Home > Πρώτο Θέμα > Ανέλαβε  καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Ανέλαβε  καθήκοντα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Παρουσία αιρετών και αρχών του τόπου η κοπή βασιλόπιτας

Ανέλαβε  καθήκοντα

ο νέος αντιπεριφερειάρχης

Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ

Στον αντιπεριφερειάρχη το φλουρί της βασιλόπιτας

 

 

ΤΟ ΠΡΩΙ του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου και μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του νέου αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγoρίου Παπαεμμανουήλ, σε πνεύμα ενότητας, η καθιερωμένη ετήσια τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλο.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων στο Διοικητήριο Δράμας, ενόψει της έλευσης του Νέου Έτους 2022, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού ατόμων και με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος (Ν.Δ.), κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), κα. Χαρά Κεφαλίδου (ΚΙΝ.ΑΛ.), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Α.Μ.Θ. κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, οι Δήμαρχοι Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Προσοτσάνης κ .Θεόδωρος Αθανασιάδης, Δοξάτου κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α.Μ.Θ. κ. Ιωάννης Στεφανίδης, ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Δράμας Αντισυνταγματάρχης Δημοσθένης Τσαπράζης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας Ιωάννης Παπαθανασίου ως εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας Πύραρχος Παναγιώτης Τιάγκος, καθώς και ο πρώην Βουλευτής Δράμας Ν.Δ. κ. Δημήτριος Κυριαζίδης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος, ευχήθηκε «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» στους παρευρισκόμενους και καλή και δημιουργική θητεία στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαθεοδώρου, στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ και στους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν ευχές για μία καλή, εποικοδομητική και γεμάτη έργα χρονιά, με προσδοκία όλων να αποτελεί η εξασθένιση και ο περιορισμός της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός Δράμας, για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρειά μας, καθώς και για την κατάσταση με την τελευταία έξαρση της πανδημίας και την πορεία των εμβολιασμών.

Το  φλουρί, δείγμα καλοτυχίας, κατέληξε τελικά προς έκπληξη όλων, στον νέο αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης παρέδωσε το συμβολικό δώρο της εικόνας του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Δράμας-Σμύρνης Χρυσοστόμου, εικόνα με συμβολική-ιστορική σημασία, λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το γεγονός ότι το φλουρί έτυχε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εκλήφθηκε από τους παρευρισκόμενους ως καλός οιωνός για τη θητεία του.

Στη τοποθέτηση-δήλωσή του και το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ ευχήθηκε στις Δραμινές και τους Δραμινους Καλή Χρονιά και Χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία και τόνισε:

«Τον Άρχοντα τριών δει μέμνησθαι. Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ουκ αεί άρχει.». Με αυτό το τρίπτυχο του αρχαίου Έλληνα τραγικού και φιλοσόφου Αγάθωνα (450-400 π.Χ), Σεβασμιώτατε, κυρία και κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του Α’ και Β’ Βαθμού, Πρόεδροι φορέων και συλλόγων, φίλες και φίλοι, με αυτό το τρίπτυχο λέω, θα πορευτούμε στο προσεχές διάστημα από την υψηλή και πολυεύθυνη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, που μας εμπιστεύτηκε σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, τον οποίο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ύψιστη τιμή που μου έκανε και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Τρία πράγματα μας λέει ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος ότι πρέπει να έχει στο μυαλό του κάθε άνθρωπος που ασκεί εξουσία. Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι διοικεί με βάση τους νόμους του κράτους και τρίτον ότι δε θα διοικεί για πάντα.

Η θέση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα οφείλεται στην ομαδική νικηφόρα προσπάθεια που κάναμε στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου του 2019 με τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Χρήστου Μέτιου δώδεκα άνθρωποι. Ο ομιλών, ο συνάδελφος και προκάτοχός μου Γιώργος Παπαδόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε για όσα προσέφερε το χρονικό διάστημα που ήταν σε αυτήν τη θέση, ο εκλεκτός συνάδελφος Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος από τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου εργάζεται άοκνα για τα θέματα της Π.Ε Δράμας και ολόκληρης της Περιφέρειας ΑΜΘ, ο Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, ο Κώστας Κινατζίδης, ο Γιάννης Αμπατζόγλου, η Ιφιγένεια Τσομπανίδου, ο Χρήστος Λιθηρόπουλος, η Δέσποινα Ευαγγέλογλου, η Σαββατούλα Παπαδοπούλου, η Σοφία Σιδηροπούλου και ο Αντώνης Κασδοβασίλης.

Η χρονιά που ήρθε ας σημάνει το τέλος της πανδημίας που τόσο ταλαιπωρεί την κοινωνία μας και ολόκληρο τον κόσμο. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους».