Home > νέα > Με αποχή και πορεία προς το Δημαρχείο απάντησαν μικροπωλητές και παραγωγοί της λαϊκής στην περιοχή της Ανάπλασης

Με αποχή και πορεία προς το Δημαρχείο απάντησαν μικροπωλητές και παραγωγοί της λαϊκής στην περιοχή της Ανάπλασης

Με αποχή και πορεία προς το Δημαρχείο

απάντησαν μικροπωλητές και παραγωγοί

της λαϊκής στην περιοχή της Ανάπλασης

 Μετά από συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο αποφασίστηκε να καταθέσουν εκ νέου τις προτάσεις τους

 

Της Σουζάνας Θεοδωρίδου

Με κινητοποίηση απάντησαν χθες οι μικροπωλητές επί της οδού Χελμού, στην οποία συμμετείχαν και οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς της περιοχής, στο νέο σχεδιασμό. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκαναν πορεία με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο, όπου συγκεντρωμένοι ζήτησαν από το Δήμαρχο Δράμας να ακούσει τα αιτήματά τους.

Ο κ. Μαμσάκος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συναντήθηκε με την Πρόεδρο των Μικροπωλητών Δράμας, κα. Παπαδοπούλου και όσους είχαν συγκεντρωθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου. Η κα. Παπαδοπούλου εξήγησε στον Δήμαρχο πως η αντίδρασή τους απορρέει από την εκτίμηση ότι η λύση που προτείνεται δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει κανέναν, ούτε τους πωλητές, αλλά ούτε και τους καταναλωτές. Μάλιστα, η κα. Παπαδοπούλου εξέφρασε την ανησυχία της για μια ενδεχόμενη έξαρση του Covid από το Φθινόπωρο, μία κατάσταση που όπως εξήγησε θα τους φέρει αντιμέτωπους πάλι με τα ίδια προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Δράμας ζήτησε από την κα. Παπαδοπούλου να καταθέσουν εκ νέου τις προτάσεις τους με περισσότερες όμως διευκρινίσεις, προκειμένου να αξιολογηθούν και προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Από την πλευρά της η κα. Παπαδοπούλου μιλώντας χθες στον «Π.Τ.» εξήγησε πως θα προχωρήσει σε σύγκληση γενικής συνέλευσης του σωματείου, προκειμένου να παρουσιάσουν πιο ολοκληρωμένες προτάσεις με τις απαιτούμενες διευκρινίσεις. Όπως τόνισε η κα. Παπαδοπούλου «ευελπιστώ να συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα και εύχομαι να βρεθεί μία λύση που να ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες στη λαϊκή αγορά της Ανάπλασης, όπως και τους καταναλωτές, διότι, κατά κύριο λόγο, πρέπει να διευκολύνουμε τους πελάτες μας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, γιατί ο σχεδιασμός που έχει προταθεί δυστυχώς, δεν είναι υλοποιήσιμος».

Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό που έχει προτείνει η δημοτική αρχή, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, η νέα λαϊκή θα λειτουργεί στο χώρο των δύο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων και στο τμήμα της Χελμού, ανάμεσα στις οδούς Φιλίππου και Κεφαλληνίας.

Αυτό που ζητούν – κατά κύριο λόγο – οι μικροπωλητές, είναι να μην μεταφερθούν σ’ αυτή την περιοχή και ζητούν να παραμείνουν όπως είναι σήμερα, απλωμένοι επί της οδού Χελμού, στο τμήμα που τέμνεται από την οδό Βεργίνας (Δημοτικό Ωδείο) μέχρι και Κεφαλληνίας (πάρκο εκπαίδευσης σκύλων).