Home > νέα > Αντιδράσεις από υγειονομικούς φορείς για τη λειτουργία της Ονειρούπολης – Σύσκεψη φορέων για ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Αντιδράσεις από υγειονομικούς φορείς για τη λειτουργία της Ονειρούπολης – Σύσκεψη φορέων για ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Σύσκεψη φορέων για ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης γιορτής

Αντιδράσεις από υγειονομικούς φορείς

για τη λειτουργία της Ονειρούπολης

► Μέτρα για περίκλειστη Ονειρούπολη ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος

► «Δεν προλαβαίνουμε να κτίσουμε νέα πτέρυγα» τόνισε η διοίκηση  του Νοσοκομείου Δράμας

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΣΥΣΚΕΨΗ με φορείς της πόλης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο Δράμας, σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας της Ονειρούπολης. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, το Νοσοκομείο Δράμας, ο Ερυθρός Σταυρός, η Αστυνομία, το Εμπορικό Επιμελητήριο, εστιάτορες, καφετέριες, εθελοντές  και άλλοι.

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας χθες στον «Πρωινό Τύπο» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Καλλινικίδης, η σύσκεψη έγινε για να υπάρξει ενημέρωση προς τους φορείς, ενώ όντως υπήρξαν «διαφορετικές απόψεις από το Νοσοκομείο και τον Ιατρικό Σύλλογο».

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος, «εγώ εξήγησα ότι ο νόμος είναι ένας και είναι αυτός που ισχύει για τη λαϊκή αγορά. Άλλο η πιστή εφαρμογή του νόμου και άλλο αλλάζουμε το νόμο γιατί έτσι μας βολεύει στη Δράμα. Εμείς είμαστε διοίκηση, πρέπει να παίρνουμε σκληρές αποφάσεις», τόνισε.

Όπως είπε, «το να μου ζητάνε, για να κάνω μια ανάθεση έργου, ο δικαιούχος να πρέπει να είναι εμβολιασμένος, αυτό πουθενά δεν το λέει ο νόμος. Αυτό είναι καταχρηστικό. Για να δώσω δηλαδή κάπου μια δουλειά, αν δεν είναι εμβολιασμένος δεν θα πρέπει να την πάρει, αυτό είναι καταχρηστικό. Αυτό δεν αναφέρεται πουθενά».

Στις αιτιάσεις μας ότι τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος όσο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους,  ο κ. Καλλινικίδης είπε ότι «ο Ιατρικός Σύλλογος δεν θέλει να συμμετέχει, εφόσον δεν είναι περίκλειστη η Ονειρούπολη. Ενώ είχε ζητήσει αρχικά σπιτάκι, τελικά αποφάσισε να κάνει πίσω σ’ αυτό».

Όπως είπε ο ίδιος, «εμείς είμαστε υπέρ της εφαρμογής του νόμου και τίποτα περισσότερο απ’ αυτό. Εδώ μας έφεραν άλλο νόμο. Εμείς δεν πάμε με το νόμο των χρονικών εκθέσεων, αλλά με το νόμο της λαϊκής αγοράς. Και εκεί που υπήρχε μια ένσταση για το τι θα γίνει με την ψυχαγωγία, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Δράμας, επιβεβαίωσε ότι η γιορτή θα γίνει με το νόμο της λαϊκής αγοράς. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θα μπαίνει και κάποιος στην εμπορική ζώνη».

Ιατρικός Σύλλογος

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε χθες η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κα. Βασιλείου, η οποία σημείωσε ότι έγινε μια ενημέρωση όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της Ονειρούπολης. «Ουσιαστικά μια ενημέρωση έγινε, κι εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε πλέον σ’ αυτό το κομμάτι. Είναι τετελεσμένα όλα».

Όπως σημείωσε μάλιστα, «δεν θεωρούμε ότι μας κάλεσαν εκεί για να λάβουν γνώμη και γνώση κάποιων πραγμάτων, είναι προαποφασισμένα όλα. Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε».

Ερωτώμενη για την άποψη του Ιατρικού Συλλόγου, η κα. Βασιλείου είπε ότι, «έπρεπε να κλειστεί η Ονειρούπολη, να υπάρχει είσοδος  και έξοδος, έλεγχος στην είσοδο και να γίνει μονοδρόμηση των διαδρόμων, ελάχιστες δράσεις, να μην υπάρχει συνωστισμός».

Σημείωσε μάλιστα η ίδια ότι, «εμείς ζητήσαμε, τόσο το προσωπικό και οι εθελοντές, να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Γιατί έρχονται σε επαφή με παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία είναι ανεμβολίαστα και πρέπει να τα προστατεύσουμε. Άρα, όσοι έρχονται σ’ επαφή με τα παιδιά, είτε είναι αυτοί που έχουν νοικιάσει τα σπιτάκια, είτε το προσωπικό  που θα είναι μέσα σ’ αυτό το χώρο και όλοι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Μας είπαν ότι αυτό δεν γίνεται».

Η κα. Βασιλείου σημείωσε ακόμα ότι, «εμείς είμαστε φορέας που προασπίζεται τη δημόσια υγεία. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου». Η ίδια τόνισε ότι, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Δράμας κα. Καρατζόγλου εκφράζοντας κι αυτή τις ανησυχίες της, είπε ότι «δεν προλαβαίνουμε να χτίσουμε καινούρια πτέρυγα στο Νοσοκομείο και ότι πρέπει να συνυπολογιστεί η κατάσταση που αυτή τη στιγμή έχουμε σαν περιοχή και ότι υπάρχει μια αυξημένη  προσέλευση ασθενών και εισαγωγών στο Νοσοκομείο, γιατί υπάρχει μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων».

Το γεγονός πάντως είναι ότι, όλα σχεδόν είναι έτοιμα ώστε την ερχόμενη Κυριακή να ξεκινήσει η λειτουργία της Ονειρούπολης και η πράξη θα δείξει κατά πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα και αν όλα θα κυλήσουν ομαλά.