Home > νέα > Από το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας Ομόφωνα η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων Δήμου Δράμας

Από το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας Ομόφωνα η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων Δήμου Δράμας

Από το πρώτο μετεκλογικό Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Ομόφωνα η επιχορήγηση

αθλητικών σωματείων Δήμου Δράμας

Διαφωνία της αντιπολίτευσης που ήρθε ως έκτακτο προς συζήτηση

 

 

Του Θανάση Πολυμένη

ΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα κατέβηκε στην πρώτη μετεκλογική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το ζήτημα της επιχορήγησης των αθλητικών συλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου Δράμας.

Κατά την αρχική συζήτηση για το αν έπρεπε να συζητηθεί ή όχι – όπως είθισται από τον Κανονισμό – η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα πρέπει να έρθει σε τακτική συνεδρίαση του σώματος και να συζητηθεί από τη νέα δημοτική αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκροτηθεί από 1 Σεπτεμβρίου.

Ο προεδρεύον του σώματος κ. Καλαϊτσίδης το έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία και η συζήτηση πέρασε οριακά με 17 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αργότερα, ο επικεφαλής της «Νέας Εποχής – Νέας Δράμας» κ. Παπαεμμανουήλ, σημείωσε ότι «έχουμε να μοιράσουμε λίγα χρήματα σε συλλόγους που κάνουν πραγματικά σπουδαίο έργο στην τοπική κοινωνία». Τόνισε επίσης ότι η κατανομή έγινε με δίκαιο τρόπο λέγοντας ότι «διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας», θεωρεί ότι η μοιρασιά του ποσού γίνεται δίκαια και ψήφισε το θέμα.

Ο επικεφαλής της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» κ. Ηλιόπουλος, είπε ότι κανονικά έπρεπε να υπάρξει διακομματική επιτροπή για τους αθλητικούς συλλόγους, εξέφρασε την ένστασή του αν θα έπρεπε να συζητηθεί από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσε ερωτήματα για τον «Γ.Σ. ΔΟΞΑ», τον «Σύλλογο Χειροσφαίρισης» και τον «Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΖΕΝ», για τους οποίους υπάρχει έκθεση ελέγχου των επιχορηγήσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως είπε, διατυπώνοντας πολλές αντιρρήσεις για το τι ακριβώς κάνουν τα χρήματα αυτά και αν θα έπρεπε να τα πάρουν. Ρώτησε επίσης, αν τα χρήματα που τους δόθηκαν το 2016 και το 2017, θα έπρεπε να ζητηθούν πίσω από το Δήμο Δράμας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Project Δράμα 2020» κ. Τσιαμπούσης, εξέφρασε την αντίρρησή του για το κατά πόσο πρόκειται για ένα έκτακτο θέμα. Παρ’ όλα αυτά, είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι μοιράζουμε λίγα χρήματα, όπως και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ωστόσο έχουμε πει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να μοιράζονται τα χρήματα».

Σε άλλο σημείο, είπε ότι «έχουμε μια δημοτική αρχή, που ενώ για τους πολιτιστικούς συλλόγους συζητούσαμε και ψηφίσαμε ότι θα μπουν νέα κριτήρια και είχαμε πει να δούμε κατά πόσο αυτό μπορεί να περάσει και στην επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων, τελικά κάνει ένα βήμα πίσω και μας φέρνει χωρίς καμία απολύτως συζήτηση για το πώς θα μοιράσει αυτά τα χρήματα». Όπως είπε, «πρακτικά δεν είμαστε αντίθετοι να μοιραστούν αυτά τα χρήματα … θα το ψηφίσουμε παρ’ ότι θεωρώ μεγάλο ατόπημα να μην συζητηθεί έστω και τυπικά» στη διαπαραταξιακή επιτροπή.

Απαντώντας αργότερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καψημάλης, και για το θέμα των πράξεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημείωσε ότι για να επιχορηγηθούν οι σύλλογοι, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις πράξεις του Επιτρόπου. Όσον αφορά το θέμα της επιστροφής των χρημάτων από τους παραπάνω 3 συλλόγους, είπε ότι αυτό θα πρέπει να το δει η υπηρεσία και το πώς θα γίνει διοικητικά.

Τέλος, μετά από συζήτηση, το σώμα ψήφισε ομόφωνα την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων.

 

Οι σύλλογοι που επιχορηγούνται

Αναλυτικότερα οι σύλλογοι που επιχορηγούνται είναι οι παρακάτω:

 1. Πανδραμαϊκός Α.Ο. Δράμας – 1.750 €.
 2. Α.Σ. Ορφέας Χωριστής – 750 €.
 3. Γ.Σ. «Η ΔΟΞΑ» – 1.750 €.
 4. ΠΑΟΠ Ν. Αμισού – 650 €.
 5. Γ.Σ. Ν. Κρώμνης – 650 €.
 6. ΜΑΣ Απόλλων Νέας Σεβάστειας – 650 €.
 7. Α.Μ.Σ. Ηρακλής Μαυροβάτου – 650 €.
 8. Γ.Σ. Φίλιππος Δράμας – 650 €.
 9. Π.Σ. Μαυραετοί – Αθ. Δουμπέσας – 650 €.
 10. Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – 650 €.
 11. Γ.Σ. ΑΡΗΣ Αμπελακίων – 650 €.
 12. Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας -1.500 €.
 13. Σ.Α. ΤΙΤΑΝΕΣ Δράμας – 950 €.
 14. Α.Σ. ΤΑΕ KWON-DO Δράμας – 600 €.
 15. Γ.Σ. Δράμας Volley – 1.100 €.
 16. Γ.Σ. Δράμα 86 – 3.500 €.
 17. Βετεράνοι Χειροσφαίρισης Δράμας – 500 €.
 18. Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Δράμας – 3.000 €.
 19. Σύλλογος Άρσης Βρών «Ο Βύβων» – 900 €.
 20. Σκακιστικός Όμιλος Δράμας – 600 €.
 21. Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γαλαξίας Δράμας – 600 €.
 22. Α.Σ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας – 600 €.
 23. Α.Σ. Άρτεμις Δράμας – 600 €.
 24. Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας – 600 €.

ΣΥΝΟΛΟ – 24.600 €.