Home > νέα > Στόχος η προσφορά έργου, καινοτομίας και ήθους στην εκπαίδευση στο Νομό Δράμας-Δηλώσεις των κ.κ. Παπαεμμανουήλ, Κιουλάνη και Διαλεκτόπουλου

Στόχος η προσφορά έργου, καινοτομίας και ήθους στην εκπαίδευση στο Νομό Δράμας-Δηλώσεις των κ.κ. Παπαεμμανουήλ, Κιουλάνη και Διαλεκτόπουλου

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Δράμας με τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης

Στόχος η προσφορά έργου,

καινοτομίας και ήθους

στην εκπαίδευση στο Νομό Δράμας

Δηλώσεις των κ.κ. Παπαεμμανουήλ, Κιουλάνη και Διαλεκτόπουλου

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΤΟΥΣ δύο νέους διευθυντές εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας κ. Κιουλάνη και Δευτεροβάθμιας κ. Διαλεκτόπουλο, συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι τρεις άνδρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση στο Νομό Δράμας.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαεμμανουήλ καλωσόρισε τους δύο νέους διευθυντές αν και όπως είπε, ο κ. Κιουλάνης είναι «παλαιός γνώριμος», καθώς είχε θητεύσει στην ίδια θέση πριν από δυόμιση χρόνια περίπου.

Όπως είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, «για εμάς η εκπαίδευση είναι πρωτεύουσας σημασίας και με όλες μας τις δυνάμεις θα συνδράμουμε στην ευόδωση των σκοπών, που και οι δύο νέοι διευθυντές θέλουν να βάλουν ως όραμα και στόχους στη θητεία τους».

Σημείωσε ακόμα ότι, «θα είμαστε πάντοτε αρωγοί και συμπαραστάτες σε υλικοτεχνικό επίπεδο, πρακτικό αλλά και σε επίπεδο στόχων. Γιατί γνωρίζω ότι και οι δύο νέοι διευθυντές, έχουν οράματα, έχουν φιλοδοξίες με την καλή έννοια του όρου και σχέδια για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στη Δράμα και την ευρύτερη περιοχή».

Από αριστερά: Ο κ. Σπύρος Κιουλάνης, ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και ο κ. Θανάσης Διαλεκτόπουλος.

Τόνισε ιδιαίτερα μάλιστα, ότι «τα βιογραφικά και των δύο είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ελλάδα και αυτό είναι μεγάλη τιμή για τη Δράμα», ενώ σε άλλο σημείο είπε χαρακτηριστικά: «Ως δασκαλοπαίδι, ξέρω ότι ο ρόλος του δασκάλου και του καθηγητή είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να είμαστε υποστηρικτικοί όλοι στην κοινωνία που ζούμε, γιατί αυτό που κάνετε εσείς, αντανακλά στα παιδιά μας».

Με τη σειρά του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κιουλάνης, σημείωσε ότι «για εμένα δεν είναι ένα νέο ξεκίνημα, είναι μια συνέχεια ουσιαστικά, μετά από μια παρένθεση δύο περίπου ετών και βρίσκομαι εδώ με τις καλύτερες προθέσεις για να κάνουμε για την εκπαίδευση το καλύτερο».

Όπως είπε ο κ. Κιουλάνης, «υπηρέτησα για δέκα χρόνια στη Δράμα. Η υπηρέτησή μου δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μια τυπική διεκπεραίωση διαδικασιών, αλλά μια κατάθεση ψυχής. Κάναμε πάρα πολλά πράγματα, είχα την ευκαιρία στο Υπ. Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να δω πόσο σημαντικά ήταν όλα αυτά και πόσο αποδεκτά έγιναν από την εκπαιδευτική κοινότητα και με την εμπειρία που απέκτησα, βρίσκομαι εδώ για να συνεχίσουμε».

Στα λεγόμενά του, ο νέος διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Διαλεκτόπουλος, σημείωσε: «Θα έχουμε πιστεύω, μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε το προϊόν της εκπαίδευσης το οποίο θα προσφέρουμε στα παιδιά, να έχει και αντανάκλαση στην ίδια την τοπική κοινωνία. Είναι επιτακτική ανάγκη, όλοι οι τοπικοί φορείς να συνεργάζονται με την εκπαίδευση, διότι πέρα από το προϊόν το οποίο παράγεται στην πράξη,  να γίνεται γνωστό στις κοινωνικές ομάδες της πόλης μας και του Νομού και αυτό να έχει αποδοχή από τον κόσμο».

Όπως είπε, «πιστεύω ότι η εμπειρία ως συντονιστής εκπαίδευσης στο εξωτερικό σε 10 ευρωπαϊκές χώρες όπου έχω υπηρετήσει, θα με βοηθήσει να μεταφέρω στο πόστο αυτό φρέσκιες ιδέες, καινοτομίες, οι οποίες εφαρμόζονται σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες, προσαρμοσμένες κατάλληλα στα δικά μας δεδομένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τα παιδιά, που δεν είναι μόνο το μορφωτικό αγαθό, το οποίο θέλουμε να δώσουμε, αλλά είναι και ήθος. Είναι πολύ σημαντικό, τα παιδιά μας να μεγαλώνουν με ήθος, με παιδεία ελληνική και αυτό να αντανακλάται και στην τοπική κοινωνία».