Home > νέα > Διαψεύδει όσα λανθασμένα ακούγονται για τη βοήθεια προς την Πυροσβεστική Δράμας-Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Διαψεύδει όσα λανθασμένα ακούγονται για τη βοήθεια προς την Πυροσβεστική Δράμας-Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Διαψεύδει όσα λανθασμένα

ακούγονται για τη βοήθεια

προς την Πυροσβεστική Δράμας

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, διαψεύδει όλα όσα ακούγονται εις βάρος του, σχετικά με τη βοήθεια που πρόσφερε η Π.Ε. Δράμας προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Δάσος της Δαδιάς.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παπαεμμανουήλ είχε αναφέρει ότι ζητήθηκε βοήθεια από την Πυροσβεστική Δράμας ώστε να συνδράμει οικονομικά η Π.Ε. ώστε να διατεθεί ένα μικρό λεωφορείο για την μεταφορά των πυροσβεστών στο τόπο της πυρκαγιάς. Στην πρώτη εκείνη δήλωσή του, ο αντιπεριφερειάρχης είχε πει ότι η Π.Ε. προσέφερε σίτιση και ύπνο στους πυροσβέστες.

Μερικές μέρες μετά, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο ευχαριστεί τον περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιο «καθώς και το Δήμο Αλεξανδρούπολης για τη σίτιση και φιλοξενία των συναδέλφων πυροσβεστών» καθώς και την «πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μεριμνήσει προσωπικά για την μεταφορά των πυροσβεστών του Νομού Δράμας στο Δάσος της Δαδιάς λόγω βλάβης του πυροσβεστικού οχήματος μεταφοράς προσωπικού».

Σε άλλο σημείο του δελτίου Τύπου της Ένωσης Πυροσβεστών, αναφέρονται τα εξής: «Όσον αφορά τους συναδέλφους πυροσβέστες του Νομού Δράμας που συμμετείχαν στην κατάσβεση της παραπάνω πυρκαγιάς σας ενημερώνουμε ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο διότι επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου. Εν κατακλείδι οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας σχετικά με την σίτιση και διαμονή των Πυροσβεστών του Νομού Δράμας με έξοδα της Αντιπεριφέρειας Δράμας καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Στο μεταξύ, όλη αυτή η κατάσταση πήρε διαστάσεις και μετά απ’ αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, θέλησε να διαψεύσει όλα όσα ακούγονται εις βάρος του και να μιλήσει για την πραγματική διάσταση του θέματος.

Έτσι, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου (χθες), και έδωσε εξηγήσεις για το ζήτημα και λίγο πριν από την συνέντευξη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης κ. Ηλία Βούλγαρη, ο οποίος είχε ανειλημμένη υποχρέωση και θα βρίσκεται στη Δράμα την επόμενη εβδομάδα και θα δώσουν εκ νέου συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος λοιπόν στο ζήτημα για το τι συνέβη, ο κ. Παπαεμμανουήλ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εμείς, όταν προέκυψε η πυρκαγιά στη Δαδιά, κληθήκαμε από το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας κ. Αραμπατζή να συνδράμουμε με όσες δυνάμεις είχαμε. Κυρίως μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε στη μεταφορά των 18 πυροσβεστών από τη Δράμα προς τη Δαδιά. Δεν υπήρχε κάτι προϋπολογισμένο, ήταν κάτι έκτακτο. Μιλήσαμε με το διοικητή του ΚΤΕΛ κ. Χατζόπουλο, του είπαμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και θα βρεθεί ο τρόπος να τακτοποιηθεί το ζήτημα της δαπάνης».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαεμμανουήλ, «το κόστος τελικά, καλύφθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης» στο οποίο ο ίδιος μέλος του Δ.Σ., και διάβασε από σχετικό πρακτικό: «Έγκριση δαπάνης για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διατροφής και διαμονής των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στ Δάσος της Δαδιάς Νομού Έβρου».

Στη συνέχεια, ο ίδιο σημειώνει: «Ένα εσωτερικό θέμα της Π.Υ. εμείς δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε αν η διατροφή και διαμονή αφορούσε τους πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης ή άλλων περιοχών  και όχι της Δράμας και δεν θα θέλαμε ποτέ να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο θέμα. Γιατί ακούστηκε ακόμα και για fake news. Εμείς έχουμε άριστες σχέσεις με την Π.Υ. και είχαμε και θα είχαμε στο μέλλον»

Σε άλλο σημείο, είπε ότι, «Εμείς καλύψαμε τη δαπάνη που μας ζητήθηκε και ένα εσωτερικό θέμα της Π.Υ. και δεν μπορούσαμε να μυρίσουμε τα δάχτυλά μας ποιοι πυροσβέστες έμειναν και σιτίστιστηκαν και ποιοι όχι. Εμάς, ζητήθηκε η συνδρομή μας και χωρίς δεύτερη κουβέντα συνδράμαμε. Το πιο εύκολο ήταν να πούμε ότι δεν μπορούσαμε να το καλύψουμε, προστρέξτε κάπου αλλού. Θέλω λοιπόν να διαψεύσω κατηγορηματικά και το δελτίο Τύπου της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση, που αναπαρήγαγε κάτι χωρίς να το διασταυρώσει».