Home > Πρώτο Θέμα > Περισσότερα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας από τα άλλα της Περιφέρειας

Περισσότερα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Δράμας από τα άλλα της Περιφέρειας

Τη Δράμα επισκέφθηκε χθες ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

Περισσότερα τα προβλήματα

του Νοσοκομείου Δράμας

από τα άλλα της Περιφέρειας

Τα προβλήματα με την βρουκέλλωση στο Παρανέστι

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ βρέθηκε  ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος, από τον Ιανουάριο ακόμα, επισκέπτεται μια φορά την εβδομάδα τη Δράμα, όπου παραβρίσκεται σε συσκέψεις με τους περιφερειακούς συμβούλους του, ενώ έχει συναντήσεις με διάφορους φορείς του Νομού.

Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Δράμα, ο κ. Μέτιος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, με το διοικητή του Νοσοκομείου Δράμας κ. Λιάτση, καθώς και με εκπροσώπους των Κτηνοτροφικών Συλλόγων, του Συλλόγου Φαρμακοποιών και στελέχη της Αυτοδιοίκησης.  Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μέτιος συνοδευόταν από τον περιφερειακό διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Αναστάσιο Παράσχου, καθώς και από τον περιφερειακό σύμβουλο της Δράμας κ. Κώστα Κινατζίδη.

Όλες οι συσκέψεις στις οποίες συμμετείχε ήταν κλειστές χωρίς να επιτραπεί η είσοδος σε δημοσιογράφους, ενώ τον πετύχαμε κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση.

Για άλλη μια φορά, ο κ. Μέτιος δεν θέλησε να κάνει επίσημες δηλώσεις για οτιδήποτε, καθώς επιμένει πως, όταν διευθετηθούν κάποιες υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και όταν αρχίσουν να δρομολογούντα κάποια έργα, μόνο τότε θα κάνει δηλώσεις.

DSC08246

Από την επίσκεψη του κ. Μέτιο στο Νοσοκομείο Δράμας. Από αρ. ο κ. Παράσχος, ο κ. Μέτιος, ο κ. Λιάτσης και ο κ. Κινατζίδης.

Πολλά τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Πάντως, μιλώντας με το διοικητή του Νοσοκομείου κ. Λιάτση, του είπε ότι όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης έχουν προβλήματα, όμως τα περισσότερα από αυτά εντοπίζονται στο Νοσοκομείο της Δράμας. Σημείωσε επίσης, ότι πρόθεση της Περιφέρειας είναι να στηριχθεί το Νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την προετοιμασία και τη μεθοδικότητα του διοικητή του κ. Λιάτση, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι θα διατεθούν σημαντικοί πόροι για την στήριξη του ιδρύματος υγείας της πόλης μας.

Με τη σειρά του ο κ. Λιάτσης, ευχαρίστησε τον κ. Μέτιο που βρίσκεται δίπλα στο Νοσοκομείο της Δράμας, «που ακούτε τις προτάσεις μας, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετωπίζετε αυτά που το Νοσοκομείο προτίθεται να κάνει με τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η διοίκηση. Είστε αρωγός της προσπάθειάς μας για το καλύτερο μέλλον του Νοσοκομείου Δράμας. Η συνεργασία μας είναι άριστη».

Τόσο ο κ. Μέτιος όσο και ο κ. Λιάτσης, δήλωσαν ότι συνεργάζονται μεταξύ τους άριστα σε κάθε βαθμό για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

 

Βρουκέλλωση στο Παρανέστι

Όπως σημειώσαμε παραπάνω, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Μέτιος, είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας. Στη συνάντηση αυτή παρών ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κιτσουκάκης και άλλοι κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Παρανεστίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή προβλήματα με την βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) στα ζώα τους.

Σύμφωνα με όσα μας είπε αργότερα ο κ. Κιτσουκάκης, 7-8 μονάδες στο Παρανέστι, έχουν προσβληθεί από την ασθένεια της βρουκέλλωσης, καθώς με πρόσφατες αιμοληψίες που έγιναν στα ζώα, αρκετά από τα δείγματα έχουν βγει θετικά. Οι κτηνοτρόφοι, ζήτησαν από τον περιφερειάρχη κ. Μέτιο, να βοηθήσει ώστε το ζήτημα να λυθεί τοπικά, να μην φτάσει δηλαδή μέχρι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να τους δοθούν τα εμβόλια, καθώς έτσι θα περάσει αρκετός χρόνος. Ο κ. Μέτιος υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει το θέμα στον περιφερειακό διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας κ. Σαχπαζίδη, και θα υπάρξουν άμεσες απαντήσεις και ενέργειες.

Αυτή την εποχή πάντως, φαίνεται πως η ασθένεια της βρουκέλλωσης βρίσκεται σε νέα ένταση, καθώς και άλλες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν προσβληθεί στην Περιφέρεια. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση της γενικής Περιφερειακή Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που με απόφασή της για λήψη υγειονομικών μέτρων κατά της βρουκέλλωσης των βοοειδών, προχώρησε σε εντολή σφαγής των ζώων μονάδας στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης.