Home > νέα > Η απάντηση Χρ. Καραγιαννίδη στο Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Για όσα αναφέρονται για την μετακίνηση της συζύγου του στη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

Η απάντηση Χρ. Καραγιαννίδη στο Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Για όσα αναφέρονται για την μετακίνηση της συζύγου του στη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

 

Η απάντηση Χρ. Καραγιαννίδη

στο Σωματείο Νοσηλευτικού

Προσωπικού ΑΜΘ

Για όσα αναφέρονται για την μετακίνηση της συζύγου του στη Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

 

 

ΕΔΩ και αρκετό καιρό, όπως είναι γνωστό, έχει δημιουργηθεί θέμα με την μετακίνηση μιας νοσηλεύτριας ΔΕ, από το Νοσοκομείο Δράμας στη Μονάδα Θεραπείας του ΟΚΑΝΑ που μόλις πριν από ένα μήνα περίπου έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της. Μετά από διάφορες ανακοινώσεις που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο, το Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Αν. Μακεδονίας – Θράκης, σε μια τελευταία του ανακοίνωση, αποκάλυψε ότι η εν λόγω νοσηλεύτρια είναι η σύζυγος του βουλευτή Ν. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, κα. Άννα Παπακωνσταντίνου.

Την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου, υπογράφει η πρόεδρος κα. Κωνσταντινίδου και ο γραμματέας κ. Σιρλαντζής και σ’ αυτήν απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος χαρακτηρίζει το κείμενο «κατάπτυστο, γεμάτο προσβολές» και «επιχειρούν να διαστρέψουν την αλήθεια για να δικαιώσουν την παρουσία – απουσία τους στον εργασιακό τους χώρο».

Σε άλλο σημείο, ο βουλευτής κ. Καραγιαννίδης επισημαίνει ότι, «δεν βρήκαν να πουν τίποτα για τις μειώσεις των προϋπολογισμών του Νοσοκομείου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν βρήκαν να πουν τίποτα για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Δε βρήκαν να πουν έναν καλό λόγο γιατί άνοιξε επιτέλους ο ΟΚΑΝΑ στην πόλη μας και θα σταματήσει το μαρτύριο των ασθενών με τις συνεχείς μεταβάσεις σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Πολιτικά ανύπαρκτοι και συνδικαλιστικά υποτακτικοί και καθοδηγούμενοι».

Αναφορικά με το ζήτημα της συζύγου του ο κ. Καραγιαννίδης θέτει ορισμένα ερωτήματα: Ζήτημα πρώτο, γιατί είναι σκανδαλώδης, προνομιακή και προκλητική η διάθεση, και όχι η μετακίνηση όπως γράφεται, της νοσηλεύτριας στον ΟΚΑΝΑ; Υπήρξε κάποια παρανομία στην διαδικασία που ακολουθήθηκε; Γιατί δε αναφέρεται η παρανομία ώστε να παραπεμφθούν οι παρανομούντες στα αρμόδια διοικητικά όργανα;

Η χρήση του όρου μετακίνηση γίνεται σκόπιμα για παραπλανητικούς λόγους έτσι ώστε να σχηματιστεί η άποψη πως αυτό είναι κάτι μόνιμο και αμετάβλητο. Ακόμα και οι ίδιοι οι συγγραφείς της ανακοίνωσης γνωρίζουν πως η διάθεση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού είναι προσωρινή μέχρι την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από τον ΟΚΑΝΑ που θα γίνει το επόμενο έτος.

Ζήτημα δεύτερο, ποιά πολιτική κάλυψη υπήρξε στην εν λόγω διάθεση; Και γιατί να υπάρξει κάλυψη για κάτι που είναι καθόλα νόμιμο; Οι συντάκτες της επιστολής απλά πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα γνωρίζοντας πως δεν έχουν κάποιο σοβαρό επιχείρημα.

Ζήτημα τρίτο, υπήρξε ενημέρωση αλλά και δέσμευση του Διοικητή του νοσοκομείου για παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας και ανθρωπίνου δυναμικού για την έναρξη λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ.

Αυτή η δέσμευση είχε παρασχεθεί και από τους δύο προηγούμενους διοικητές του νοσοκομείου σε συναντήσεις που είχαν με στελέχη του ΟΚΑΝΑ. Γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση σε αυτές τις δημόσιες δεσμεύσεις;

Επίσης όπως αναφέρει και η επιστολή των δύο διοικητών υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση των διευθύνσεων διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού και δεν εκφράσθηκε η παραμικρή διαφωνία.

Ζήτημα τέταρτο και σημαντικό, για την διάθεση νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού δεν τέθηκαν συγκεκριμένα τυπικά προσόντα όπως δεν έχουν τεθεί ποτέ από πλευράς ΟΚΑΝΑ για διάθεση νοσηλευτικού προσωπικού από νοσοκομεία στις δεκάδες τέτοιες διοικητικές πράξεις που έχουν γίνει από το 2011. Γι’ αυτό το λόγο από τους/τις τριάντα νοσηλευτές/ριες που έχουν διατεθεί από νοσοκομεία προς τον ΟΚΑΝΑ οι 9 είναι ΔΕ νοσηλευτές/ριες».

Σε άλλο σημείο της απάντησής του ο κ. Καραγιαννίδης, αναφέρει ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε ουσιαστικά οι άνθρωποι του Σωματείου στη Δράμα ήθελαν να τοποθετήσει «δικιά τους» στη συγκεκριμένη θέση:

«Οι λόγοι είναι οι εξής, α) θέλανε να τοποθετηθεί η «δικιά» τους στη συγκεκριμένη θέση, β) πιστεύουν πως μια ΔΕ νοσηλεύτρια δεν είναι ικανή και δε πρέπει να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση και γ) μέσα στην αντισύριζα παραζάλη τους θεωρούν πως θα πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά με τέτοιου τύπου λασπώδη καταγγελία.

Τέλος για να κλείσω αυτή την μακροσκελή μου απάντηση, μέχρι τον Ιούνιο του 2017 η κυρία Κωνσταντινίδου μαζί με μέλη του σωματείου της με επισκέπτονταν συχνά στο γραφείο αλλά και σε συναντήσεις στο νοσοκομείο. Μέχρι τότε δεν έκανα σκανδαλώδη και προκλητικά πράγματα αλλά αγωνιζόμουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις διεκδικήσεις τους. Σήμερα που δεν τους έγινε το χατίρι να διατεθεί κάποιος «δικός» τους στον ΟΚΑΝΑ όλα αυτά ανατράπηκαν κι έγιναν σκάνδαλα. Επειδή δεν υπέκυψα στον εκβιασμό τους για την δημοσιοποίηση δελτίου τύπου αν δεν ακυρωνόταν η διάθεση της Άννας Παπακωνσταντίνου προς τον ΟΚΑΝΑ.»