικό για το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του γηπέδου Κραχτίδη. Το έργο έχει προϋπολογισμό 178.000 ευρώ και πολύ σύντομα επίσης, ο εργολάβος θα εγκατασταθεί για να ξεκινήσει.

Στο έργο περιλαμβάνεται η διαμόρφωση όλου του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το «Φουσκωτό», γύρω από το γήπεδο ποδοσφαίρου όπως και του κλειστού γυμναστηρίου και περίφραξη του θόλου. Κατά τη διάρκεια του έργου θα διαμορφωθούν ανοιχτά γήπεδα μπιτς βόλεϊ και μπιτς χάντμπολ.

Διαβάσεις

Τέλος, ερωτώμενος για το ζήτημα της βαφής των διαβάσεων, ο κ. Καψημάλης σημειώνει ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχουμε εργασίες στις διαβάσεις. Όπως μας εξήγησε, αν και  ο εργολάβος είχε προγραμματίσει να τις βάψει αυτές τις ημέρες, οι καιρικές συνθήκες με τις σποραδικές βροχές το πήγαν πίσω.

Όπως πάντως μας λέει, το επόμενο δεκαπενθήμερο ο εργολάβος αναμένεται να ξεκινήσει. Ο φόβος είναι ότι, αν βαφούν οι διαβάσεις και βρέξει, θα έχουμε ατέλειες στο έργο. Ελπίζουμε ότι και αυτό το έργο, που εντάσσεται στο γενικότερο έργο της οδοποιίας να ολοκληρωθεί σύντομα.