Home > νέα > «Ανδραγάθημα η λειτουργία του γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα νομιμότητας» ► Ευχαριστημένος ο εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας από την λειτουργία του Χ.Κ.Φ.

«Ανδραγάθημα η λειτουργία του γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα νομιμότητας» ► Ευχαριστημένος ο εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας από την λειτουργία του Χ.Κ.Φ.

Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας για το Χιονοδρομικό Φαλακρού

«Ανδραγάθημα η λειτουργία

του γιατί υπήρχαν πολλά

προβλήματα νομιμότητας»

► Ευχαριστημένος ο εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας από την λειτουργία του Χ.Κ.Φ.

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΔΗΛΩΣΕΙΣ σχετικά με τη λήξη της χιονοδρομικής περιόδους 2022-2023 στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού (Χ.Κ.Φ.), έκανε χθες το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, μαζί με τους εκπροσώπους της εταιρείας NAVARINO Ο.Ε. που είχαν εκμισθώσει το Χ.Κ.Φ. γι’ αυτή τη σεζόν.

Παρόντες με τον κ. Παπαεμμανουήλ, ήταν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που εκμίσθωσε το Χ.Κ.Φ. κ.κ. Θεοδωρίδης, Πεταλούδης, Σουλικίδης και Αυγητίδης.

Κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Παπαεμμανουήλ αναφέρθηκε στη διακοπή λειτουργίας του Χ.Κ.Φ., λόγω της περιορισμένης χιονόπτωσης πλέον. Όπως είπε ο ίδιος, «από τις παραμονές των Χριστουγέννων μέχρι και την Κυριακή 12 Μαρτίου που ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας του, έγινε μια προσπάθεια από την αντιπεριφέρεια Δράμας και από τη νόμιμη εκμισθώτρια του Χ.Κ.Φ. την εταιρεία NAVARINO Ο.Ε., να δώσουμε στους επισκέπτες όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες. Είχαμε πει και πέρυσι τέτοιες μέρες, ότι στόχος ήταν η επαναλειτουργία του Χ.Κ.Φ. Νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πανηγυρίζουμε. Γιατί πρέπει να γίνουν ακόμα πάρα πολλά πράγματα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι του χώρου, ήταν ανδραγάθημα η λειτουργία του, γιατί υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα νομιμότητας στη λειτουργία του, υπήρχαν πολλά θέματα που έπρεπε να λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και με γνώμονα κυρίως την ασφάλεια των επισκεπτών, έπρεπε να γίνουν βήματα προσεκτικά».

Στη φωτογραφία από αριστερά οι κ.κ. Θεοδωρίδης, Πεταλούδης, Παπαεμμανουήλ, Σουλικίδης, Αυγητίδης.

Αναφέρθηκε επίσης στην ΚΥΑ παραχώρησης του Χ.Κ.Φ. στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και την Π.Ε. Δράμας λέγοντας ότι «βγήκε το Μάιο του 2022 και από εκεί ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να γίνουν κάποια πράγματα για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων που για 40 χρόνια ήταν σ’ αυτό το καθεστώς. Φτάσαμε στο Νοέμβριο και Δεκέμβριο όπου έγιναν πολύ σημαντικές Οικονομικές Επιτροπές και πάρθηκαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία του Χ.Κ.Φ. καθώς και αποφάσεις για τη νόμιμη εκμίσθωσή του και στη δημοπρασία που έγινε στην Κομοτηνή στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ευτυχώς παρουσιάστηκε η εταιρεία NAVARINO Ο.Ε. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα για την επαναλειτουργία του Χ.Κ.Φ. Γιατί, αν δεν συνέβαινε αυτό, νομίζω ότι δεν θα μιλούσαμε καν αυτή τη στιγμή».

Σε άλλο σημείο, τόνισε ο ίδιος ότι, «δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, γιατί και οι εκπρόσωποι της εταιρείας, δεν είχαν ξανακάνει κάτι τέτοιο. Εκτός από την αγάπη τους για το βουνό που είναι δεδομένη και την ενασχόληση κάποιων εξ υμών με την χιονοδρομία, ήταν κάτι μοναδικό αυτό που έγινε».

Συμπλήρωσε ακόμα, ότι, «έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων τμημάτων, ενώ επίσης έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για το υπόλοιπο μέρος του Χ.Κ.Φ., που φέτος δεν δόθηκε σε χρήση και είναι η τετραθέσια καρέκλα που οδηγεί στη Χιονότρυπα, η  διθέσια καρέκλα κ.α. Και για όλα αυτά έχουν ξεκινήσει να γίνουν οι έλεγχοι της πενταετίας για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη περίοδο και να δοθούν όλα προς χρήση. Σε πλήρη ανάπτυξη το Χ.Κ.Φ. έχει 19 πίστες ενώ φέτος λειτούργησαν μόνο 4. Ξέρουμε ότι δώσαμε το φιλί της ζωής και κρατήσαμε ζωντανό το Χ.Κ.»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο σχεδιασμό για το Βουνό των 4 Εποχών, λέγοντας ότι, «όσον αφορά το βουνό σαν εξέλιξη, είμαστε σε συνεννόηση με συλλόγους και φορείς που θέλουμε να συνδιοργανώσουμε κάποιους αγώνες πεζοπορίας, κάποιους αγώνες αναρρίχησης και κάποιες επισκέψεις που θα μπορούσαν να το αναδείξουν και άλλες εποχές του χρόνου. Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει αυτό δύσκολο και ακατόρθωτο, αλλά για εμάς είναι ένας στόχος και είμαστε ήδη σε επαφές με κάποιους ανθρώπους. Ανακοινώσεις θα γίνουν στο προσεχές διάστημα».

Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Πεταλούδης, ευχαρίστησε αρχικά τον κ. Παπαεμμανουήλ «για όλη την πραγματική και ουσιαστική βοήθεια που μας παρείχε όσον αφορά το ξεκίνημα της λειτουργίας του Χ.Κ.Φ.».

Συμπλήρωσε επίσης, «το ότι λειτούργησε το Χ.Κ.Φ., ήταν ένα ανδραγάθημα, δώσαμε πραγματικά το είναι μας γιατί το αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Οπότε θεωρώ ότι καταφέραμε έναν πάρα πολύ μεγάλο άθλο και ευχαριστούμε όλους όσοι το επισκέφτηκαν».

Σε ερώτηση του «Π.Τ.» σχετικά με τον μελλοντικό σχεδιασμό για μόνιμη εκμίσθωση για μεγάλο χρονικό διάστημα του Χ.Κ.Φ. από την Περιφέρεια, ο Παπαεμμανουήλ απάντησε σχετικά:

«Ως προοπτικές έχουμε πολλά πράγματα στο σχεδιασμό μας και ένα απ’ αυτά είναι κι αυτό που λέτε. Αλλά, ένα σπίτι για να το νοικιάσει ένας ιδιοκτήτης, θα πρέπει να έχει καλά κουφώματα, καλά πατώματα, καλά ηλεκτρολογικά κτλ. Αυτά φέτος έγιναν. Ήταν κατεστραμμένα. Τα χρόνια της αχρησίας του, έγιναν πολλές ζημιές και φθορές, είχαμε και τα γεγονότα με τις δολιοφθορές των μη νόμιμων μεταναστών τις οποίες αντιμετωπίσαμε και  θέλω να πω ότι με βάση και τις εκθέσεις της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, ειδικά στο θέμα της υγιεινής παίρνουμε άριστα. Τόσο οι τουαλέτες όσο και οι χώροι εστίασης, ήταν πάντα πεντακάθαρα, πάντα με σεβασμό στον επισκέπτη και είναι από τα στοιχεία νομίζω που νιώθουμε περήφανοι, ότι μπορεί να λειτούργησε μερικώς, αλλά λειτούργησε αξιοπρεπώς και με υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Και δεν έφυγε κανένας απογοητευμένος από το Χ.Κ.Φ.».