Home > Πρώτο Θέμα > Τους επόμενους μήνες αναμένεται η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Δράμας Επίσκεψη του αναπληρωτή γεν. γραμματέα του Υπ. Υγείας στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Τους επόμενους μήνες αναμένεται η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Δράμας Επίσκεψη του αναπληρωτή γεν. γραμματέα του Υπ. Υγείας στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Επίσκεψη του αναπληρωτή γεν. γραμματέα του Υπ. Υγείας στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Τους επόμενους μήνες αναμένεται

η προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό

στο Κέντρο Υγείας Δράμας

Βαρδαρός: «Ο κόσμος θα πρέπει να γυρίσει στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας»

Λεμπιδάκης: «Ελπίζουμε οι υποσχέσεις του υπουργείου να γίνουν σύντομα πραγματικότητα»

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Υγείας Δράμας (πρώην ΙΚΑ και πρώην ΠΕΔΥ), επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Βαρδαρός, συνοδευόμενος από τον υποδιοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη. Τα δύο στελέχη του τομέα Δημόσιας Υγείας, έφτασαν στη Δράμα προερχόμενα από το Δοξάτου, όπου λίγη ώρα πριν είχε εγκαινιαστεί το Πολυδύναμο Ιατρείο Δοξάτου. Στο Κέντρο Υγείας Δράμας, τους υποδέχθηκε ο διευθυντής κ. Λεμπιδάκης, η ιατρός – ρευματολόγος κα. Γαμβρέλη καθώς και στελέχη της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ.

Kentro Ygeias 112

Ο κ. Βαρδαρός (αρ.) ξεναγείται στο Κέντρο Υγείας Δράμας από τον κ. Λεμπιδάκη (μέσον).

Ο κ. Βαρδαρδός ξεναγήθηκε κατ’ αρχάς στο χώρο του Κέντρου Υγείας Δράμας, μίλησε με εργαζομένους, ενώ μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο», «η μετονομασία του πρώην μονάδων του ΠΕΔΥ σε Κέντρα Υγείας, δεν είναι μόνο ονοματολογική. Οι πολίτες θα πρέπει πλέον να επιστρέφουν σ’ αυτές τις δομές και θα διαπιστώσουν σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με το πώς ήταν η κατάσταση το 2014. Το 2014 ήταν ένα σημείο μηδέν για την πρωτοβάθμια υγεία της χώρας. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει υπάρξει μια σημαντική αναβάθμιση στις δομές αυτές. Δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα να γίνουν. Όμως και το διαγνωστικό κομμάτι όπως και η στελέχωση, έχουν ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και μόνιμες θέσεις. Δίνουμε το σήμα ότι αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει και αναστρέφεται και θα πηγαίνει διαρκώς καλύτερα».

Στην ερώτηση του «Π.Τ.», για το πόσο σύντομα αναμένεται προσωπικό και κάποια μηχανήματα τα οποία έχουν ήδη εξαγγελθεί, ο κ. Βαρδαρός σημείωσε: «Τα μηχανήματα είναι θέμα λίγων μηνών να έρθουν. Όσο αφορά το προσωπικό, θέλω να πιστεύω ότι εντός του χρόνου, θα μπορέσουμε να είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση να έρθουν εδώ άνθρωποι με μόνιμες θέσεις, ακόμα και να κρατήσουμε κάποιους από το επικουρικό προσωπικό που στήριξαν το σύστημα υγείας στη δύσκολη περίοδο. Αξίζει νομίζω, να τους δώσουμε πια, μια μόνιμη θέση ένταξη στο ΕΣΥ. Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε την προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα όποια κενά έχουμε».

Σε δηλώσεις του στον «Πρωινό Τύπο» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δράμας κ. Λεμπιδάκης, καλωσόρισε τον κ. Βαρδαρό στη Δράμα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα, οι υποσχέσεις του Υπουργείου θα γίνουν πραγματικότητα.